Ταξιδεύοντας με την BlueAir

• Thread starter Thread starter Velerefontis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
GIANNIS παίζει το ενδεχόμενο καθώς κάποια πρακτορεία, εκτός Ζορπίδη πουχει κλεισει την ΖΒ,θα την χρησιμοποιήσουν για τις εκδρομές..Εάν βάλεις και το ρεύμα φοιτητων που πάει κι ερχεται στις γιορτές, έχεις καλές πιθανότητες (στο εύχομαι.. :D )

Κσι ενα TR κι απο΄μενα

SKG-STN

Πρωι πρωι αφιξη στο υπερhub Μακεδονια και chek in απο την Olympic Handling.Μετα απο μια συντομη βολτα στα duty free πηγα για διαβατηριακο ελεγχο οπου ο υπαληλος μe πληροφορισε οτι υπαρχει τετραωρη καθηστερηση! :wall: :rant: :evil: Δεν πηραζει λεω θα περασει η ωρα...Aμ δε! Η ωρα δεν περναγε με τιποτα! Στα ξαφνικα ακουγετε ανακοινωση που αναγγελει την προσφορα δωρεαν αναψυκτικων(η στους επιβατες της καθηστερημενης πτησης JOR 447 (η δικια μου!)Καθως περιμενα για να παραγγειλω το δωρεαν αναψυκτικο μου ενασ κυριος ερχετε αρκετα νευριασμενος και πληροφορει τη συζυγο του πωσ εχουν αλλες τρεισημιση ωρεσ καθηστερηση. Ρωτω και μαθαινω πωσ ειμαστε στην ιδια πτηση! :rant: :wall: Μετα απο καμια ωρα μας δωθηκαν κουπωνια για δωρεαν γευμα στο εστιατοριο του αεροδρομιου του οποιου αγνοουσα την υπαρξη του! :oops: Τελικα ηρθε το αεροπλανο που <SURPRISE!> ηταν 738 (YR-BIA)! :thx: :great: :banana: Το αεροπλανο ηταν αρκετα ταλεπωρημενο μεσα σαν τα 733-4 της πΟΑ. Η θεση μου ηταν η αθλια 3α. Το πληρωμα ηταν αρκετα ομορφο θα ελεγα!Ηταν πολυ επαγγελματικη η συμπεριφωρα τους ακομα και με επιβατη που πιαστηκε να καπνιζει στην τουαλετα :roll: ! Στην προσγειωση ο πιλοτος ¨καρφωσε¨ το αεροπλανο στον 22 του STN.Σε αυτο το σκελος του ταξιδιου μου ολα ηταν :great: εκτος απο την καθηστερηση των 7,5 ωρων!!

STN-SKG

Η πτηση επιστροφης ηταν μια αρκετα γρηγορη θα ελεγα καθως συμφωνα με την ενημερωση απο τον πιλοτο το Boeing 737-800 (YR-BIA και παλυ!) πηγενε με 950 χλμ/ωρα!Κοινως το πατησε και καναμε μονο 2 ωρες και 45 λεπτα με αφιξη 5 λεπτα πριν την προγραμματισμενη ωρα αφιξης,γεγονος εωτηπωσιακο καθως ειχαμε καθηστερηση μισης ωρας! :thx: Κατα τα αλλα ηταν μια normal πτηση!Την προσεγγιση στον 34 την εκανε λιγο μεσω Αλασκας αλλα δεν μπορω να πω οτι με πειραξε! :mrgreen:

Βαθμολογια

on time performance: 3/10 7,5 ωρες στο Μακεδονια εκοψα τις φλεβες μου!
αεροσκαφος: 7/10 Αν τα καθησματα και η καθαριοτητα ηταν καλιτερα θα επερνε 10 αλλα...
πληρωμα: 10/10 ομορφια και ευγενια!Το τελειο πακετο!!!
οverall: 6/10 αν μπορει κανεις ας δωσει παραπανω στην ευκολη η τη βρετανικη οχι τιποτα αλλο αλλα για να εχει το κεφαλι του ησυχο και να ταξιδεψει σε καλιτερο αεροδρομιο (Gatwick)

Υ.Γ Ευχαριστω το μελοσ Thanasis_U2 που με πληροφωρισε για την Easybus!

Καταπληχτική εμπειρία με τη ρουμάνικια εταιρία χαμηλού κόστους και μπάτζετ! :banana: :great: :banana: :great:

Φχαριστούμαι πάρα πολλή :great: :banana: :great: :banana:

Υπέροχη cult περιγραφή από το ανερχόμενο αστέρι του είδους GIANNIS ATL...

Σε ευχαριστούμε... και εις ανώτερα αγόρι μου...

Άξιος και σπαρταριστός! :lol: :great: όπως και το αρχικό του velerefontis.

Να δούμε τι θα τραβήξω και του λόγου μου που έχω κλεισμένα 55/ευρα με Blue για Τσίπρον και Λόντρα προσεχώς. Έτσι πως μας τα λέτε, κάτω από 3 ώρες καθυστέρηση πρέπει να τη θεωρούμε λουκούμι. :thx:

Το Stansted είναι όντως πιο όμορφο αεροδρομιάκι σε σχέση με το Gatwick (ειδικά το South Terminal) και έχει θετικό τα πολλά low-cost connections της Ryan.

