George":13uzcunt said:
Παρατήρηση δεύτερη: η swiss μου είχε κάνει πάρα πολύ καλή εντύπωση όταν την είχα δοκιμάσει παλιότερα (υπάρχει και σχετικό report). Νομίζω ότι θα μου κακοφαινόταν να τη δω τώρα σε φάση περίπου low cost... Ακόμα δεν το έχω συνηθίσει ότι οι περισσότερες εταιρίες προς τα εκεί το πάνε...
Κι εγώ με την Swissair, είχα πολύ καλή εμπειρία όταν είχα ταξιδέψει παλιότερα, και από το φαγητό και από το service. Ίσως και τα αεροσκάφη τότε να μου είχαν φανεί πιο καθαρά, αλλά ήταν σίγουρα και πολύ πιο καινούργια (π.χ. A-320 family). Τώρα βέβαια, αυτή η πτώση στην ποιότητα, έχει και αντίκτυπο στις τιμές, οπότε ίσως πολύς κόσμος, να προτιμάει τη νέα κατάσταση... Κάποιοι άλλοι, όχι. Όπως και να 'χει, είναι περίεργο να αντιμετωπίζεις τέτοια εξυπηρέτηση σε flag carrier.
Στη φωτογραφία σου στη Βασιλεία, overflies έβλεπες
Θα μπορούσα... (Είχε πολύ ωραίους σχηματισμούς εκείνη τη μέρα), αλλά ωστόσο, στη συγκεκριμένη φωτογραφία όχι. Απλώς, κάνουμε πλάκα μ' ένα φίλο.
Τελικά, μετά από τόσα αεροδρόμια, από ποιο θα ταξίδευες ευκολότερα; Ποιο σου φάνηκε πιο άνετο/βολικό/εύκολο κ.λ.π.;
Γενικώς, κανένα από τα 3 αεροδρόμια, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, οπότε δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα.
Της Γενεύης μου φάνηκε πολύ μικρό (σχετικά πάντα) και ευχάριστο στις κινήσεις. Το κτίριο, ωστόσο, δείχνει τα χρόνια του. Η εμπειρία μου όμως από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο περιορίζεται μονάχα στην περιοχή των αφίξεων. Τέλος, η ύπαρξη σιδηροδρομικού σταθμού, μερικά μόλις μέτρα από την έξοδο του, συγκαταλέγεται στα πολύ θετικά του.
Από τα άλλα 2, το μεγαλύτερο είναι αυτό της Ζυρίχης. Το μέγεθος του προέρχεται από την προσθήκη του δορυφόρου E, γιατί αν υπήρχε μονάχα, το παλιό κτίριο, θα μιλούσαμε απλώς για ένα κτίριο σε διάταξη ανάποδου Π. Το παλιό κτίριο, έχει ανακαινιστεί σε πολλά σημεία, και το μόνο αρνητικό, ότι δεν ήταν εμφανής από το Airside Center, κάποια έξοδος ώστε να βγει κάποιος στην public area και στο observation deck. Έπρεπε να ρωτήσω μια ελβετίδα υπάλληλο για τον τρόπο εξόδου... η οποία με πήρε μαζί της και μου έδειξε τα κατατόπια (τυπικό, της ευγένειας των Ελβετών).
Αυτό της Στουτγάρδης, είναι επίσης πολύ εύκολο στις μετακινήσεις, και δεν πρέπει να ξεγελάει ο αριθμός των terminals... τα οποία δεν είναι παρά διαφορετικές αίθουσες check-in του ίδιου κτιρίου, το οποίο είναι αρκετά σύγχρονο. Μονάχα το Terminal 4, φαίνεται ιδιαίτερα παλιό (και ξένο από το υπόλοιπο συγκρότημα) και μάλιστα, δεν λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συνδέεται ωστόσο, μ' ένα διάδρομο με το υπόλοιπο κτίριο. Από άποψη μεγέθους, ειδικά, ο χώρος check-in του terminal 2, έχει έκταση όσο η αντίστοιχη αίθουσα των Ιωαννίνων...! Το μόνο αρνητικό, που είδα (συνηθισμένος από άλλα αεροδρόμια που πέρασα πρόσφατα), συνδέεται με την πόλη απλώς με S-bahn (το ταξίδι με το οποίο διαρκεί αρκετή ώρα) και όχι κατευθείαν με το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας.