Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερωτήσεις

Συμβαίνει σε όλες (απ'οσον ξέρω) ακόμα και στις SLR. Στο manual γραφει ότι το viewfinder δείχνει το 90% περίπου της πραγματικής εικόνας.
 
Λοιπον παληκαρια θα ηθελα τα φωτα σας και διαβαζοντας τις παραπανω απαντησεις ολων σας πιστευω οτι ειστε σε θεση να με βοηθησετε..Νεος ειμαι στο 'επαγγελμα', οπως καταλαβαινετε εχω πληρη μεσανυχτα απο φακους κτλ. :stupid: Ειμαι διατεθειμενος να δωσω 400-500 euros για μια φωτ. μηχανη, γιατι μια casio στα 6mpixel που χρησιμοποιω στις οποιες μου επισκεψεις στα αεροδρομια δεν ενδικνυται για spotting.Για φωτογραφιες απο διακοπες καλη ειναι.. Δεν ψαχνω το τελειο απλα μια λυση που να βγαζω αξιοπρεπεις φωτο.(Ειπαμε.. δεν θελω να γινω και Sam Chui! :D )

Ευχαριστω προκαταβολικα :great:
mario
 
Sam... who?

Θα πρεπει να βρεις λοιπον μια compact με οσο το δυνατον μεγαλυτερο zoom (x10 ας πουμε) και οσα περισσοτερα MP μπορεις.
 
Phantom Phixer":ohkmaxyx said:
Sam... who?

Θα πρεπει να βρεις λοιπον μια compact με οσο το δυνατον μεγαλυτερο zoom (x10 ας πουμε) και οσα περισσοτερα MP μπορεις.

Sam Chui= Aπο τους πιο διασημους plane spotters με τεραστια φωτοθηκη.

Eπειδη οπως προανεφερα δεν ειμαι γνωστης σε τεχνικα θεματα,το zoom που λες δεν θα αλλοιωνει την ποιοτητα τς φωτογραφιας?
 
Βασικά στα 550EUR περίπου είναι η Lumix FZ50. 10 megapixel, 12x οπτικό zoom στα 420mm, Leica φακοί, image stabilizer κλπ κλπ Κοίτα προς το google.. ;)

mario_k":3qtwabjs said:
Eπειδη οπως προανεφερα δεν ειμαι γνωστης σε τεχνικα θεματα,το zoom που λες δεν θα αλλοιωνει την ποιοτητα τς φωτογραφιας?


Αν κανεις το λάθος και χρησιμοποίσης το digital zoom ναι θα σου αλλοιωθεί η ποιότητα! Οποτε οπτικό zoom και δώσε γκάζι!
 
Το οπτικό zoom όχι δεν χαλάει τίποτα.. Το ψηφιακό είναι αυτό που χαλάει την φωτογραφία.. Ψάξε για μια compact με 10χ οπτικό zoom, με 5-6 MP (είναι αρκετά, μην επιδωθείς στο κυνήγη των MP), και να έχει αν βρεις ρυθμίσεις manual (όχι μόνο έτοιμα προγράμματα για να βγάζεις).
 
@ MerNion, makedonas, Phantom Phixer

thx guyz, μου δωσατε τα στοιχεια που ηθελα για την κατευθυνση που πρεπει να ψαξω. :great:
 
Έχω ένα παράπονο από τη φωτογραφική μου(Sony P200i 7.2M).Όταν έχω τη λειτουργεία της στη θέση "Μ" που από εκεί μπορώ να ρυθμίσω την ταχύτητα του κλείστρου,αλλά δεν ελέγχω τη φωτεινότητα.Δηλαδή:Η ταχύτητα του κλείστρου φτάνει μέχρι και 1/1000'' αλλά δίπλα έχει μια ένδειξη που λέει "f3.0" ή "f5.0" όταν έχω πλήρες οπτικό ζουμ.Όσο αυξάνω την ταχύτητα κλείστρου τόσο πιο σκούρα είναι η φωτογραφία.Εντάξει δεν είναι και κάνα τραγικό πρόβλημα αλλά μήπως γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κάνω κάτι;(χλωμό το κόβω)
Ευχαριστώ

Υ.Γ.Άμα μου έρθουν στο μυαλό κι άλλα παράπονα θα σας τα μεταφέρω.
 
Το "Μ" είναι το "Manual" που πρέπει να ρυθμίσεις και ταχύτητα και κλείστρο χειρoκίνητα. Εσύ λοιπόν ρυθμίζεις μόνο ταχύτητα και το κλείστρο μένει στή μικρότερη δυνατή βαθμίδα (αναλογα με το zoom). Η επiλογή M είναι λάθος. 'Η βάλτο στο "P" (program) ή στο αντίστοιχο αυτόματο πρόγραμμα φωτογράφισης. Διαβασε καλά το βιβλίο οδηγιών να δείς ποια επιλογή ειναι για το shutter priority ή πως αλλάζεις την ταχύτητα του κλειστρου όταν η μηχανή ειναι στην επιλογή M.
 
GP707":3vyf69s0 said:
Η επiλογή M είναι λάθος. .

Γιατι ειναι λαθος αυτη η επιλογη? Εγω σχεδον παντα με mode M βγαζω και ολα οκ.
 
Top