Σταρ για δυο μέρες: Στις Κάννες με ΑΖ, yacht και ελικόπτερο

• Thread starter Thread starter OveLix
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ααααχχχ... οι rich and famous, δεν ειναι ζωή αυτή. Ουτε ενα σινεμά δεν μπορούν να πάνε.

Η κυρία είναι μια κοινή θνητή που ταξιδεύει παριστάνοντας την rich and famous. Ειναι το ακριβές αντίθετο του incognito.

Leg 3,
16/5/2009
ΑΖ355, NCE-FCO
Αεροσκάφος: A321-112, I-BIXO, "Piazza Plebiscito-Napoli"

Μου άρεσε το ΝCE. Είναι όπως θα έπρεπε να ήταν το Ελληνικό αν δεν ήμασταν Αφρικάνοι. Φωτεινό, σύγχρονο, παραθαλάσσιο, βολικό, υπέροχο. Η θέα μέσα από το Τ2 είναι σχεδόν απρόσκοπτη προς τη θάλασσα και είναι μια απόδειξη ότι μπορείς θαυμάσια να φτιάξεις κυκλικό τέρμιναλ και να του βάλεις και παράθυρα (εκτός αν είσαι κομπλεξικός δήθεν μοντερνιστής και φτιάξεις το Τ1 του CDG). Η αίθουσα των check-in ήταν απελπιστικά άδεια για μέρες φεστιβάλ (και μόλις μία εβδομάδα πριν το γκραν πρι του Μονακό) αλλά καθόλου βαριά δεν το πήρα μια και τσεκάραμε αμέσως. Η δεσποινίς έβαλε στις βαλίτσες τρία αυτοκόλλητα: ένα που λέει ποιανού είναι η βαλίτσα και πού πάει (το συνηθισμένο), ένα που έγραφε VIP (και καλά) και ένα τρίτο που έλεγε Urgent ή κάτι τέτοιο επειδή το connection στο FCO θα ήταν μόλις 70 λεπτών. Πάμε μέσα.

Εδώ το lounge ήταν όπως έπρεπε να είναι (ακριβώς επειδή ανήκει στο αεροδρόμιο και όχι στην AZ). Πολυθρόνες κλπ, χυμοί, φρούτα, γλυκά, αλμυρά, σάντουϊτς, αναψυκτικά, ψωμάκια, τσάι, νερό, ζελέ, κρεμ καραμελέ, πλησίαζες και δεν ήθελες πιατάκι αλλά καροτσάκι σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, wifi (επί πληρωμή) και θέα στην πίστα και τη θάλασσα (δωρεάν). Το μόνο κάπως ενοχλητικό ήταν πως κάθε φορά που κάποιος άνοιγε την πόρτα χτυπούσε ένα κουδούνι, προφανώς για να ειδοποιήσει την μία υπάλληλο που έτρεχε για όλα (κρίση γαρ).

Στάση στο κατάστημα για γαλλικά αμυγδαλωτά (υπέροχα, ποτέ δεν τα ξεχνάω όποτε πάω Γαλλία) και περπάτημα ως τη φυσούνα όπου περίμενε... το Ι-ΒΙΧΟ. Το φοβερό με το οποίο δεν είναι ότι έχει καταντήσει το προσωπικό μου τζετ αλλά το ότι το προσωπικό μου τζετ είναι της Αλητάλια.

Στο δρόμο για το BIXO είδα κάτι κουλό. Το διπλανό 320 της AF έκανε pushback με το tug να έχει γατζώσει το κύριο σκέλος. Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ, πιθανόν οι πίστα-μαν του φόρουμ να ξέρουν κάτι παραπάνω (αν γίνεται συχνά και υπό ποιές προϋποθέσεις) αλλά το είδα με τα μάτια μου και έχω και φωτό (στο τέλος).

Απογείωση από τον 4R και αμέσως στροφή δεξιά με θέα προς Νίκαια, Μονακό, λίγο Σαν Ρέμο στον ορίζοντα και νέα δεξιά στροφή προς Ρώμη. Το φαγητό ήταν κάτι πηχτό με γαρίδες, σαλάτα λάχανο, ψωμάκι με πέστο και συσκευασμένη μερίδα παρμεζάνας. Λατρεύω την παρμεζάνα. Την εφαγα αργά αργά και απολαυστικά, μέχρι τη στιγμή που οι ιπτάμενες (χμμ) συνοδοί (συνοδός είναι ένα επάγγελμα που δεν θα ήθελες να κάνει η κόρη σου. Αλλά αυτό ισχύει μόνο στο έδαφος. Απαξ και απογειωθεί είναι legitimate) μάζεψαν τα πάντα και πήγαν να κουτσομπολέψουν στην κουζίνα, όπως διαχρονικά κάνουν όλες οι γυναίκες στον κόσμο.

Πτήση στην ακτογραμμή του Λάτιου (πσσσσ.... αμα έχεις κλασσική παιδεία..) και προσγείωση στον 16R όπου ξαφνικά έσβησε η μηχανή! Η φωτογραφική. (ναι, lousy joke αλλά προς στιγμήν τσιμπήσατε, ε?). Στάθμευση στο satellite του Terminal C δίπλα σε ένα 777. Και επειδή έπρεπε στο ταξίδι αυτό να συμπληρωθεί η εγκυκλοπαίδεια των μεταφορικών μέσων, μετά τα αεροπλάνα, τα πλοία και τα ελικόπτερα έπρεπε να μπούμε και σε τρένο. Και αυτό ακριβώς μάς περίμενε για το δίλεπτο ταξίδι στο Terminal C.

Περπάτημα ως το Terminal B (και έλεγχος διαβατηρίων) και άφιξη στο complete joke που λέγεται «executive lounge» της Alitalia. Αλλά για αυτό θα σας γκρινιάξω στο επόμενο σκέλος.

Γαρίδες πηχτή με παρμεζάνα
Αυτό ΔΕΝ είναι αεροδιάδρομος
Παράξενο pushback

OveLix":2pqovy3j said:
Στάση στο κατάστημα για γαλλικά αμυγδαλωτά (υπέροχα, ποτέ δεν τα ξεχνάω όποτε πάω Γαλλία)
Έλεος, εγώ πως δεν το πήρα αυτό πρέφα?
2 χαρακτηριστικά μου:
:arrow: Μπορώ (και μερικές φορές το κάνω), να τρέφομαι μόνο με γλυκά...
:arrow: Έχω ζήσει περίπου 5,5 μήνες στο Aix, στο ξενοδοχείο Les Floridiennes αν ξέρεις από τα μέρη Οβελίκιε...
Πως διάβολο δεν το ανακάλυψα? (Ανακάλυψα άλλες λιχουδιές και delicatessen, αλλά όχι αυτά τα μαραφέτια :( )

OveLix":1k2rraav said:
και περπάτημα ως τη φυσούνα όπου περίμενε... το Ι-ΒΙΧΟ. Το φοβερό με το οποίο δεν είναι ότι έχει καταντήσει το προσωπικό μου τζετ αλλά το ότι το προσωπικό μου τζετ είναι της Αλητάλια.

Αντί νά χαίρεσαι που έχεις και προσωπικό τζέτ,γκρινιάζεις κι'από πάνω...

Στο δρόμο για το BIXO είδα κάτι κουλό. Το διπλανό 320 της AF έκανε pushback με το tug να έχει γατζώσει το κύριο σκέλος. Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ, πιθανόν οι πίστα-μαν του φόρουμ να ξέρουν κάτι παραπάνω (αν γίνεται συχνά και υπό ποιές προϋποθέσεις) αλλά το είδα με τα μάτια μου και έχω και φωτό (στο τέλος).

Κι'εμένα μού έκανε εντύπωση.Επειδή μάλιστα φαίνεται να είναι μόνο ένα καί επειδή αυτά τά σύγχρονα οχήματα είναι "αγκαλιαστά",δηλαδή πιάνουν και ανασηκώνουν την ρόδα τού αεροπλάνου καί το σπρώχνουν (ή το τραβάνε) από εκεί αντί γιά την κλασσική μπάρα που χρησιμοποιούσαν τίς παλιές,καλές εποχές,αναρωτήθηκα πώς μπορεί να μετακινηθή το αεροπλάνο μέ τό ένα σκέλος έτσι ανασηκωμένο.

Περπάτημα ως το Terminal B (και έλεγχος διαβατηρίων)

Pourquoi ο έλεγχος διαβατηρίων ; Η Nice ευρίσκεται στην Γαλλία (η Νίκαια είναι αυτή που βρίσκεται κοντά στόν Πειραιά....) που είναι καί αυτή χώρα τής ΕΕ όπως η Ιταλία,δέν βρίσκεται στην Κ-Αφρική...

Αλλά για αυτό θα σας γκρινιάξω στο επόμενο σκέλος.

Εσύ παιδί μου μικρός πρέπει να ήσουν πρωταθλητής στόν "Γκρινιάρη" :D

aakunz":oa22ham3 said:
aas59":oa22ham3 said:
Πρόλαβα δε λες τίποτα. Κλαααμα ο σχεδιαστής (yeah, right...)

vassdel":oa22ham3 said:
Έλεος, εγώ πως δεν το πήρα αυτό πρέφα?
2 χαρακτηριστικά μου:
:arrow: Μπορώ (και μερικές φορές το κάνω), να τρέφομαι μόνο με γλυκά...
:arrow: Έχω ζήσει περίπου 5,5 μήνες στο Aix, στο ξενοδοχείο Les Floridiennes αν ξέρεις από τα μέρη Οβελίκιε...
Πως διάβολο δεν το ανακάλυψα? (Ανακάλυψα άλλες λιχουδιές και delicatessen, αλλά όχι αυτά τα μαραφέτια :( )

