swiss

• Thread starter Thread starter david
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

david

Low-Cost-Class-Member
Καλησπερα σε ολους . Ξαναγραφω στο forum μετα απο 3 χρονια αποχης .Θυμαμαι οταν ειχα πρωτογραψει στα 16 μου και ρωταγα μερικα πραγματα μηπως και καταφερω να συγκεντρωσω πληροφοριες για αυτο το χωρο ο οποιος απο πολυ μικρο με μαγευε.Τωρα στα 19 μου ειμαι φοιτητης στο Φυσικο στην Αθηνα στο 1ο ετος.Παρολο που τα χρονια περασαν το ονειρο δεν εσβησε ποτε . Ας μπω ομως στο θεμα . Εδω και αρκετο καιρο εχω μπει στη διαδικασια να ψαξω διαφορους πιθανους τροπους με τους οποιους μπορω να κατακτησω το παιδικο μου ονειρο . Aς γινω σαφης . Οικογενειακο μου προσωπο ειναι μονιμος κατοικος ΖΥΡΙΧΗΣ πολη στην οποια ειναι και η βαση της swiss. Πληροφορηθηκα λοιπον πως η συγκεκριμενη αεροπορικη εταιρια διαθετει ενα αναλογο προγραμμα εκπαιδευσης οπως αυτο της Lufthansa(sponsorship) . Απο ξενες γλωσσες γνωριζω αγγλικα σε επιπεδο proficiency γερμανικα σε επιπεδο mittelstufe καθως λιγα ιταλικα τα οποια εχω ξεκινισει εδω και 3 μηνες . Γνωριζω πως η νουμερο ενα απαιτηση η οποια υπαρχει ειναι η γνωση της γερμανικης σε επιπεδο μητρικης γλωσσας ( ειναι στα αμεσα σχεδια ). Ενδιαφερομαι καθαρα για την ευρωπαικη αγορα και σε καμια περιπτωση για την ελληνικη . Σε ακριβως αυτο το σημειο χρειαζομαι την πολυτιμη βοηθεια την γνωση και την γνωμη σας . Θα ηθελα να μοιραστειτε μαζι μου πληροφοριες τις οποιες μπορει να εχετε για το συγκεκριμενο προγραμμα , η ακομη και αν οχι για αυτο για αλλα προγραμματα του εξωτερικου . Δεν εχω γενικα καποια γνωση και καποιον να με πληροφορησει οπωτε οπως καταλαβαινετε οποιαδηποτε αποψη ειναι ευπροσδεκτη. Σας ευχαριστω .

Όταν λες για πρόγραμμα εκπαίδευσης, σε ποιο ακριβώς αναφέρεσαι;

Είναι κάτι συγκεκριμμένο που θα ήθελες να μάθεις;

Φιλικά,
Θοδωρής

Αυτή είναι η σελίδα τους, http://www.swiss-aviation-training.com/en αν δεν την ξέρεις ήδη. Και εγώ ενδιαφερομαι να πάω στην Lufthansa ή στην Swiss, ζούσα κάποτε στη γερμανία,οπότε δεν έχω πρόβλημα με τη γλώσσα. Επίσης είμαι σε επικοινωνία με ένα παιδί από Αθήνα που μπήκε πέρσυ το καλοκαίρι στη Swiss, οπότε αν θες να με ρωτήσεις κάτι στείλε μου PM.

Η σελίδα έχει σχεδόν τα πάντα μέσα, ωστόσο και εμένα μου έμειναν κάποιες απορίες, κυρίως στο οικονομικό.

Στα τυπικά προσόντα σε σχέση με τα Γερμανικά το Mittelstufe αρκεί, αρκεί όταν κάνεις την αίτηση να μην έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από όταν το πήρες.
Επειδή βέβαια όλο το μάθημα είναι στα Γερμανικά, όσο καλύτερα ξέρει κανείς τόσο ευκολότερα θα είναι.

Γίνονται μια φορά κάθε μήνα ενημερωτικές συναντήσεις για ενδιαφερόμενους, όπου εκτός από την παρουσιάση που κάνουν εκείνοι, μπορείς και εσύ να ρωτήσεις ότι θέλεις. Αφού έχεις συγγενή στη Ζυρίχη δεν θα είναι δύσκολο να πας. Γίνονται στο SAT (Swiss Aviation Training) το οποίο βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης. Εγώ έχω κλείσει για τις 10.03 και εκτός απροόπτου θα παω. Ελπίζω κάτι να βγεί :)

Υπάρχει και τουλάχιστον ένας Έλληνας κυβερνήτης στη Swiss και επίσης και το παιδί που λέει και ο fink2008 (αν μάλλον εννοούμε τον ίδιο) που έχει ξεκινήσει την εκπαίδευση εκεί.

Αυτή την περίοδο, αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει σημαντική έλλειψη πιλότων στη Swiss, οπότε είναι γενικά καλή επόχη για να προσπαθήσει κανείς εκεί.
Για να μην παρεξηγηθώ: Το να γίνεις δεκτός στην εκπαίδευση και να την τελειώσεις είναι το ίδιο δύσκολο, ανεξαρτήτως ζήτησης. Το ποσοστό επιτυχίας είναι πάντα γύρω στο 15%. Απλώς τελειώνοντας την εκπαίδευση έχεις σημαντικές πιθανότητες να προσληφθείς και αρκετά γρήγορα, άν όχι αμέσως.

