Στοιχεία για το Sud Aviation Caravelle στο "Μακεδονία"?

• Thread starter Thread starter enannos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

enannos

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Γεια σας και παλι κυριοι.

Λόγω αγάπης για τα αεροπλάνα(όπως οι περισσότεροι εδώ),επισκέφτηκα για πολλοστή φορά το Μακεδονία και για πολλοστή φορά πήγα στο παρατημένο Caravelle που υπάρχει στο αεροδρόμιο,δίπλα στο κτήριο της αερολέσχης κολλημένο δίπλα σε ένα C-47 της ΠΑ.
Τα αεροπλάνα και τα δύο δυστηχώς σαπίζουν,η δε Καραβέλλα έχει αφαιρεθεί η δεξιά emergency exit και η ουραία είσοδος είναι ανοικτή(και τα παράθυρα του πιλοτηρίου επίσης).
Ψάχνω να βρώ την ιστορία του συγκεκριμένου αεροσκάφους.Το έψαξα αρκετα και βρήκα μερικά στοιχεία.Το αεροσκάφος ανήκε στην Alitalia,βρήκα και φωτος στο airliners.net και επίσης το βρήκα σε φωτογραφία στο Μακεδονία με χρώματα μιας αραβικής(αν θυμάμαι καλά).Το αεροσκάφος είναι όμως με τα χρώματα της Alitalia.
Kυκλοφορούν κάποιες φήμες οτι το αεροπλάνο έχει κατασχεθεί απο το δημόσιο μετα απο κατάσχεση όπλων.(απο το αεροπλάνο λείπουν όλα τα καθίσματα εκτος του πιλοτηρίου).
Όποιος γνωρίζει κάτι,παρακαλώ να με ενημερώσουν.Φωτογραφίες έχω και στην προσωπική μου χαζο-σελίδα.... :)

Δυστηχώς είμαστε σε μια χώρα που δεν σεβόμαστε την αεροπορική ιστορία μας.....

Kαλησπέρα, Ευάγγελε

Η Καραβέλα αυτή είναι όντως πρώην ΑΖ, και είχε κατασχεθεί στην Θεσσαλονίκη για παράνομο φορτίο όπλων, πετώντας με την Coastal-LWA,της οποίας τους τίτλους και έφερε τότε. Το νηολόγιό του επι ΑΖ ήταν Ι-DABS και επι Coastal, EL-AIW. Κατασχέθηκε, άν θυμάμαι καλά, Ιουνιο του 1983. Νομίζω οτι το 1999 τηε είχαν φρεσκοβάψει τις πράσινες ταινίες, αλλα δυστυχώς απο τότε καμια περεταίρω αξιοποίηση...

Όπως το είπες: ΚΑΝΕΝΑΣ σεβασμός στην αεροπορική ιστορία . . .

Φίλε,
σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ.Πίστεψε με,το έψαχνα πάρα πολύ καιρό,έστελνα mail,κτλ αλλα δεν έβγαινε άκρη.Η απάντηση σου είναι υπερπλήρης.

Σε υπερευχαριστώ και πάλι...
φιλικά

Enannos να σε ρωτήσω σχετικά με τις φωτογραφίες που έβγαλες στο εσωτερικό του C-47 και της Caravelle.

Έχεις κάποιο γνώστο στο αεροδρόμιο? Πήρες κάποια άδεια? Ή μπήκες μέσα χύμα και έβγαλες? :P :?: :?: :P

Ελπίζω να μην εργάζεσαι στην ασφάλεια του αεροδρομίου... :roll:

Δυστηχώς,το C-47,αν και έχει δωρηθεί στην αερολέσχη,απλα σαπίζει στην απόλυτη ελευθερία των...κανιβάλων που δεν πάνε να το επισκεφτούν(όπως εγώ) απλά για να νιώσουν το δεος ενός αεροσκάφους που έχει μεγαλύτερη ηλικία απο αυτούς,έχει υπηρετήσει πιθανόν Κορέα και έχει κάτι χιλιάδες ώρες πτήσης,αλλα πάνε να πάρουν και <σουβενίρ> για την συλλογή τους.
Ναι,τα αεροσκάφη είναι όντως εκτεθειμένα και απροστάτευτα,αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να υπάρχει απαγόρευση στο κοινό που θέλουν να τα επισκεφθούν.Επειδή όμως ζούμε Ελλάδα,κανείς δεν πρόκειτε ποτέ να σκεφτεί οτι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διαφημιστεί η αερολέσχη τους αλλα επίσης,δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να σκεφτεί οτι σόζωντας ένα τέτοιο αεροπλάνο,σώζεται ένα κομμάτι της αεροπορικής μας ιστορίας...

Τέλος πάντων,για να μην μακρυγορώ,έχω στείλει παραπάνω απο μια φορές mail στην αερολέσχη ζητώντας τους να γίνει κάτι με το θέμα αλλα ουδέποτε πήρα απάντηση...και μάλλον δεν θα πάρω,όπως γίνεται σε όλα τα Ελληνικά αεροδρόμια.
Μια απάντηση που έλαβα κάποτε απο τους υπευθύνους του ανεμοδρομίου της Άρνισσας για ένα παρατημένο TF-104G της ΠΑ ήταν οτι "δεν έχουμε τα λεφτά να το συντηρούμε και να δημιουργήσουμε μια υποδομή που να φυλάσσεται με τον καλύτερο τρόπο το αεροπλάνο".
Και απαντάω με την εξής ερώτηση:αφου δεν έχετε λεφτά,γιατί το δέχεστε να σας το παραχωρήσει η Πολεμική αεροπορία;

Αυτά...
Ελπίζω να μην έθιξα κανέναν...
Happy landings 8)

[edit by webmaster] Αφαίρεσα μερικά σημεία που μιλούσαν για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, διότι είναι σε δημόσιο φόρουμ δεν είναι σωστά να αναφέρονται οι τρόποι πρόσβασης σε νευραλγικά σημεία ενός αεροδρομίου. Ευχαριστώ για την κατανόηση [/edit end]

enannos":dijmdudm said:
Ελπίζω να μην εργάζεσαι στην ασφάλεια του αεροδρομίου... :roll:

Εγώ δεν εργάζομαι... αλλά μπορεί να εργάζονται άλλοι που διαβάζουν τα μηνύματα σ' ένα δημόσιο forum.

Αnyway, διάβασε το PM που σου έστειλα :wink: