Σταβάνγκερ, Νορβηγία

• Thread starter Thread starter vassdel
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

vassdel

V.I.P.-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
Μία αναζήτηση για τους γνώστες:

Αναχώρηση 7 Νοεμβρίου από Βενιζέλο, με εναλλακτική 8 Νοεμβρίου, για το SVG/ENZV (Stavanger, Norway).
Επιστροφή στις 20 Νοεμβρίου, με εναλλακτική τις 19.

Σε απευθείας πτήση, φυσικά δεν υπάρχει.
Με μία μόνο στάση, βρήκα σε KLM & Lufthansa. Ενδιάμεση στάση, είτε Amsterdamm, είτε Frankfurt.
Με περισσότερες στάσεις, δεν κοίταξα.

Αν μιλήσουμε για μία μόνο στάση, μόνο αυτές τις επιλογές έχω; Δεν έχω πάει Άμστερνταμ, οπότε μάλλον θα επιλέξω αυτό για να δω κ το εκεί αεροδρόμιο.
Από επιλογές αεροσκαφών; Θα άξιζε να επιλέξω κάποιο άλλο route μετάβασης/επιστροφης για να πετάξω με κάποιο wide ή σπέσιαλ άφος;

Υπάρχουν πιο "εξωτικές" επιλογές (όπως π.χ. Ρίγα ή κάτι τέτοιο), έστω κ με δύο στάσεις, που να μην απαιτούν όμως να χαλάσω μια ολόκληρη μέρα στις μετακινήσεις; Μπορώ να πάω με μία στάση (πχ Ολλανδία) στο πήγαινε και να γυρίσω με δύο στάσεις (π.χ. Όσλο-Μόναχο);

Σαν aviation enthusiasts, τί θα διαλέγατε εσείς για να πάτε;

ΥΓ1 Δεν θα είμαι μόνος μου και δεν ξέρω κατά πόσο ο συνταξιδιώτης μου θα χαρεί με την ιδέα του να πάμε μέσω Σίδνεϋ με Α-380, έστω κι αν εγώ θα έκανα την καρδιά μου πέτρα και θα έμπαινα στο αεροπλανάκι αυτό....
ΥΓ2 Προτιμώ να αποφύγω την Φρανκφούρτη. Έχω χάσει άπειρες ώρες στους υπόγειους διαδρόμους της...
ΥΓ3 Το μπάτζετ πρέπει να κινηθεί κοντά στο 500ρικο. Ισχνές αγελάδες....

Εγώ είχα κάνει το ίδιο ακριβώς ταξίδι με KLM. Η ανταπόκριση ήταν εξαιρετική, αν και έπρεπε να είσαι λίγο frantic στο AMS για να προλάβεις. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι αν δεν πετάς business το φαγητό τους είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ελεεινό (τείνοντας προς το ανύπαρκτο) και αν πετάς business το φαγητό είναι καταπληκτικό, πλην όμως σε στριμώχνουν κανονικά στις θεσούλες του 737 χωρίς καν να αφήνουν τη μεσαία κενή. Με λίγα λόγια ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ περίπτωση να τους διαλέξω ξανά.

edit: αν δεν κάνω λάθος μπορείς να βρεις ωραία αεροσκάφη AMS-SVG, τότε είχαν 2-3 επιλογές, από πολύ παλιά 737, μέχρι NG και Fokker. Τα NG τους είναι μια χαρά αλλά χωρίς ΚΑΜΙΑ οθόνη (αμφιβάλλω αν έχουν και στο πιλοτήριο :mrgreen: :mrgreen:). Πάντως μου άρεσε πάρα πολύ το προσωπικό τους, ήταν άψογο!

Πέραν αυτού: φρόντισε να έχεις ένα μεγάλο πάκο λεφτά μαζί σου, γιατί τα πάντα είναι σε ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τιμές, από νερό μέχρι ξενοδοχεία. Για φαγητό δε συζητώ καν. Επιπλέον μην παραλείψεις να κάνεις μεγάλες βόλτες στην πόλη, αν και πολύ μικρή εμένα μου φάνηκε πανέμορφη. Και τέλος να πας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο Lysefjord με καραβάκι, είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω δει στη ζωή μου. Αν επιτρέπεται... πώς και πας Stavanger? Δουλειά; (αν θες περισσότερες πληροφορίες πες μου, είτε από εδώ είτε μέσω pm - αν θες, μπορώ να βρω στα κατάστιχά μου και ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ μαγαζί για φαγητό πάνω στο λιμάνι να σου προτείνω).

JWC να μαντέψω;

Εκτός από KLM & LH ίσως έχει ενδιαφέρον η SAS και η Norwegian, εξαρτάται πάντα αν τα πληρώνεις εσύ μόνος...

