Γρήγορο επαγγελματικό ταξίδι στο Μιλάνο αυτή την εβδομάδα, με Αιγαίου.
Κάποια θετικά σχόλια:
1. Τα Α32x ceo με εξέπληξαν ευχάριστα για την ευρυχωρία τους και την καλή τους κατάσταση.
2. Οι πτήσεις ήταν όλες λίγο πολύ στην ώρα τους.
3. Το πλήρωμα καμπίνας άψογο εμφανισιακά ( ενδεχομένως εδώ πλέον να έχουμε τα Singapore girls της Ευρώπης ).
4. Φιλική υποδοχή και εξυπηρέτηση.
5. Οι πιλότοι δίνουν την αίσθηση ότι πραγματικά είναι καλοί στην δουλειά τους ( μην με ρωτάτε τι εννοώ, ένα vibe περιγράφω

)
6. Οι πτήσεις ήταν φίσκα, και τα τρία σκέλη είχαν 100% πληρότητα στην business και σίγουρα 90% στην οικονομική.
7. Ταξίδεψα για πρώτη φορά με αεροπλάνο του «κουτιού» και ήταν πολύ ωραίο το αίσθημα του καινούργιου και του πεντακάθαρου. Η δε καμπίνα του neo πανέμορφη αν και θεωρώ ότι γρήγορα θα αρχίσουν να δείχνουν την φθορά καΙ την βρώμικα λόγω χρωμάτων.
8. Υπάρχει ακόμη φαγητό και είναι δωρεάν.
9. Καλαίσθητα lounges και ωραίες επιλογές σε φαγητό και ποτό στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
10. Όλα τα καθίσματα είχαν καλύμματα στα προσκέφαλα σε όλες τις πτήσεις, και όχι μόνον στην business όπως πριν 6 μήνες ( ο πολιτισμός επέστρεψε )…
Κάποια καλοπροαίρετη κριτική:
1. Το wifi στο neo αρνιόταν να δουλέψει, υπήρχε, προσπαθούσε να συνδεθεί με τις ώρες και τελικά τίποτα. Μεγάλη απογοήτευση.
2. Οι ανακοινώσεις έχουν κάπως βελτιωθεί, αλλά είναι πολλές κατά την άποψη μου. Υπάρχει λόγος για την στάνταρ ανακοίνωση μετά την απογείωση ότι πρέπει να παραμένουμε προσδεμένοι και να μην σηκωνόμαστε από τα καθίσματα;
3. Η καθαριότητα στην καμπίνα έχει θεματάκια. Αρκετά ψίχουλα και λεκέδες εδώ και κει.
4. Οι ανακοινώσεις λίγο βελτιώθηκαν αλλά στην πτήση Αθήνα Θεσσαλονίκη ειπώθηκαν όλες ως μια πρόταση και με μια αναπνοή, και ήταν ακαταλαβίστικες. Να θυμηθώ μια μέρα να την μαγνητοφωνήσω και να την στείλω στην Aegean χωρίς όμως να εκθέσω το πλήρωμα.
5. Τα πληρώματα καμπίνας δείχνουν πάντα βιαστικά και πιεσμένα. Δεν ξέρω αν ζητάω πολλά εδώ…
6. Η ροή της εξυπηρέτησης για μένα είναι λάθος. Πρώτα σου σερβίρουν το φαγητό και μετά κάτι να πιεις. Νομίζω θα έπρεπε πρώτα να ξεκινάνε με κάτι να πιεις ( έστω να μοιράζουν νερό ) και μετά να προσφέρουν το φαγητό. Όπως είναι τώρα σου προσφέρουν τροφή που πολλές φορές είναι ξηρή και μετά περιμένεις 10 και παραπάνω λεπτά για να ξεδιψάσεις.
Αλλά ναι, θα συμφωνήσω ότι αυτά είναι προβλήματα του πρώτου κόσμου….
Γενικά είμαι ευχαριστημένος και η Aegean είναι πρώτη μου επιλογή για Ευρώπη if the price is right.