Η ιδέα για τις απογοητεύσεις μου ερχόταν και εμένα στο νου από όταν διάβασα τις πρώτες απαντήσεις σε αυτό το thread. Έχει πολύ ενδιαφέρον η άποψη για τις πόλεις που αναφέρεις - νομίζω ότι οι απόψεις σε αυτήν την περίπτωση είναι περισσότερο υποκειμενικές... Έχει να κάνει πολύ με το τι προσδοκίες έχεις από ένα μέρος που πας πρώτη φορά αλλά και με τις συνθήκες του ταξειδιού.
Προσωπικά, έχω πάει στο Ίνσμπρουκ περιμένωντας κάτι ελάχιστα παραπάνω από το τίποτα, μέσα στο χειμώνα (δεν ξέρω σκι και ούτε είχα σκοπό να μάθω) και αποδείχτηκε super για 3-ημερο, με φοβερή νυχτερινή ζωή (φοιτητούπολη), φαγητό και παρέα.
Από την άλλη, απογοήτευση ήταν για μένα το Παλέρμο, μετά από 2 ημέρες είχες σχεδόν κάνει τα πάντα. Αν ερχόμουν από τη Βόρεια Ευρώπη και το κρύο και τη συνεφιά κλπ μπορεί να με γοήτευαν οι λαϊκές αγορές με τις λιαστές ντομάτες, τα ζαρζαβατικά, το προσιούτο και τους φωνακλάδες Ιταλούς με τις ύποπτες φάτσες, αλλά δεν ερχόμουν... Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο; Non lo credo!
Στο Sabi Sabi στην Ν. Αφρική είδα όσα άγρια τετράποδα μπορούσε να χορτάσει το μάτι μου για όλη την υπόλοιπη ζωή μου... Το ξέρω, δεν φταίνε αυτά που βαρέθηκα...
Και η μεγαλύτερη απογοήτευση από όλες είναι οι πόλεις της (ηπειρωτικής) Ελλάδας. Wasteland αρχετικτονικής καταστροφής και κακογουστιάς: Λάρισα, Τρίπολη, Πύργος, Πάτρα, Χαλκίδα, Λαμία, Ηράκλειο, Αθήνα διαμαντόπετρα... :twisted: