Ταξίδι με χωριστά segments

• Thread starter Thread starter joulinos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

joulinos

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπητά μέλη του φόρουμ, θα ήθελα τα φώτα σας.
Θέλω να κλείσω το εξής εισιτήριο:

Thu 5 May 09:35 Oslo 11:25 Duesseldorf LH2951Operated by Lufthansa Cityline 5h55 Economy (K)
Thu 5 May 12:45 Duesseldorf 16:30 Thessaloniki LH5932Operated by Aegean Airlines Economy (K)
Sat 7 May 17:25 Thessaloniki 18:40 Munich LH5927Operated by Aegean Airlines 5h15 Economy (W)
Sat 7 May 19:35 Munich 21:40 Oslo LH2456 Economy (W)

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος από την εταιρεία μου να κλείνω μόνο απευθείας με τις αεροπορικές, στην προκειμένη περίπτωση με τη Lufthansa, όπου ο παραπάνω συνδυασμός στοιχίζει 540 €, ενώ μέσω πρακτορείου στοιχίζει ακόμα και 200 € φθηνότερα.
Ως λύση για να μειωθεί κάπως το κόστος, σκέφτηκα να κλείσω το κάθε segment χωριστά, δηλαδή τις δύο της Α3 στο site της Aegean και τις άλλες δύο στο site της Lufthansa. Και όντως υπάρχει σε αυτή την περίπτωση μια διαφορά περίπου 60 €.
Με τον επιβάτη όμως τι θα γίνει; Μπορεί να παραλάβει τις αποσκευές του στον τελικό προορισμό; Αν καθυστερήσει η μία πτήση, τι συνέπειες θα έχει σε περίπτωση που χάσει την επόμενη;

Είναι 2 ξεχωριστά ταξίδια, με 2 ξεχωριστά εισητήρια. Οι αποσκευές σου ΔΕΝ θα προωηθούν αυτόματα.
Σε περίπτωση καθυστέρησης σε ένα σκέλος, δεν έχει καμία υποχρέωση να σε περιμένει το επόμενο αεροπλάνο.

εφόσον θα πετάξει με DLH & A3 μπορεί να ζητήσει να του κάνουν through check in κι να παραλάβεις τις βαλίτσες στην Αθήνα. Ξέρω ότι γίνεται μιας κι τις προάλλες που πέταγε μια φίλη μου Τουρκάλα στην Σμύρνη, κι είχε δυο διαφορετικά εισιτήρια (ένα LOT κι το άλλο ΤΗΥ), μετά από 5 λεπτά υπομονής στο γκισέ, της κάναν through check in, μέχρι κι τα εισιτήρια της εκτύπωσαν

joulinos":1hxmeb4z said:
...Μπορεί να παραλάβει τις αποσκευές του στον τελικό προορισμό;...
ΝΑΙ, αρκεί να ενημερώσει τον/την υπάλληλο στο check in.
joulinos":1hxmeb4z said:
...Αν καθυστερήσει η μία πτήση, τι συνέπειες θα έχει σε περίπτωση που χάσει την επόμενη;
Οι αεροπορικές εταιρείες ΔΕ θα έχουν ΚΑΜΙΑ υποχρέωση απέναντί του σε ότι έχει να κάνει με την απώλεια της επόμενης πτήσης.
Thanasis_U2":1hxmeb4z said:
εφόσον θα πετάξει με DLH & A3 μπορεί να ζητήσει να του κάνουν through check in κι να παραλάβεις τις βαλίτσες στην Αθήνα...
Θεσσαλονίκη θα πάει ο άνθρωπος Θανάση. Μάλλον θα είναι πρόβλημα γι' αυτόν αν οι βαλίτσες του πάνε στην Αθήνα! :lol:

Εφόσον κάνει through check in, όπως λέει ο Θανάσης, δε θα τον περιμένει η επόμενη πτήση σε περίπτωση καθυστέρησης;

Καινούρια ερώτηση: Όταν πρόκειται για την ίδια εταιρεία, μπορούν να γίνουν χωριστές κρατήσεις; Π.χ.