Το πιο οικονομικο (αν ειναι αυτο το πρωτο σου κριτήριο) και σε ενδιαφερει φαινεται να ειναι:
με LH μεσω FRA στις 9 με 20/11 στα 200.52 EUR το ατομο (SOS μονο 2 θεσεις διαθεσιμες) (Αναχώρηση 06:10-11:55 / Επιστροφή 13:05-01:10+1)
και μετα στις 8 με 20/11 στα 309.52 EUR το ατομο και τα δυο απο το figame.gr

Όπως τα λέει ο φίλος ο redfly είναι σωστά 309,52 τελική. Αλλά το figame.gr χρεώνει και 5 ευρώ service fee extra. Kαι πάλι όμως τσέκαρα airtickets, pamediakopes (πανάκριβο) και την εταιρεία απευθείας και το figame.gr είναι και πάλι φθηνότερο από όλα.

"koumar έγραψε:
Αλλά το figame.gr χρεώνει και 5 ευρώ service fee extra.
Η Αμοιβή υπηρεσιών: 5.00 EUR που εμφανιζεται στην αναζητηση πτησεων στο figame.gr δεν ειναι εξτρα.
Ειναι ιδη ενσωματωμενη στην τελικη τιμη που υπαρχει ακριβως απο πανω.
Εχω αγορασει εισιτηριο απο το figame.gr και ειναι τσεκαρισμενο!
Αυτο που εμφανιζει ως "Συνολική τιμή εισιτηρίου" αυτο χρεωνεται και στην καρτα!

Όχι, δεν πληρώνω εγώ τα εισιτήρια. Είναι ταξίδι για υπηρεσιακούς λόγους. Παρόλα αυτά, πρέπει να κινηθώ κοντά στα 500 ευρώ. Κριτήριό μου λοιπόν δεν είναι το κόστος, αλλά τα αεροδρόμια που θα επισκεφθώ (έστω κ ως transit), αλλά και τα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιήσω. Αν υπάρχει πχ 747, θέλω να μπω. Αν περνάει κάποιο βολικό δρομολόγιο από πχ Κισινάου, θέλω να πάω. Αν κάποιο σκέλος το κάνει η Air Koryo με Illushin, είναι must. Κάπως έτσι.

Γιαυτό ρώτησα κ στο φόρουμ. Κάποιοι εδώ γνωρίζουν τύπους αεροσκαφών, μυστήρια δρομολόγια, κλπ. Αν κάποιος έχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση, είτε στις κύριες, είτε στις εναλλακτικές ημερομηνίες, ας την κάνει.

Ευχαριστώ.

Η πτήση με Lufthansa αν δεν κάνω λάθος πετάει από Φρανκφούρτη -> Σταβάνγκερ με CRJ700

Πετάει και η Airbaltic για Σταβάνγκερ αλλά τις συγκεκριμένες μέρες θα ταλαιπωρηθείς μόνο και μόνο για να πας στη Ρίγα από Αθήνα, πόσο μάλλον να βρείς connecting flight.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Δεν είχα πολυψάξει τις ανταποκρίσεις, οπότε μόλις τις είδα έφριξα. Κάτι τρελά - όπως παραμονή πχ 8 ώρες Φρανκφούρτη, ή διανυκτέρευση Μόναχο και τέτοια. Μιας και είναι η πρώτη φορά που πάω Νορβηγία και μιας και θα ξαναπάω πολύ σύντομα (μάλλον Γενάρη), το μόνο που με ενδιαφέρει είναι οι λογικές ανταποκρίσεις.

Βλέποντας τις διαθέσιμες επιλογές, τα πράματα μου φαίνονται πολύ σκούρα. Αυτό που τελικά θέλω, είναι μια πτήση από Αθήνα - Σταβάνγκερ στις 7 Νοε μετάβαση και επιστροφή στις 20 Νοέ. για 2 άτομα. Μέγιστο μία στάση ανά διαδρομή, επιθυμητό μέχρι 3 ώρες ανά στάση. Δεν είμαι απόλυτος, απλά ψάχνω κάτι υποφερτό.

ΥΓ Εννοείται πως δοκίμασα τα γνωστά ψαχτήρια (pamediakopes, airtickets κλπ). Τζίφος. Ψάχνω κάτι καλύτερο :mrgreen:

Ευχαριστώ.

Τα καλυτερα δρομολογια βαση την μικροτερη αναμονη ανταποκρισης (αφου αυτη ειναι η βασικη σου προτεραιότητα) ειναι:
7/11 - LH1285 7/11 ΑΤΗ-FRA (06:10-08:15) - LH874 FRA-SVG (10:05-11:55)
20/11 - LH875 7/11 SVG-FRA (13:05-15:10) - LH5914 FRA-ATH (18:005-21:55) Στα € 429 απο το site της LH