Για το οικονομικό δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν και νομίζω οτι είναι σαν τη Lufthansa, δηλαδή σου πληρώνουν ένα μέρος της εκπαίδευσης και το άλλο μέρος σου τον αφαιρούν κάθε μήνα από τον μισθό σου.

Σας ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας . Αυτο το οποιο σκεφτομαι ειναι να τελειωσω αρχικα με τις σπουδες μου στην ελλαδα και για να εχω μια αλλη πιθανη λυση στην περιπτωση που δεν τα καταφερω και επειδη πιστευω πως θα θεωρηθει ως προσον γιατι σιγουρα η φυσικη ειναι μια επιστημη η οποια ειναι σε αμεσο συσχετισμο με το επαγγελμα. Θα ηθελα ομως να ρωτησω κατι . Το χαμηλο αυτο ποσοστο επιτυχιας το οποιο αναφερθηκε παραπανω (15%) θα ηθελα να ρωτησω πως προκυπτει ? Απ οτι καταλαβαινω η εκπαιδευση θα ειναι σιγουρα απαιτητικη , απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσο χαμηλο ποσοστo.

Φίλε david, να ξεκινήσω από το τελευταίο που ρώτησες. Το χαμηλό ποσοστό επιτυχίας ωφείλεται στην πολύ απαιτητική διαδικασία επιλογής πριν τη σχολή! Όπως καταλαβαίνεις, όταν μια εταιρία προσφέρει πλήρες sponsorship βάζει πολύ υψηλά τον πήχη της επιλογής
(κατά τη γνώμη μου ανόητα ψηλά, αλλά αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού)!
Για τις γλωσσικές απαιτήσεις της Swiss, όπως είπες και εσύ θέλουν άπταιστα Γερμανικά (και όχι μόνο Mittelstufe) και Αγγλικά.
Οπότε, προχώρησε τα σχέδιά σου για τελειοποίηση των Γερμανικών και δεν θα έχεις πρόβλημα. Επίσης έχω πληροφορηθεί πως λίγα Γαλλικά
θεωρούνται εξτρα προσόν! Παλαιότερα μάλιστα το προαπαιτούσαν!

Καλή δύναμη με όλες τις σπουδές σου και καλή επιτυχία!
Και αν είσαι στο 90% που αποτυγχάνει, Κopf hoch που λένε και οι Γερμανόφωνοι και υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που οδηγούν στο cockpit!

Φάνταζομαι (δεν το ξέρω) αλλά για να ανταπεξέλθεις στην εκπαίδευση θα χρειάζεσαι σίγουρα άριστη γνώση Γερμανικών. Όμως στα τυπικά προσόντα για την αίτηση η Swiss λέει:

"Zum Zeitpunkt der Bewerbung haben die Kandidatinnen und Kandidaten folgendes Niveau nachzuweisen...Goethe Diplom...Goethe-Zertifikat B2, befriedigend entspricht dem Minimum für den Eintritt in in die Swiss
International / Swiss European Air Lines AG
Goethe-Zertifikat B2, gut oder sehr gut übertrifft die Anforderungen von Swiss International /Swiss European Air Lines AG"

Το οποίο B2 είναι κάτω από το Mitteltufe, πάντα αν δεν κάνω λάθος γιατί έχω να ασχολήθώ και καιρό με αυτά.

P.S. Αν είσαι ο Νίκος που είναι ήδη στη Swiss, κάτι ή μάλλον πολλά παραπάνω θα ξέρεις, αλλά τουλάχιστον στο ίντερνετ αυτά γράφουνε

P.S.(2) Γράφεις σε μια δημοσίευσή σου (για άλλο θέμα)
nikos_k.":1o5x2q49 said:
Και άντε συνεννοήσου με Γερμανό ψυχολόγο ή με τη Γερμανική ΥΠΑ πχ αν δεν μιλάς άπταιστα τη γλώσσα!
και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για την Ελβετία. Γι' αυτό μου κάνει και εμένα αντύπωση που για ab initio ζητάνε μόνο B2 και για direkt entries ZMP.

Τα πτυχία, επίπεδα κτλ γλώσσας είναι πάντα ενδεικτικά σε δουλειές στον ιδιωτικό κ όχι δεσμευτικά όπως πχ στο δημόσιο ή στα πανεπιστήμια. Το αν λένε Β2 αλλά κάποιος μιλάει C2 ''αναπόδεικτα'' επειδή βλέπει ταινίες τούς αρκεί κ με το παραπάνω.

Η ερώτηση είναι πάντα απλή: μπορείς να δουλέψεις σε μια επιχείρηση στα Γερμανικά; Για αυτό υπάρχουν κ οι συνεντεύξεις, όπου όλα αυτά τεστάρονται. Στο CV του κ στις αιτήσεις ο καθένας μπορεί να γράψει όσα πτυχία θέλει αλλά θα πρέπει να τα μιλήσεις εκεί..

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτί τα γαλλικά δεν είναι υποχρεωτικά για την swiss :?: Επίσης κοίτα για πόσο καιρό υποχρεούσε να δουλέψεις ελάχιστο για την εταιρεία μετά την εκπαίδευση.

Σωστή σκέψη και αυτή. Τα γαλλικά όντως δεν είναι υποχρεωτικά. Για το πλήρωμα καμπίνας είναι έξτρα προσόν και αν δεν κάνω λάθος μπορεί να κερδίζεις (οικονομικά) κάτι παραπάνω για γλώσσες εκτός γερμανικών και αγγλικών. Για τους χειριστές δεν προσθέτει κάτι μάλλον. Ένα ενδιαφέρον post για τη σχέση Swiss και γαλλικών είναι αυτό.