convair
Business-Class-Member
- Περιοχή
- Athens
- Website
- www.707.gr
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- LGEL
eddhflyer":hhoxwufe said:convair,
το ότι οι χειριστες έχουν σημαντική δουλειά εκεί μπροστά το ξέρουμε όλοι μας και κανεις δεν το αμφισβήτησε. Εδώ δεν τίθεται θέμα airmanship, το οποιο εννοείται ότι το έχει ο κάθε χειριστής, εδώ μιλάμε για το ντύσιμο το οποιο είναι εξίσου σημαντικό διότι είναι μέρος τις δουλειάς αλλα δείχνει και το επίπεδο επαγγελματισμού.
Ποιος μίλησε για "στρατιωτάκια?" δηλαδή εάν μια αεροπορική εταιρία υποχρεώνει τους χειριστες τις να ντύνονται σαν ιπτάμενοι με γαλόνια και πουλάδα αυτό αυτόματα για σένα σημαίνει στρατός? τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα?
Ένας κυβερνήτης πρέπει να φοράει τέσσερις σαρδέλες και ένας συγκυβερνήτης τρεις! συν η γραβάτα και η πουλάδα! αυτός είναι ο διεθνείς κανονισμός και τα περί προσωπικού γούστου που είπες, προσωπικά μου φάνηκε πολύ αστείο, όσο για το "ταξιτζήδες των αιθέρων" αυτό δεν το κατάλαβα.
αυτό τώρα το είπες για να πρωτοτυπήσεις η για κάποιο άλλο λόγο? τότε καλοκαιράκι είναι, πρωί είναι, ποιος θα μας δει, ας φορέσουμε και καμια σαγιονάρα γιατί και η σαγιονάρα λειτουργική είναι, σηκώνουμε και τα μπατζάκια του παντελονιού μας η φοράμε και κανένα σορτσάκι και είμαστε έτοιμοι για την επομενη πτήση μας.Θα πρέπει να ντύνονται "λειτουργικά" και απλά ανάλογα με το κλίμα, τις εταιρικές οδηγίες και γιατί όχι ΚΑΙ το προσωπικό γούστο!
Αυτά :?
να πρωτοτυπίσω δεν χρειάζεται, τουλ. στο χώρο της αεροπορίας ή της μόδας....λυπάμαι εάν σε έθιξα με τον ένα ή άλλο τρόπο αλλά νομίζω ότι με παρεξήγησες: εννοείται ότι δεν θέλω να δω πλήρωμα με birkenstock στο cockpit...εξάλλου αν σφηνώσει η σαγιονάρα στο ποδωστήριο και "βγεις" στην αντιπλημμυρική τάφρο θα ήθελα να δω τι θα πει ο χειριστής στο LBA! Δεν με ενδιαφέρει διόλου πως ντύνονται οι πιλότοι - για τις αεροσυνοδούς με ενδιαφέρει λιγάκι αφού μου εαρέσουν και τις βλέπω και στην περιορισμένη πασαρέλα του AISLE......οι πιλότοι ας συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Εταιρείας που εργάζονται και ελπίζω και τιμούν....
Από την άλλη, όπως αναφέρει και ο gonso, δεν νομίζω να υπάρχει κανένα επίσημο όργανο πολιτικής αεροπορίας που να εκδίδει binding uniform dress code (εννοώ IATA, JAA, FAA etc.) - νομίζω μόνο "εταιρικό" θέμα είναι. Και τουλ. εγώ έχω βαρεθεί την ομοιότητα και τυποποίηση, αυτή που έκανε τους bankiers να φοράνε γκρι, γκρι-μαυρο κοστούμι και τους πιλότους κακές αντιγραφές κοστουμιών και στολών (καταβολές από πολεμική αεροπορία). Αυτό όμως είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη και μόνο! Σε κανέναν δεν επιβάλλω τίποτα και η κριτική που κάνω εδώ, είναι στα πλαίσια ενός απλού forum -δεν είμαι εργοδότης ούτε υπάλληλος αεροπορικής Εταιρείας. Όμως έχω άποψη για την μόδα και για την αεροπλοία την οποία και μάλιστα είχα επιδείξει σε 1-2 websites. Και σαν σαραντάρης πια προσπαθώ να μην συγχέω την αγάπη μου και νοσταλγία (κατ' εμέ πάλι) κάποιων "καλύτερων εποχών" της αεροπλοίας με την σημερινή κατάσταση και τις διαφορετικές ανάγκες που διέπουν τον χώρο των αεροπορικών μεταφορών.
Τώρα όσον αφορά τον όρο "στρατιωτάκια" εννοώ απλά ότι είμαι ενάντια της ομοιομορφίας, τίποτε παραπάνω. Προσωπικά αναγκάστηκα μόνο στο στρατό να μου υποδείξουν τι θα φοράω και δεν έχω δουλέψει σε Εταιρεία με dress code και ελπίζω να μην χρειαστεί (ακόμα και εάν είναι για 8 ωρες την ημέρα). Ίσως πάλι σε λίγο να βαρεθώ και να πάω να αγοράσω κι εγώ 6 μπλε πουκάμισα για να καλύψω την εργάσιμη εβδομάδα- μέχρι τότε επέτρεψέ μου να προσπαθώ λίγο παραπάνω καθημερινά....
MfG
Convair
http://www.abseits.gr/OTHER/aviation.htm