Τα πρωτοανακάλυψα στην Αβινιόν πριν μερικά χρόνια και η πρώτη φορά που τα δοκίμασα ήταν μια από εκείνες τις δοξαστικές στιγμές που θες να κλάψεις από συγκίνηση αλλά δεν το κάνεις γιατί είσαι πολύ απασχολημένος να αναστενάζεις σαν τον Μπιλ Μάρεϊ στο "What About Bob?" (http://www.youtube.com/watch?v=kBjfLE5uX0A ). Στη συνέχεια πήρα το άδειο κουτάκι και βγήκα στην αγορά δείχνοντάς το (δεν ήξερα πώς τα έλεγαν και το κουτάκι δεν βοηθούσε) ρωτώντας αν έχουν τέτοια. Ακόμα θα με θυμούνται... :mrgreen:

Leg 4,
16/5/2009
ΑΖ722, FCO-ATH
Αεροσκάφος: A321-112, I-BIXC, "Piazza del Campo, Sienna"

Το ότι οι businessmen περνάνε δύσκολα είναι ολοφάνερο σε μέρη σαν το business lounge της AZ στο FCO. Είναι το κοτέτσι που βρίσκεται πάνω από τις θύρες Β2 και Β3 και μοιάζει με σταθμό επαρχιακού ΚΤΕΛ της δεκαετίας του '60. Αν δεν έτυχε ποτέ να επισκεφθείτε τις χώρες του Σοσιαλισμού πριν από το 1990, μπορείτε εύκολα να πάρετε μια γεύση πηγαίνοντας σε αυτό (θα σας στοιχίσει μόνο ένα εισιτήριο μπίζνες). Η παρακμή η ίδια. Μεσήλιξ σερβιτόρος-μπάρμαν, ξεφτισμένες πολυθρόνες, έπιπλα σούπερ μάρκετ, λεκιασμένα διαχωριστικά, τηλεοράσεις να παίζουν τηλεπαιχνίδια, απωανατολίτες με μάσκες σοβατζή, μυρωδιά καμένου καφέ, μπουκάλια με ξεθυμασμένα αναψυκτικά, ποτήρια με τα άλατα του πλυντηρίου πιάτων. Αν η φτώχεια θέλει καλοπέραση, μάλλον η μπίζνες θέλει μιζέρια. Νομίζω δεν χρειάζονται περισσότερα πέρα από δύο εικόνες:
http://www.flickr.com/photos/ovelikios/3674809899/
http://www.flickr.com/photos/ovelikios/3674809645/

Ανεξήγητο, αλλά η θύρα επιβίβασης δεν ήταν γεμάτη από Ελληνες που φώναζαν. Πράγμα που δεν άλλαζε και πολλά μια και ήταν γεμάτη από Ιταλούς που φώναζαν. Η επιβίβαση έγινε χωρίς καθυστέρηση και το αεροσκάφος που θα πετούσαμε ήταν το Ι-ΒΙΧC, ένα από τα πολλά Α321 της ΑΖ το οποίο εκείνες τις μέρες έκλεινε 14 χρόνια στην υπηρεσία της εταιρείας και, σίγουρα, θα είχε ζήσει καλύτερες μέρες. Τουλάχιστον οι Ιταλοί δεν έχουν να θυμούνται και να μυξοκλαίνε για άλλες «χρυσές» εποχές όπως κάνουν στην ΟΑ με τον Ωνάση.

Το όνομα του αεροσκάφους αποδίδει τιμή στην κεντρική πλατεία της Σιένα, μια από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης, που στέκει εκεί σχεδόν απαράλλαχτη τα τελευταία 660 χρόνια.

Η πτήση ήταν εντελώς uneventful. Που σημαίνει ήταν όλα τόσο συνηθισμένα που δεν αξίζει να αναφερθούν. Ακολουθήσαμε την κλασική διαδρομή, φάγαμε δύο φέτες προσούτο συν τα συνηθισμένα (ψωμάκια, βουτυράκια) και συσκευασμένη παρμεζάνα.

Επειδή είχα θέση στο διάδρομο δεν μπόρεσα να καταλάβω την ακριβή πορεία της προσέγγισης. Προσγείωση στον 03L και ακαραίο άναμμα των κινητών από τους επιβάτες που αδημονούσαν να μάθουν πώς ακριβώς χάσαμε στη Γιουροβίζιον.

Στάθμευση στην πίστα στο γνωστό σημείο που διανυκτερεύει πάντα η ΑΖ, πουλμανάκι, βαλίτσες, μη σας ζαλίζω νυχτιάτικα έχουμε και δρόμο ως το σπίτι. Καλώς ορίσαμε.