Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερωτήσεις

Παιδιά, έχει κανείς (ή έχει χρησιμοποιήσει) την Nikon D40? Όσα άρθρα σε ίντερνετ και περιοδικά έχω διαβάσει λένε ότι είναι πάρα πολύ καλή, κι ότι δεν πρέπει να επηρρεαστεί κανείς από το ότι έχει "μόνο" 6mpixel. Αν και ξέρω ότι δεν μετράει το μέγεθος αλλά το πώς την χρησιμοποιείς ( ;) ) , εν τούτοις διστάζω. Έχω μάλιστα διαβάσει σε άρθρα από επαγγελματίες με 30 χρόνια επαγγελματική εμπειρία, ότι προτιμούν την D40 από την D40X (με τα 10 mpixel).

Γνώμες/σχόλια;;;

Ευχαριστώ :mrgreen:
 
Να ξέρεις ότι από 6 Μegapixel και πάνω δεν υπάρχει περίπτωση (ούτε μία στο εκατομμύριο) να καταλάβεις διαφορά στην ποιότητα. Άσε που αν εκτυπώσεις τη φωτογραφία, τα μηχανήματα του εργαστήριου-φωτογραφείου δεν μπορούν (σχεδόν πάντα) να εκτυπώσουν στο χαρτί πάνω από 6 Μpixel (εκτός αν πρόκειται για φωτογραφία διαφήμισης ή αφίσας κλπ, οπότε παμε αλλού για εκτύπωση).
 
TOGA, εγω χρησιμοποιω (η,καλυτερα,ξεσκιζω :) ) την D50 που ειναι στα 6,1ΜΡ. Κανενα μα κανενα προβλημα ως προς την ποιοτητα. Εχω εκτυπωσει μεχρι 30x40 και ξυριζει! ;) Πιστευω οτι και η -40, μιας και ειναι πιο νεο μοντελο, θα ειναι (ισως?) ακομα καλυτερη.
 
Ευχαριστώ πολύ για το input. Είχα σκοπό να μαζέψω λεφτά για να πάρω την EOS 400D, αλλά άλλαξα γνώμη. Πάω για ψώνια την άλλη βδομάδα, και, ναι! Θα πάρω την D40 με τον kit φακό (που όπως γράφεται είναι πολύ καλύτερος από τον kit φακό της Canon) και μάλλον σκέφτομαι να πάρω κι έναν φτηνό tele, μάλλον τον 70-300 της Sigma

Ευχαριστώ και πάλι :D
 
Τελικά δεν περίμενα την άλλη βδομάδα. Είμαι ο ευτυχής κάτοχος μιας Nikon D40 με τον κιτ φακό (ο τηλεφακός αργότερα) :banana: :D

Εδώ πάνω, στον Σκανδιναβικό βορρά, μου στοίχισε 557 Ευρώ-90 ευρώ από την Cashback καμπάνια= 467 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το SB-400 flash (Flashback καμπάνια) και 3 χρόνια check & clean service.

Πάω για φωτογραφίες τώρα, adieu!
 
Καλοριζικος! Ελα, να δουμε καμια φωτο!
 
Καλορίζικος και πολλές καλές φωτογραφίες. Ακριβώς τα ίδια θα τα αγόραζες από USA με $684.75 (συμπεριλαμβανομένου του κόστου μεταφοράς), δηλαδή 495 ευρώ (χωρίς 3 χρόνια service & cleaning). Συμπέρασμα: Έκανες μια πάρα πολύ καλή αγορά :great:
Συγχαρητήρια! Περιμένω να δω φωτογραφίες.
 
Ανακαλούνται ψηφιακές φωτογραφικές Sony DSC-T5

Ενδιαφερον για τους σποτερ που εχουνε αυτο το "παιχνιδακι" (δεν ειναι και τιποτε αλλο.. ;) )

source: flash.gr


Edited: Μεταφέρθηκε στο υπάρχον topic.
 
Πως σας φαίνεται η Sony H9? Οι "ειδικοί" λένε οτι για Planespotting είναι πολύ Jet λόγω zoom (15αρι παρακαλώ!!!)! Ακούω κριτικές γιατί είμαι στο παρατσάφ για αγορά.

http://www.dpreview.com/news/0702/07022705sonyh9h7.asp
 
Τώρα εγώ μάλλον δεν θα είμαι...αντικειμενικός (δες παραπάνω μηνύματα :D ) αλλά πιστεύω πως οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι μια DSLR-like δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να φτάσει τα επίπεδα μιας DSLR. Ειδικά δε όταν μιλάμε για σούπερ ζουμ, να περιμένεις σημαντική πτώση της ποιότητας κοντά στο x15. (Το dpreview.com δίνει 7.0 στα 10 για Image Quality και αναφέρει
"Images quite soft and not that clean")

Με άλλα λόγια, καλύτερα να επενδύσεις λίγα ακόμα λεφτά και να πάρεις μια DSLR. Ακόμα κι ο πιο φτηνός tele (π.χ. 70-300 Sigma κι ένα teleconverter) θα είναι καλύτερη ποιοτικά λύση από μια DSLR-like

Γνώμη μου, πάντα. Και να τονίσω ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει την Sony. Οπότε, ας περιμένουμε να ακούσουμε κι από κάποιον που πιθανώς την έχει :cool:
 
Top