Sat, 07 May Cairo 15:10 Athens 17:10 OA326 Economy
Sat, 07 May Athens 19:50 Thessaloniki 20:45 OA920 Economy
Tue, 10 May Thessaloniki 09:00 Athens 09:50 OA905 Economy
Tue, 10 May Athens 12:20 Cairo 14:20 OA325 Economy

Αν κλείσω χωριστά το CAI-ATH-CAI και το ATH-SKG-ATH η διαφορά είναι 140 €!
Τη βοήθειά σας παρακαλώ, γιατί πρόκειται για προσκεκλημένους της εταιρείας μου και δε θέλω να τους ταλαιπωρήσω.

Φιλε joulino απ οτι βλεπω σε συμφερει να το κλεισεις απ' ευθειας:
Στο figame.gr με τις προσφορες που εχει βγαλει αυτες τις μερες η Ολυμπιακη για τις ιδιες πτησεις που θελεις ειναι:
το CAI-ATH-SKG-ATH-CAI 7-10 Μαιου βγαινει στα 178.81 EUR (Συνολική τιμή εισιτηρίου συμπεριλαμβανομένων των φόρων)
ενω αντιστοιχα αν το κλεισεις μεμονωμενα: Το CAI-ATH-CAI 7-10 Μαιου βγαινει στα 129.56 EUR
και αντιστοιχα το ATH-SKG-ATH 7-10 Μαιου βγαινει στα 68.64 EUR
ΣΥΝΟΛΟ και των 2 μεμονομενων στα 198,20 EUR δηλαδη 20,00 EUR παραπανω απο το απ ευθειας, οποτε ποιος ο λογος...

Attachments

• CAI-ATH-SKG-ATH-CAI.jpg
    CAI-ATH-SKG-ATH-CAI.jpg
    221,6 KB · Προβολές: 1.018
joulinos":1ye46cia said:
Εφόσον κάνει through check in, όπως λέει ο Θανάσης, δε θα τον περιμένει η επόμενη πτήση σε περίπτωση καθυστέρησης;...
Όχι και η εταιρεία δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι του (φροντίδα, προώθηση με επόμενη πτήση κλπ)

Αγαπητέ red_fly9, σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου.
Όπως έγραψα ήδη, είμαι δυστυχώς υποχρεωμένος να κλείνω μόνο απευθείας με τις αεροπορικές εταιρείες.
Γιατί όμως υπάρχει τέτοια διαφορά στην τιμή; Στο olympicair.com το CAI-ATH-SKG-ATH-CAI 7-10 Μαΐου στοιχίζει EGP 2.815,79 ≈ 344 €.
Και με τέτοιες τιμές βγαίνω τελείως εκτός προϋπολογισμού...
Έχετε καμία καλύτερη ιδέα;
Δηλαδή μόνο όταν οι πτήσεις είναι στο ίδιο PNR έχει υποχρέωση η αεροπορική να αποζημιώσει τον επιβάτη σε περίπτωση που χάσει την πτήση του εξαιτίας καθυστέρησης της προηγούμενης; Διαφωτίστε με ως προς αυτό σας παρακαλώ!

Κλειστα τοτε μενομονομενα τα δυο σκελη απο το site της Ολυμπιακης αφου οντως εχει διαφορα στην τιμη απο οτι βλεπω κι εγω!
CAI-ATH CAI: 1,078.92 EGP = 131.27 EUR, ATH-SKG-ATH: EUR 72,64 (131+72=203 EUR)
140 EUR δεν ειναι και λιγα!
Εξαλλου οι ανταποκρισεις σου και στις δυο περιπτωσεις εχουν ασφαλεια χρονου σχεδον 2:00-2:30 ωρες οποτε τι αγχωνεσαι για πιθανη καθυστερηση εισαι μεσα στα χρονικα ορια ανετα!