Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερωτήσεις

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερώτησεις

Aπο προσωπική εμπειρία γνωρίζω ότι γίνεται. Έχουμε δοκιμάσει με τον αντάπτορα που αναφέρεται στο άρθρο σε 2 διαφορετικές dslr (Canon 300D & Canon 1DsMII) και γίνεται (εκτός τον πενηντάρη).
Βέβαια, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα-ειδικά στην full-frame, με το χαμηλό κοντράστ να είναι το πιό χτυπητό.
Τα ίδια λέει πάνω κάτω και το πολύ αναλυτικό άρθρο που παρέθεσε ο φίλος Νώντας, στο οποίο όμως παίζει και πολύ Tamron.
Αν πάς για μηχανή λόγω των φακών που κληρονόμησες τότε δεν αξίζει. Χαμηλή ποιότητα τελικού αποτελέσματος, πολυπλοκότητα-ειδικά αν δεν γνωρίζεις χειροκίνητες ρυθμίσεις και περιορισμένο εύρος χρήσεων μάλλον ευνοούν διαφορετικά κριτήρια επιλογής...
Αν θες οποιαδήποτε παραπάνω διευκρίνηση φίλε Flesland πμ.

Για δειτε και αυτην . . . δεν ειναι dslr,δεν εχει καποιο γαματο φακο αλλα εχει 20χzoom και HD VIDEO.
Και τα μισα λεφτα . . . .

http://www.cameralabs.com/reviews/Canon ... ot_SX1_IS/

Δευτερα-τριτη την αγοραζω και 8α ασχολη8ω με τις πολυ κοντινες προσεγγισεις στους 03 του LGAV και τις υπερΣουνιες πτησεις καθοτι μενω στην περιοχη του Σουνιου.
Αν εχω καλα αποτελεσματα θα τα δειτε !

εξαρτάται από το κόστος. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο αμαζον γερμανίας την είδα κοντά στα 450! Για αυτό το θεωρώ κάπως ακριβή. εγώ πήρα μια fuji s1500 me 12x optic, για 180, και με 220 είχε την s2000hd me 15x οπτικό και hd video, αλλά με μια δίπλα δίπλα δοκιμή το ζοομ ήταν ίδιο, η διαφορά ήταν οτι η μια είχε wide angle εξού και το 15χ. Από ποιότητα δεν είναι SLR σε καμία περίπτωση, αλλα τουλάχιστον έχει πλήρης παραμετροποιήσιμες ρυθμίσεις και μου αρκεί. Σε αεροδρόμιο οι φώτο είναι καλές. Και επειδή το είχα ψάξει και λίγο, είχα διαβάσει σε κάτι review Οτι παρόλο το image stabilization σε επίπεδα πάνω απο 15χ ζοομ θέλει τρίποδα. πόσο μάλλον αν δεν έχεις καλό φωτισμό για να επιλέξεις χαμηλό shutter speed. Τέλως πάντων, ευχαρίστως να δούμε φωτο, απλά την θεωρώ λίγο ακριβή.
;)

Ζητώ φακό για Canon EOS400D, μέχρι 50-60mm. Θα μου έκανε ο EF-S 18-55mmf/3.5-5.6 II, αυτός δηλαδή που δίνει η εταιρία μαζί με τη μηχανή. Εγώ δυστυχώς την πήρα χωρίς φακό με σκοπό να χρησημοποιώ μόνο τον τηλεφακό που έχω αλλά δε γίνεται... Αν περισσεύει σε κανέναν ευχαρίστως να συζητήσουμε την τιμή με πμ, αλλιώς να παραγγείλω έναν να ησυχάσω...

Παιδιά τι γίνεται με τον καθαρισμό της μηχανής? Ανακάλυψα σκόνες πάνω στον καθρέφτη, οι οποίες φαίνονται μόνο σε μεγάλα f (πχ f22) σαν μαύρα στίγματα κλασικά... Πήγα και αγόρασα τον πεπιεσμένο αέρα σε μπουκάλα που είναι για τις ηλεκτρονικές συσκευές αλλά απ'ότι φαίνεται μάλλον βλακεία έκανα γιατί δε νομίζω να ενδείκνυται για φωτογραφικές μηχανές. Έχω μια τριετή εγγύηση της Canon από USA η οποία λήγει τον ερχόμενο Μάρτη. Προτείνετε να τη στείλω για καθαρισμό ή να κάνω κάτι άλλο. Μόνος μου φοβάμαι πολύ να την καθαρίσω...

Για τον καθρέφτη η παρουσία σκόνης δεν φέρνει το τέλος του κόσμου, μην χρησιμοποιείς όμως αέρα σε πίεση αλλά το απλό βουρτσάκι με το φυσητήρα. Μπορείς να πάς τη μηχανή για επαγγελματικό καθαρισμό (δεν ξέρω τα σχετικά με Canon για να σε καθοδηγήσω) αλλά μάλλον δεν καλύπτεται από την εγγύηση και θα πληρώσεις ένα ποσό.

