TA 3+1 ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ

• Thread starter Thread starter COMPUTERISE
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Φίλε oaicarus θα συμφωνήσω μαζί σου για τις δύο επιλογές σου:
Ισλανδία (για την φύση, την νυχτερινή ζωή και το interaction με τους Ισλανδούς) και Ν. Υόρκη (για τα πάντα που προσφέρει το gotham city). Από Ελλάδα, το Καστελλόριζο (αλλά όχι τον Αύγουστο).

1) Η αυτοκρατορική Στοκχόλμη. So far η αγαπημένη μου Ευρωπαϊκή πόλη

2) Οι παραλίες του Κράμπι, στη νότια Ταϋλάνδη. Μακράν καλύτερο από ΟΛΑ τα νησιά της Ταϋλάνδης, που τα πλασάρουν στους ανυποψίαστους τουρίστες.
3) Οι ναοί του Angkor Wat στην Καμπότζη. Αν δε τα δεις, δε διανοείσαι ότι υπάρχουν...

+ ανατολή του ηλίου στο Κάστρο, στην αγαπημένη μου Σίφνο...

Θα μπορούσαμε να προσθέταμε και απογοητεύσεις;

1) Καζαμπλάνκα, Μαρόκο. Ψάχνεσαι μη σου φέρουν κανένα μαχαίρι στην πλάτη μέρα μεσημέρι - τουλάχιστον στην περιοχή του λιμανιού.

2) Μάλτα. Άχρωμη, άοσμη, άγευστη, όλα τα α- στερητικά τελοσπάντων

3) Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία. Σε 2 μέρες έχεις ήδη βαρεθεί και ψάχνεσαι απεγνωσμένα να φύγεις.

Η ιδέα για τις απογοητεύσεις μου ερχόταν και εμένα στο νου από όταν διάβασα τις πρώτες απαντήσεις σε αυτό το thread. Έχει πολύ ενδιαφέρον η άποψη για τις πόλεις που αναφέρεις - νομίζω ότι οι απόψεις σε αυτήν την περίπτωση είναι περισσότερο υποκειμενικές... Έχει να κάνει πολύ με το τι προσδοκίες έχεις από ένα μέρος που πας πρώτη φορά αλλά και με τις συνθήκες του ταξειδιού.

Προσωπικά, έχω πάει στο Ίνσμπρουκ περιμένωντας κάτι ελάχιστα παραπάνω από το τίποτα, μέσα στο χειμώνα (δεν ξέρω σκι και ούτε είχα σκοπό να μάθω) και αποδείχτηκε super για 3-ημερο, με φοβερή νυχτερινή ζωή (φοιτητούπολη), φαγητό και παρέα.

Από την άλλη, απογοήτευση ήταν για μένα το Παλέρμο, μετά από 2 ημέρες είχες σχεδόν κάνει τα πάντα. Αν ερχόμουν από τη Βόρεια Ευρώπη και το κρύο και τη συνεφιά κλπ μπορεί να με γοήτευαν οι λαϊκές αγορές με τις λιαστές ντομάτες, τα ζαρζαβατικά, το προσιούτο και τους φωνακλάδες Ιταλούς με τις ύποπτες φάτσες, αλλά δεν ερχόμουν... Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο; Non lo credo!
Στο Sabi Sabi στην Ν. Αφρική είδα όσα άγρια τετράποδα μπορούσε να χορτάσει το μάτι μου για όλη την υπόλοιπη ζωή μου... Το ξέρω, δεν φταίνε αυτά που βαρέθηκα...
Και η μεγαλύτερη απογοήτευση από όλες είναι οι πόλεις της (ηπειρωτικής) Ελλάδας. Wasteland αρχετικτονικής καταστροφής και κακογουστιάς: Λάρισα, Τρίπολη, Πύργος, Πάτρα, Χαλκίδα, Λαμία, Ηράκλειο, Αθήνα διαμαντόπετρα... :twisted:

Τοp 3+1 καλυτερων τοπων:

1.Πραγα(οποιος δεν εχει παει να το κανονισει συντομα)
2.Βιεννη(same here)
3.Λεμεσος(εκπληξη)
4.Ελαφονησος(οχι της Κρητης) :great:

Top 3+1 χειροτερων τοπων:

1.Βερολινο(χαλια)
2.Τζιχλαβα(Τσεχια)
3.Λαρνακα
4.Κομοτηνη(σχεδον Τουρκια) :puke:

ΥΓ:Καλη ειναι η καημενη η Χαλκιδα...

berlin( μια ευρωπαικη προτευουσα..in prgress...πηγα 2 φορες μεσα σε τρεις μηνες...)
dublin (guiness,u2,temple bar, εκει αφησα ενα μεγαλο μερος του εαυτου μου...)
σαντορινη (το πιο ομορφο νησι της Ελλαδας αλλα οχι αυγουστο. ονειρευομαι να αποκτησω το δικο μου τετραθεσιο και να πηγαινω καθε μηνα εκει.)

+1.....παρισι...σταθερη αξια

δεν θα ξαναπαω

κωνσταντινουπολη....(ισως μονο για την f1...δεν μπορω να κανω τον τουριστα και ο αλλος να πειναει διπλα μου..)

βενετια...(ελεος...)

1 Πραγα καταπληκτικα εστω και για 3 μερες μονο που πηγα
2 Πιεμοντε Ιταλια καταπλκτικα ισυχια και βουνο
3 Μαυρη θαλλασσα ΤΕΛΕΙΟ μερος για διακοπες

και τελος
:D :D :D
Μαλδιβες τι ωραια νησακια και αραλικι :D

Τελικά το topic έχει τεράστιο ενδιαφέρον κυρίως για την διαφορετική οπτική που βλέπει ο καθένας τα ταξιδια του. Διάβασα π.χ ορισμένους φίλους να εντυπωσιάζονται από το Δουβλίνο ή την Μαύρη θάλασσα ,μέρη που εμένα με αφήνουν το λιγότερο αδιάφορο και να βρίσκουν την Βενετία συνηθισμένη, Βενετία που εγώ την θεωρώ σαν ένα από τα 3 ωραιότερα μέρη του κόσμου. Αυτή πιστεύω ότι είναι και η ομορφιά των ταξιδιών, ο κάθε τόπος μιλάει διαφορετικά στον καθένα μας. Ας συνεχίσουμε, χάρη τις προτάσεις μας ταξιδεύουμε έστω και νοερά!! Καλό μας κάνει!!

Όσο τα χειρότερα μέρη ή τις μεγάλες απογοητεύσεις οι επιλογές μου είναι:

1.SAN JOSE .
Μου φαίνετε απίστευτο πως μιά τέτοια όμορφη χώρα σαν την COSTA RICA έχει μιά τέτοια άθλια πρωτεύουσα.
2.VADUZ.
Μέσα στην ομορφιά του αλπικού τοπίου ξεχωρίζει για την κακογουστιά της.
Κρίμα!!
3.Απογοητεύτηκα με το Δουβλίνο.Άχρωμο,άοσμο,άγευστο.Καλά σε αυτή την TEMPLE BAR διασκεδάζουν??

Η κορυφαία βέβαια Ελλαδική απογοήτευση έρχεται από τις πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας που με εξαίρεση το Ναύπλιο απλά δεν βλέπονται!!