ΥΓ: Για όσους πετάν προς Gatwick, στα υπόψιν το site της Southern Rail, όπου το advanced online booking αλέ-ρετούρ με τρένο θα σας βγει από 6 λίρες :banana: , αντί 22 τελευταία στιγμή!
ΥΓ II: Να σε πληροφωρυσω :mrgreen: και γω ότι το Google Chrome έχει ενσωματωμένο έλεγχο ορθωγραφηας :idea: και είναι και πολύ καλός browser!

GIANNIS μαθατε ποτέ γιατί είχατε..μόνο 7,5 ωρες καθυστέρηση :shock: ;; Tech? οι καιρικές συνθήκες στο Βουκουρέστι;όλα;

Tο "διαλύσατε" το θέμα με τις μπανάνες......!!!!! :banana: :lol: Λέλο... :banana:

Αυτή τη βδομάδα είχα την πρώτη BlueAir εμπειρία από Σαλόνικαν μέχρι Πάφον και τανάπαλιν (η πτήση ξεκινά από Βουκουρέστι με ενδιάμεση στάση SKG). Συνολικά πολύ καλές εντυπώσεις.

Το αεροσκάφος και τις δυο φορές ήταν ένα Β738 (YR-BIA) σε πολύ καλή κατάσταση, τουλάχιστον δεν ένοιωσα διαφορά από τo Airbus της CyprusAirways που είχα χρησιμοποιήσει στην πρώτη επίσκεψή μου στη μεγαλόνησο εκτός από τα ναύλα, που ήταν σαφώς φθηνότερα με BlueAir (τιμή-σοκ 55Ε a/r). Οι συνοδοί αέρος σαν τα κρύα νερά, φιλικές, χαμογελαστές και διόλου φορτικές. Και οι αρσενικοί συνάδελφοί τους επαγγελματίες. Μοιράζουν και δωρεάν νερό :wink:

Τα ωράρια της πτήσης πολύ βολικά, Τρίτη έφυγε on-time 09:20 και Πέμπτη ξεκίνησε κατά τις 18:30 χωρίς καθυστερήσεις. Και οι δυο ήταν περί το 70-80% πλήρεις, κατά βάσει με Κύπριους φοιτητές και ρουμάνους οικονομικούς μετανάστες. Ο πιλότος σε αρκετά καλά αγγλικά έδωσε σύντομες πληροφορίες ως είθισται. H πτήση ακολουθεί ακομπλεξάριστα δρομολόγιο πάνω από Σμύρνη, Μικρασία και Καστελόριζο. Οι Ελληνάρες-Κυπριάρες έδωσαν πάλι κοψοχολιάσματα στο προσωπικό, οι μισοί σηκώθηκαν να πάρουν αποσκευές πριν καλά-καλά αγγίξει ο εμπρόσθιος τροχός το έδαφος :wall: και οι άλλοι μισοί χειροκροτούσαν μανιασμένα λες και ο πιλότος μας είχε προσγειώσει στο hudson river μετά από πρόβλημα στον κινητήρα :thx:

Το αεροδρόμιον της Πάφου έχει έναν μικρό αλλά πολύ προσεγμένο νέο (2008) αεροσταθμό που ευχής έργον θα ήταν να μιμηθεί κάθε ελλαδίτικον επαρχιακόν αεροδρόμιον. Μου έκαμεν πολλά θετικήν εντύπωσιν η εμμονή στη λεπτομέρεια των διακοσμήσεων από την κομπανία Ηermes που διαχειρίζεται τον αεροσταθμό. Η απόσταση για Πάφο είναι 15 χλμ ενώ η σύνδεση με το υπόλοιπο νησί (πιο κοντά είναι η Λεμεσός στα 55 χλμ) γίνεται με υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο άνευ διοδίων. Συμπερασματικά, η Κύπρος είναι απτή απόδειξη ότι μπορούμε ως Έλληνες να τα πάμε καλύτερα (όχι, που δε θα σχολίαζα :lol: )

ΥΓ: Το PFO φιλοξενεί και την αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" όπου προσγειώνονται και ελληνικά μαχητικά

Σαφώς αξίζει, είναι κατεξοχήν τουριστικό μέρος - με την καλή έννοια. Έχει άρτιες υποδομές εν γένει, πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, σχετικά καλές παραλίες (για Κύπρο, τις καλύτερες θα τις βρεις στην Αγία Νάπα) και επιπλέον η θερμοκρασία το καλοκαίρι δεν σκαρφαλώνει σε τρελά επίπεδα τόσο συχνά. Must για τους φυσιολάτρες είναι η επίσκεψη στην ανέγγιχτη χερσόνησο του Ακάμα, στο δυτικό άκρο της νήσου. Αν βρείς καλές τιμές με Blue, τσίμπα. :wink:

ΥΓ: Όποιος έχει όρεξη για πολιτισμικό σοκ, μπορεί άνετα να περάσει στο βόρειο τμήμα, όπου τα πράγματα έχουν παραμείνει σε επίπεδα δεκαετίας 70-80. Πάντως το λιμανάκι της Κερύνειας παραμένει γραφικότατο, βρέξει-χιονίσει.