TAP Air Portugal

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: TAP News

Χάλια ωράρια για να κάνεις connection από άλλες πόλεις της Ελλάδος σε υποτιθέμενο cs με Α3..Κρίμα,περίμενα πως κ πως την ΤΑΡ στην Ελλάδα..πάλι με ΑΖ με βλέπω.. :roll:

μα η ΑΖ δε σταματησε τα δρομολογια για Λισαβωνα?

Κάνει cs TAP από FCO,MXP,VCE,BLQ προς LIS,OPO

Οι διασυνδέσεις του δρομολογίου από Αθήνα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και οι καλύτερες του ανταγωνισμού, άρα προσανατολίζονται στην τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών και αν πάει καλά μελλοντικά να απασχολήσουν αεροσκάφος σε καλύτερο ωράριο.
Οι ανταποκρίσεις για CMN-Καζαμπλάνκα, RAK-Μαρακές, LAD-Λουάντα είναι οι καλύτερες.
Οι ανταποκρίσεις για JNB-Γιοχάνεσμπουργκ, MPM-Μαπούτο έχουν καλή επιστροφή αλλά στο πήγαινε έχει πολλές ώρες (περίπου 10 ώρες) αναμονή στην Λισσαβόνα (ευκαιρία να δεις την πόλη-αν σου προσφέρουν και δωρεάν ξενάγηση τότε θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία :great: ).
Οι διασυνδέσεις για BSB-Μπραζίλια, GIG-Ρίο ντε Τζανέιρο, GRU-Σάο Πάολο,VCP-Σάο Πάολο έχουν καλή ανταπόκριση στο πήγαινε αλλά στην επιστροφή έχουν 14 ώρες αναμονή εκτός του VCP που έχει 9 ώρες. :( Ενώ οι διασυνδέσεις για CCS-Καράκας, REC-Ρεσίφε, SSA-Σαλβαντόρ, FOR-Φορταλέζα, CNF-Μπέλο Χοριζόντε, ΝΑΤ-Νατάλ έχουν περίπου 8 ώρες αναμονή και στο πήγαινε και στο έλα. :thx:
Η EWR-Νέα Υόρκη έχει περίπου 3,5 ώρες αναμονή στο πήγαινε και 14 ώρες στο έλα. :thx:
ΟΧΒ-Μπισσάο και TMS-Σάο Τόμε έχουν 13 ώρες στο πήγαινε και 8 στην επιστροφή. :thx:
Τέλος δεν βολεύουν καθόλου οι ανταποκρίσεις για ALG-Αλγέρι, DKR-Ντακάρ.
Αν συνυπολογίσουμε ότι δεν δίνουν και πολύ ανταγωνιστικές τιμές στα εισιτήρια δεν νομίζω ότι το δρομολόγιο της Αθήνας θα είναι επιτυχημένο και πολύ σύντομα θα ξαναγυρίσουμε στο code share. Κρίμα, :cry: γιατί πάλι αφήνουν την ΙΒ να μονοπωλεί στην Νότια Αμερική, τυχαίο δεν νομίζω…

Ας μην προτρέχουμε πια τόσο πολύ.Σχεδόν 6 μήνες πριν ξεκινήσει τα δρομολόγια της η εταιρία, εμείς τα κρίναμε αποτυχημένα.Κατά τη γνώμη μου τα δρομολόγια είναι ιδανικά για μια μικρή απόδραση στη Λισαβόνα.Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα, βράδυ αναχώρηση από εκεί.
Σκοπός της εταιρίας σαφώς δεν είναι να χτυπήσει τα connections της Iberia, τουλάχιστον σε αυτό το αρχικό στάδιο.Όσο για τις τιμές, 230 ευρώ για 4 ώρες ταξίδι και στο full season μου φαίνονται λογικότατη και ανταγωνιστικότατη τιμή, πόσο δε μάλλον που παίζει μόνη της στο απευθείας δρομολόγιο.

Belavia":3fdqgj0y said:
Αν συνυπολογίσουμε ότι δεν δίνουν και πολύ ανταγωνιστικές τιμές στα εισιτήρια δεν νομίζω ότι το δρομολόγιο της Αθήνας θα είναι επιτυχημένο και πολύ σύντομα θα ξαναγυρίσουμε στο code share. Κρίμα, :cry: γιατί πάλι αφήνουν την ΙΒ να μονοπωλεί στην Νότια Αμερική, τυχαίο δεν νομίζω…
Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν αρκετά με διάφορες προσφορές και επιπλέον, αν ολοκληρωθεί η συγχώνευση Ολυμπιακής-Αιγαίου η TAP θα έχει ως συνεργάτη στην Ελλάδα το 100% της αγοράς (δε μετράω την ενδεχόμενη είσοδο κάποιας low-cost γιατί αυτές δεν κάνουν codeshare).
Μιλάμε για τρία Α319 την εβδομάδα. Δεν πιστεύω να μη μπορεί να βάλει 100 επιβάτες στο καθένα....