καλημέρα σας παίδες,
μιας και πάντα ήθελα να μπω στο γκρουπάκι σας (αλλα με μια μικρή cybershot τι να κάνεις) έβαλα μπρος τα χοντρα μέσα (οικονομίες και να περάσω το πρώτο εξάμηνο) και να αγοράσω την πρώτη μου DSLR. Μιας και είμαι πρωτάρης σε αυτά, δε γουστάρω να αγοράσω μια σουπερ φωτογραφική μηχανή για αρχη, και να μιάζω σαν μικρό παιδάκι τουρίστα Ιάπωνα, που απλά έχει μια μηχανή με φακό μεγαλύτερο του ύψους του, και απλά να κάνω το ποζέρι.

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Phot ... 399%29.htm

αυτή εδώ μου μπήκε στο μάτι. τι λέτε? καλή είναι? η να περιμένω το καλοκαίρι, να μαζέψω κάτι παραπάνω και πάρω κάτι καλύτερο.

Με τις μηχανες που βλεπω,μην περιμενεις και πολλα πραγματα.Ειδικα και με νορμαλ φακους.

Το σεταρισμα αυτο ειναι για αρχαριους και για να ΜΠΕΙΣ με το δεξι στις DSRL

Για πιο απαιτητικες ληψεις που χρειαζεσαι θα πρεπει να πας σε αλλη κατηγορια,σε κατι σαν αυτο
http://www.katerelos.gr/product_info.ph ... ts_id=6899

Και εγω ειχα το ιδιο διλημμα και τελικα κατεληξα σ'αυτην
http://www.cptpapadakisphoto.gr/product ... cts_id=977

με τα μισα περιπου φραγκα και με αρκετα καλες φωτο και τελειο βιντεο.

Εχει φασαρια η υποθεση αν καταλαβες !

Καλη επιλογη και καλες εικονες ! !

Thanasis_U2":3dmb2exn said:
καλημέρα σας παίδες,
μιας και πάντα ήθελα να μπω στο γκρουπάκι σας (αλλα με μια μικρή cybershot τι να κάνεις) έβαλα μπρος τα χοντρα μέσα (οικονομίες και να περάσω το πρώτο εξάμηνο) και να αγοράσω την πρώτη μου DSLR. Μιας και είμαι πρωτάρης σε αυτά, δε γουστάρω να αγοράσω μια σουπερ φωτογραφική μηχανή για αρχη, και να μιάζω σαν μικρό παιδάκι τουρίστα Ιάπωνα, που απλά έχει μια μηχανή με φακό μεγαλύτερο του ύψους του, και απλά να κάνω το ποζέρι.

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Phot ... 399%29.htm

αυτή εδώ μου μπήκε στο μάτι. τι λέτε? καλή είναι? η να περιμένω το καλοκαίρι, να μαζέψω κάτι παραπάνω και πάρω κάτι καλύτερο.

Αγαπητέ θανάση από τους U2, πιστεύω προσωπικά ότι είναι η καλύτερή σου επιλογή. Και εγώ αυτήν θα σου πρότεινα. Μη φοβηθείς. Γενικά εύκολη μηχανή που αν συνδυαστεί με σςστους φακούς, θα είσαι τζετ.
Η επιλογή μιας κόμπακτ μηχανής όπως η SX1 έχει το πλεονέκτημα του "όλα σε ένα". Αυτό είναι πότε καλό και πότε κακό.
Πάνω απ' όλα όμως θα ξανατονίσω ότι πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου γιατί θέλεις μία μηχανή. Κάθε απάντηση κρύβει ίσως και διαφορετικές λύσεις.
Για σπότινγκ, πιστεύω σαν αρχάριος που είσαι, θα είναι καλό να προχωρήσεις με σωστά βήματα. Προτείνω την 1000D σαν σώμα με έναν φακό 18-200.

δικός σου

flyer":3ecqi3un said:
Και εγω ειχα το ιδιο διλημμα και τελικα κατεληξα σ'αυτην
http://www.cptpapadakisphoto.gr/product ... cts_id=977

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Paneful μιας και το planespotting θέλει ΚΑΛΟ φακό. Δε νομίζω ότι ο σταθερός φακός της SX όσο καλό zoom και να εχει μπορεί να φτάσει στο ελάχιστο τον οποιοδήποτε αποσπώμενο φακό. Αν και έχω μόλις 4 χρόνια στο "hobby" φρόντισα να εξοπλιστώ εξαρχής: Canon D400 + EFS 18-55 κι επιπλέον ο EF 75-300 κι ένας EF 28-80 (για τις ενδιάμεσες αποστάσεις). Τις προσεχείς ημέρες θα αγοράσω κι έναν 400άρη (τον SIGMA 120-400) με το x1,7 teleconverter. Αποτελέσματα της δουλειάς μου, με τη συγκεκριμενη μηχανη και φακούς, μπορείτε να δείτε στο link της "υπογραφής" μου, στο airpics.net

@Thanasis_U2. Μιας κι αποφάσισες ν' ανεβεις "σποττερικό επίπεδο" να θυμάσαι ότι χρειάζεται ΠΟΛΥΣ πειραματισμός. Πίσω από τις 240 φωτογραφίες μου στο airpics υπάρχουν εκατοντάδες άλλες που "κοπηκαν" ή δεν μπηκα στον κόπο να τις επεξεργαστω (αυτό είναι άλλο κεφάλαιο, θέλεις πολύ Photoshop). Πιστεύω πως οι βετεράνοι το hobby εδώ μεσα θα σε βοηθήσουν περισσότερο και πολύ καλύτερα από μενα.