Spotting in Athens (LGAV/ATH)

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτός αγαπητέ Mike_ ήταν δημόσιος υπάλληλος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του....Ο χειριστής της Α3 την έκανε πολύ σωστά.Ελπίζω μόνο την επόμενη φορά να μη νομίσει ότι ο τηλεφακός του spotter είναι stinger και πλακώσει όλη η ΕΛ.ΑΣ :lol:

Ελπιζω να μην το λες σοβαρα οτι την εκανε σωστα τη δουλεια του. Η δουλεια του ειναι το αεροπλανο του και τιποτε αλλο.
Επισης, κοσμο στα συρματοπλεγματα, αποκλειεται να μην εχει δει και αλλου (αφου ειναι παρατηρητικο παλληκαρι).
Κριμα παντως. Αλλοι συναδελφοι του, μας χαιρετουν!

Φυσικά και ΔΕΝ το λέω στα σοβαρά.Μερικοί άνθρωποι είναι τυπολάτρες σε επικίνδυνο βαθμό.

Χθες ήμουν στο σημείο από τις 15:00 περίπου και μέχρι τις 17:30. Έφυγα λίγο μετά από την αναχώρηση του 777 Emirates, και αν θυμάμαι καλά, όταν μάζευα ήταν hold short το SX-DVL (ΑΝ θυμάμαι καλά). Μιλάτε για αυτήν την αναχώρηση? Τί έγινε ακριβώς?

Αυτην. Διαβασε τι εχω γραψει παραπανω να δεις τι εγινε.

Δηλαδη θεωρειτε οτι δεν επραξε σωστα με το να ενημερωσει τον πυργο ελεγχου????

Από τη στιγμή που είδε φωτογράφους ήταν υπερβολική,κατ'εμέ,η ενημέρωση.Δεν ξέρω βέβαια και με ποιο τρόπο έγινε,αν έγινε πανικόβλητα είναι ιδιαιτέρως υπερβολική.Αν έβλεπε έναν κυνηγό όφειλε να ενημερώσει,αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα,και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.Οι φωτογράφοι δεν ενοχλούν.Επίσης,από το σημείο εκείνο περνάει συνέχεια το αυτοκίνητο της ασφάλειας αεροδρομίου και επιτηρεί.

Το σίγουρο είναι οτι όλα τα αεροσκάφη είναι σε αυτή τη θέση εξαιρετικά ευάλωτα σε οτιδήποτε προέρχεται από το συγκεκριμένο σημείο. Πηγαίνω κι εγώ εκεί κάτι χρόνια, μου αρέσει πολύ που βρίσκομαι τόσο κοντά και παρατηρώ (εγώ δεν ασχολούμαι με τη φωτογραφία), και φυσικά δε μου αρέσει να θεωρούμαι επικίνδυνος. Μάλιστα μια φορά κόντεψαν τα τζιμάνια της αστυνομίας να με χώσουν και μέσα, όντας εκεί με την οικογένειά μου και πίνοντας καφέ λίγο πριν σκοτεινιάσει.
Θεωρώ οτι κανένας εκεί δεν πηγαίνει για να αποτελέσει απειλή για τα αεροσκάφη, και αυτό το ξέρουν και οι χειριστές, και ο πύργος, και η αστυνομία και η ασφάλεια. Εξάλλου, κάποιος "επικίνδυνος" δεν πάει να σταθεί με τις ώρες σε σημείο όπου τον βλέπουν όλοι.
Από την άλλη πλευρά όμως, όλοι οφείλουμε να παραδχθούμε οτι ΑΝ κάποια στιγμή ο οποιοσδήποτε θελήσει να κάνει το παραμικρό, μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει. Και αυτό είναι λογικό να δημιουργεί κάποιο αίσθημα ανασφάλειας τουλάχιστον στους χειριστές.

Όλοι έχουμε τα δίκια μας λοιπόν. Κι εμείς οι παρατηρητές που χαλιόμαστε όταν μας περνούν για επικίνδυνους, αλλά και εκείνοι που αισθάνονται ανασφαλείς κάποιες φορές. Το οτι είναι συνηθισμένο φαινόμενο να υπάρχουν spotters στο σημείο, δεν μπορεί να αποτελεί αναγκαστικά καθησυχαστικό παράγοντα.
Πάντως, οι περισσότεροι χειριστές μας χαιρετούν και αυτό είναι καλό.

Εγώ πάντως στο σημείο που κάθομαι,καθώς περνάνε οι security δεν μου λένε τίποτα,ίσα ίσα πολύ με χαιρετάνε επειδή με βλέπουν και μικρό παιδί με ποδήλατο και φωτογραφική μηχανή και έτυχε και μια μέρα ένας να μου πεί καλημέρα και να μου 'πιάσει' και μικρή κουβέντα για την αγάπη του για τα αεροπλάνα και πόσο χαίρεται που αφού δεν έτυχε να γίνει πιλότος τυλάχιστον είναι καθημερινά κοντά σε αυτό που τόσο αγαπά.Μακάρι να είναι όλοι έτσι σαν το παράδειγμα που ανέφερα :)