Όπως ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο, αυτό το δρομολόγιο θα επικεντρωθεί στο τουριστικό ρεύμα μεταξύ των δύο χωρών. Ελπίζω να πάει καλά και γι αυτό ασχολούμαι και με το θέμα. Αλλά με τιμή 238€ δεν θα ξετρελαθούνε οι τουρίστες από Αθήνα για να επισκεφτούνε την Λισσαβόνα (1788 mi). Αντίστοιχο δρομολόγιο από Αθήνα για Δουβλίνο (1790mi) το κάνει το καλοκαίρι η AerLingus και οι τιμές είναι καλύτερες (δεν θα σχολιάσω τις προσφορές που δίνει που μπορείς να βρεις εισιτήρια με επιστροφή & φόρους με 140€) οι πληρότητες των πτήσεων είναι πάρα πολύ καλές και παρ όλων αυτών το δρομολόγιο είναι εποχικό. Εν αντιθέσει η Croatia πέρσι το καλοκαίρι έκανε δρομολόγια Αθήνα – Ζάγκρεμπ με αλμυρές τιμές (και εκείνοι έδιναν προσφορές με επιστροφή & φόρους 145€ αλλά 1 θέση ανά α/φ) και χωρίς καλές ανταποκρίσεις για Ευρώπη, αποτέλεσμα οι πληρότητες της ήταν απογοητευτικές. Πολλές ημέρες έκανε το δρομολόγιο με Q400 αντί του Α319. Η Adria όμως τα πηγαίνει καλύτερα γιατί κάνει ανταποκρίσεις για Ευρώπη.
Ο λόγος που κριτικάρω το δρομολόγιο της ΤΑΡ είναι για να βγάλουν εισιτήρια με ελκυστικές τιμές και να προσελκύσουν επιβάτες. Το τουριστικό προϊόν Ελλάδας – Πορτογαλίας είναι παρόμοιο, δεν είναι οι Έλληνες Βορειοευρωπαίοι που θα πληρώσουν υψηλό εισιτήριο το καλοκαίρι για τον ήλιο.
Πολύ θα ήθελα να εδραιωθεί το δρομολόγιο, αλλά άμα δεν μπορείς να εδραιώσεις ένα δρομολόγιο με χαμηλές τιμές τότε προσπαθείς να προσελκύσεις μετεπιβιβαζόμενους επιβάτες.

Θα συμφωνήσω κι εγώ. Στο κάτω κάτω έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βρίσκουμε προσφορές της τάξης των 100€ από την Aegean και πλέον και την ΟΑ, δε συζητάμε δε την περίοδο που μας έδιναν κάτι 70ρια για return tickets σε όλους σχεδόν τους Ευρωπαϊκούς τους προορισμούς. Δε γίνεται ξαφνικά το ίδιο κοινό να δεχθεί να δίνει πάνω από το διπλάσιο για να πάει στη Λισσαβώνα. Για μένα δε, είναι ίσως ο κορυφαίος Ευρωπαϊκός προορισμός στη λίστα μου η Πορτογαλία, αλλά δεν ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να δώσω 250€ για να πάω. Με καμιά προσφορά στα 150 μάλιστα, αλλά ως εκεί. Δε βρισκόμαστε στο 1970, ούτε μιλάμε για προορισμό σε καμιά τεράστια απόσταση. Και επιπλέον, ας μην ξεχνάμε και αυτό που αναφέρθηκε για τις λίγες εβδομαδιαίες πτήσεις. Δηλαδή και πανάκριβα εισιτήρια και καμία ευελιξία στις ημερομηνίες; Ε, παραπάει....

Δεν μπορούμε προκειμένου να "πιέσουμε" μια εταιρία να ρίξει τις τιμές της, να προεξοφλούμε ότι ένα δρομολόγιο εποχικό που θα ξεκινήσει σε κοντά έξι μήνες θα πάει άπατο. Δε νομίζω η TAP να συγκινηθεί ιδιαίτερα από την κριτική που τις κάνουμε και να σπεύσει από τώρα να ρίξει τις τιμές. Μακάρι ωστόσο να γίνει.
Η τιμή πάντως για τα δικά μου δεδομένα είναι normal. Τώρα αν ο Έλληνας γενικά θεωρήσει τα λεφτά πολλά, ρωτήστε αυτούς που με τις ίδιες τιμές γεμίζουν τα αεροπλάνα για δρομολόγια 100 μιλίων από ATH προς JMK και JTR το καλοκαίρι.
Τέλος, η σύκριση με Air Lingus kai Croatia ανεπιτυχέστατη.Τα δρομολόγια της Air Lingus για τον Έλληνα πελάτη είναι σκέτη φόλα, πρέπει να φτάσει εκέι 1 το χάραμα,με τιμές που σπάνίως πέφτουν τα 240 ευρώ και χωρίς βαλίτσα αν δεν κάνω λάθος.Η δε Croatia εκτελεί δρομολόγια 1,5 ώρας σε ένα προορισμό ελάχιστα τουριστικό. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, το δρομολόγιο ATH-LIS είναι το πιο μακρινό απευθείας ευρωπαικό δρομολόγιο από το ΕΛΒΕΝ και η TAP δεν είναι low cost.

Το εισιτήριο με 250 είναι σίγουρα ακριβό αλλά ας μην συγκρίνουμε την Λισσαβώνα με το Δουβλίνο που αυτό που προσφέρει είναι clubbing το Σαββατόβραδο και προκάτ τουρνέ στα εργοστάσια της guiness. Για μένα 100Ε παραπάνω αξίζουν και με το παραπάνω για την πρωτεύουσα της Λουζιτανίας γιατί έτσι και αλλιώς η διαφορά στο κόστος θα βγει από το φαγητό, την διασκέδαση και τις μετακινήσεις εντός πόλεως. Ίσως δε είναι η μόνη πρωτεύουσα στην Δ. Ευρώπη που είναι για την τσέπη των Ελλήνων - σίγουρα όχι το Λονδίνο που κάποιοι πάνε για 1000στη φορά..

Με την ΤΑΡ τώρα υπάρχει ένα θέμα με τις τιμές της και όχι μόνο για ΑΤΗ αλλά και στα λοιπά Ευρωπαικά. Και όχι τα 250Ε γιατί αυτό είναι το minimum. Αλλά από την άλλη πόσα ζητάει η αγαπημένη Α3 από τους Γερμανούς για την χώρα μας και από τους Αθηναίους για Μύκονο το καλοκαίρι;