jj_lgkr
First-Class-Member
- Εγγραφή
- 27/11/2012
- Μηνύματα
- 582
- Likes
- 678
- Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
- SAA
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- EDDH
Μακάρι λέω κι εγώ, αλλά το "και γιατί να το κάνει;" το θέτω από τη μεριά του management. Με τις εξαιρετικές πληρότητες και με μόνο πραγματικό ανταγωνισμό από τους υπόλοιπους μέτριους Ευρωπαίους, δεν έχει λόγο να το κάνει.Και γιατί να έχει υπο-στόλο και να μην έχει όλα τα αεροσκάφη της σε διαρρύθμιση 2x2 στην business;
Μεγάλη συζήτηση, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω τον δικηγόροΕίναι κάτι τέτοιο επικερδές; Ρωτήστε American, United, Delta, Alaskan, Qantas, Virgin Australia, Cathay Pacific, Singapore Airlines, Japan Airlines, ANA, China Airlines, και EVA AIR. Σας παραθέτω όλες τις υγιεινές εταιρίες που είναι ιδιωτικές είτε διοικούνται με ιδιωτικοοικονομικα κριτήρια.
Αυτήν την εξίσωση προς τα κάτω στην Ευρώπη ποτέ δεν την κατάλαβα.
- Οι big3 στις ΗΠΑ, έχουν κυρίως ανταγωνισμό μεταξύ τους, και τεράστια αγορά στα business trips. Αν συνυπολογίσουμε ότι η νοοτροπία στην απέναντι όχθη είναι περισσότερο απαίτησης παρά καλύτερης τιμής (αλλιώς πας με lowcost), μου φαίνεται πιο πολύ να είναι υποχρεωμένοι να έχουν και οι 3 "Domestic First". Μην ξεχνάμε τα τεράστια ποσά από Πιστωτικές κάρτες και πτήσεις μόνο με μίλια, (σχεδόν) εγγυημένα complimentary upgrades σε status holders κλπ, πράγματα ανήκουστα για εμάς τους ιθαγενείς.
- Η Ιαπωνία είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, το όλο culture τους έχει στόχο να κάνεις το καλύτερο δυνατό, είτε αυτό λέγεται 8-across σε 787(!), εξαιρετική First class (ANA The Room) κλπ. Και φυσικά και εδώ όπως και στις ΗΠΑ, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο
- Για τους υπόλοιπους δεν έχω σκεφτεί δικαιολογία ακόμα. Θεωρητικά αεροπορικές όπως η Qantas/Virgin Australia είναι σε παρόμοια κατάσταση με την Α3 (τουριστικός κυρίως προορισμός, με άλλες αεροπορικές να έρχονται και την αεροπορική να κάνει hub+spoke εσωτερικά). Αλλά μήπως είναι και "ιστορικοί" λόγοι; Δηλαδή η Qantas/κλπ είχαν πάντα διακριτή Business και αν άλλαζαν θα παραήταν μεγάλη αλλαγή; Ενώ στην Ευρώπη δεν θυμάμαι να είχαμε 2-2 τα τελευταία 20+ χρόνια σε κάποια μεγάλη αεροπορική, οπότε δεν "έλλειψε" σε κανέναν.
Η εξισωσή προς τα κάτω, είναι αναπόφευκτη όταν το βασικό μέλημα στην Ευρώπη είναι μικρότερο CASK, μεγαλύτερες πληρότητες και ancillaries/άλλες πηγές εσόδων. Oι Αμερικάνοι βρήκαν τρόπο να κάνουν το τελευταίο, και η εξίσωση "προς τα κάτω" για αυτούς είναι τα τεράστια και συνεχή devaluations των Frequent Flyer προγραμμάτων τους. Ενώ εδώ κυνηγάμε τα μικρότερα CASK.
(πάω να ακούσω καμιά 10ωρη ομιλία του Κουτσούμπα να συνέλθω από το corpo-speech που με αναγκάσατε να γράψω
