Το σίγουρο είναι οτι όλα τα αεροσκάφη είναι σε αυτή τη θέση εξαιρετικά ευάλωτα σε οτιδήποτε προέρχεται από το συγκεκριμένο σημείο. Πηγαίνω κι εγώ εκεί κάτι χρόνια, μου αρέσει πολύ που βρίσκομαι τόσο κοντά και παρατηρώ (εγώ δεν ασχολούμαι με τη φωτογραφία), και φυσικά δε μου αρέσει να θεωρούμαι επικίνδυνος. Μάλιστα μια φορά κόντεψαν τα τζιμάνια της αστυνομίας να με χώσουν και μέσα, όντας εκεί με την οικογένειά μου και πίνοντας καφέ λίγο πριν σκοτεινιάσει.
Θεωρώ οτι κανένας εκεί δεν πηγαίνει για να αποτελέσει απειλή για τα αεροσκάφη, και αυτό το ξέρουν και οι χειριστές, και ο πύργος, και η αστυνομία και η ασφάλεια. Εξάλλου, κάποιος "επικίνδυνος" δεν πάει να σταθεί με τις ώρες σε σημείο όπου τον βλέπουν όλοι.
Από την άλλη πλευρά όμως, όλοι οφείλουμε να παραδχθούμε οτι ΑΝ κάποια στιγμή ο οποιοσδήποτε θελήσει να κάνει το παραμικρό, μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει. Και αυτό είναι λογικό να δημιουργεί κάποιο αίσθημα ανασφάλειας τουλάχιστον στους χειριστές.
Όλοι έχουμε τα δίκια μας λοιπόν. Κι εμείς οι παρατηρητές που χαλιόμαστε όταν μας περνούν για επικίνδυνους, αλλά και εκείνοι που αισθάνονται ανασφαλείς κάποιες φορές. Το οτι είναι συνηθισμένο φαινόμενο να υπάρχουν spotters στο σημείο, δεν μπορεί να αποτελεί αναγκαστικά καθησυχαστικό παράγοντα.
Πάντως, οι περισσότεροι χειριστές μας χαιρετούν και αυτό είναι καλό.