Sukhoi Superjet 100

  • Thread starter stiv
  • Ημερομηνία δημιουργίας

OveLix

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
07/11/2004
Μηνύματα
1.273
Likes
994
Περιοχή
Elbonia
Παύει εντελώς η ρωσική συμμετοχή στo Sukhoi Superjet 100 και την ιδιοκτησία του προγράμματος μοιράζονται η επενδυτική εταιρεία Markab (από τα UAE) με 49%, η ιταλική Studio Guidotti 41% και η ιταλική αεροδιαστημική Leonardo το υπόλοιπο 10%.

Η Markab αγοράζει το ποσοστό της ρωσικής United Aircraft Corporation (UAC) η οποία αποχωρεί από το πρόγραμμα.

Εφόσον δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, το πρόγραμμα θα νεκραναστηθεί. Η Markab δηλώνει πως στοχεύει κυρίως στις αγορές των ΗΑΕ και της Ινδίας.

Η γραμμή παραγωγής θα κατασκευαστεί στο Al Ain International Airport στο Αμπού Ντάμπι. Αν έχω καταλάβει καλά, θα είναι η πρώτη φορά που αεροσκάφη θα κατασκευάζονται στα Εμιράτα.

Οι κυρώσεις είχαν πλήξει καίρια το πρόγραμμα, αφού το Sukhoi Superjet 100 έχει πολύ μεγάλο ποσοστό δυτικών εξαρτημάτων.

 

kmr

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
09/01/2014
Μηνύματα
61
Likes
83
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EGKK
Είμαι πολυ περίεργος να δώ πώς θα εξελιχθεί το θέμα..
Θα αλλάξει και η χώρα του design; Θα ξαναπεράσει certification ή απλά χώρα παραγωγής;

Αν δεν διορθώσει όμως το customer support και το parts availability, δεν θα πάει πουθενά πάλι.
 

OveLix

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
07/11/2004
Μηνύματα
1.273
Likes
994
Περιοχή
Elbonia
Σωστή παρατήρηση, όποιος το εμπιστεύτηκε αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα υποστήριξης (πριν τον πόλεμο, πάντα).
Από τον Μάρτιο του 2022 έχει ανακληθεί και το certificate of airworthiness.

Όσο για customer support και το parts availability, από τη στιγμή που παύουν να έχουν λόγο οι Ρώσοι, μόνο καλύτερα μπορεί να πάει.

Αλλά ναι, έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του. Ας ελπίσουμε να πάει καλά, αφού από τεχνολογικής πλευράς είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό δυτικό πρότζεκτ (πάνω από το 60% των εξαρτημάτων, αν θυμάμαι καλά, τώρα λογικά θα γίνει εξ ολοκλήρου).
 

kmr

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
09/01/2014
Μηνύματα
61
Likes
83
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EGKK
CityJet και Interjet τα επέστρεψαν τάχιστα.
Θα είναι στοίχημα και μάλλον θα πρέπει να δώσουν δωρεάν για αρχή ωστε να τσιμπήσουν κανένα πελάτη.
Με ανταγωνισμό από Ε2 και Α220, μόνο για Ρωσική αγορά το βλέπω
 

IATA

First-Class-Member
Εγγραφή
26/03/2004
Μηνύματα
542
Likes
80
Όταν είχε πρωτοπαρουσιαστεί με είχε συναρπάσει. Μου άρεσε πολύ ο σχεδιασμός, τόσο έξω όσο και μέσα. Γενικά επειδή μου αρέσει το καινούριο ενθουσιάζομαι εύκολα. Όμως για τους επιβάτες και τις αεροπορικές μεγαλύτερη σημασία από την όψη έχει η αξιοπιστία, η ασφάλεια, η οικονομικότητα και οικολογικότητα ενός αεροσκάφους. Δεν ξέρω οι αλλαγές στo ιδιοκτησιακό καθεστώς ή στον τρόπο και τα μέσα παραγωγής που θα οδηγήσουν. Σε γενικές γραμμές είμαι φίλος των "περιφερειακών" αεροσκαφών, αν και καθόλου τεχνοκράτης. Μου λείπει λίγο το στοιχείο του ενθουσιασμού, της δουλειάς από αγάπη για αυτό που κάνεις, της ζωής. Ακόμη και αυτά τα άψυχα αντικείμενα, τα αεροπλάνα, κατασκευάζονται για να χρησιμοποιηθούν από ζωντανούς οργανισμούς, και στην ιδανική περίπτωση πρέπει να είναι χαρά μας να μπαίνουμε σε αυτά. Εννοώ ότι αυτός ή αυτοί που συνεργάζονται στο σχεδιασμό και παραγωγή τους πρέπει και οι ίδιοι να χαίρονται με αυτό, να εργάζονται πρόθυμα και όχι εξαναγκαστικά ή με το ζόρι, να προσφέρουν νέες ιδέες και να διαλέγουν τα καλύτερα υλικά. Τότε το όλο εγχείρημα μπορεί να έχει και επιτυχία.
 

convair

Business-Class-Member
Εγγραφή
22/08/2006
Μηνύματα
295
Likes
104
Περιοχή
Athens
Website
www.707.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
Για τους επιβατες νομίζω το μόνο που έχει σημασία είναι να είναι καινούριο το Α/Φ να είναι γνωστής αεροπορικής Εταιρείας και κατά προτίμηση όχι ελικοφόρο....

Η ασφάλεια παίζει ρόλο μόνο αν έχει γίνει κάτι και το μάθουνε μέσα από την τηλεόραση. . . άντε να εξηγήσεις σε ένα επιβατη ότι το ταδε Α/Φ δεν είναι το πιο ασφαλές ή ότι το πιο ασφαλες regional jet είναι βραζιλιάνικης σύλληψης. . .!

Τα οικονομικά, αξιοπιστία και άλλα τεχνικά στοιχεία αφορούν στον Εκμεταλλευτή, τους μηχανικούς συντήρησης και τους χειριστές και καθόλου τον επιβάτη.

Τα "οικολογικά" είναι για το μαρκετινκ και κάποιους επιβατες...
 
Top