ταξίδι στο λονδίνο το 2007

• Thread starter Thread starter 747lover
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

747lover

Economy-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
το πάσχα του 2007 ταξίδεψα με ΟΑ στο Λονδίνο. Το αεροσκάφος ήταν ένα Α300-600R της ΟΑ και ήταν γεμάτο. ήταν η πρωινή πτήση νομίζω κάπου στις 9. Μαζί μας ήταν και δύο σχολεία το ένα από Αθήνα και το άλλο από Θεσσαλονίκη. το boarding ξεκίνησε στην ώρα του και φυσικά μέσα στο αεροπλάνο δεν έλειπαν από τα πιτσιρίκια τα 'θα καθίσω δίπλα σου' 'μπορείτε να καθίσετε εδώ για να καθίσω με τη φίλη μου' και όλα αυτά, γιατί στα παιδιά δεν ήταν συνεχόμενες οι θέσεις και όλα αυτά ήταν αναπόφευκτα. Θυμάμαι δύο-τρεις άγγλους επιβάτες που παραπονούνταν για τις κατειλημμένες θέσεις τους. Οι αεροσυνοδοί προσπαθούσαν να βάλουν τάξη και τελικά μετά από δέκα λεπτά κάθισαν κάτω και φύγαμε από το gate. Μετά την απογείωση και αφού έσβησε το 'προσδεθείτε' τα πιτσιρίκια σηκώθηκαν όρθια και άρχισαν να κινούνται σε όλο το μήκος του Α300. Άλλαζαν θέσεις, ούρλιαζαν και άνοιγαν κινητά. Τελικά οι καθηγητές θυμήθηκαν, μετά από θερμή παράκληση των αεροσυνοδών, να τους πουν να καθίσουν κάτω. τελικά μοιράστηκε το πρωινό και αν και δεν θυμάμαι τι ήταν στα πιτσιρίκια δεν άρεσε καθόλου. Μετά το φαγητό συνεχίστηκε το ίδιο νταβαντούρι με πριν. Τέλος προσγειωθήκαμε στο Χίθροου και όταν σταματήσαμε στο gate και έσβησε το 'προσδεθείτέ' ξεκίνησε ο χαμός και το σπρώξιμο από τα πιτσιρίκια σε τέτοιο βαθμό που μερικοί επιβάτες ούρλιαζαν για να ανασάνουν :evil: . Εγώ περίμενα μέχρι να βγουν αυτά και τέλος βγήκα και εγώ 8) :D . Τώρα πείτε με γκαντέμη δεν ξέρω άλλα και στην επιστροφή μου από το πανέμορφο Λονδίνο έπεσα πάλι στα πιτσιρίκια από το σχολείο στην Αθήνα :!: ευτυχώς φαινόντουσαν πεθαμένα στη κούραση, η πτήση ήταν βραδινή και κοιμήθηκαν σαν αγγελούδια :!: :D

Για μενα η μόνη τύχη ήταν οτι ταξιδεψες με το Α300-600R που δυστυχώς δεν τοχουμε πια..άλλο ενα φανταστικό α/φος εφυγε απτην ΟΑ.. :(

ταξίδι στο βερολίνο το 2005

επίσης το πάσχα του 2005 ταξίδεψα στο Βερολίνο με ΟΑ. Μόνο που η ΟΑ είχε απεργία και έτσι η viking ανέλαβε αυτή τη πτήση με ένα από τα MD-83. αρκετά γλυκό και καθαρό αεροσκάφος :!: η πλάκα είναι πως όπως και αργότερα ήταν μαζί και ένα σχολείο (φαίνεται τα σχολεία με έχουν σταμπάρει :?: ) το οποίο ήταν γυμνάσιο. με λίγα λόγια θα σας πω πως τα πράγματα ήταν χειρότερα από το 2007 :shock: τα πιτσιρίκια έτρεχαν πάνω κάτω σα τρελά και σαν να μην έφτανε αυτό όταν πήγα στη τουαλέτα ήταν κατειλημμένη. βαριόμουν να περιμένω και πήγα στη θέση μου δίπλα στο παράθυρο. ένας κύριος καθόταν τρεις θέσεις πίσω μου και είχε βγάλει ένα λάπτοπ. το λάπτοπ και ο κύριος κατέβηκαν στη Θεσσαλονίκη γιατί όπως είπε ο κύριος έχει πολύ φασαρία' :twisted: μετά τη στάση στη Θεσσαλονίκη ακόμα και όταν είχε μοιραστεί το φαγητό αυτά έτρεχαν σα τρελά σε σημείο να σου τη σπάνε. μια αεροσυνοδός είχε θυμώσει τόσο πολύ που απείλησε να πει στο πιλότο να γυρίσει πίσω (τουλάχιστον έτσι είπε). βέβαια το ποτήρι ξεχείλισε όταν τρία πιτσιρίκια σε μια αριστερή σειρά (3 θέσεις) είχαν σηκωθεί όρθια (όσο μπορούσαν) και προσπαθούσαν να πηδήξουν τα καθίσματα :!: :? τελικά οι καθηγητές εξοργίστηκαν :rant: τόσο πολύ που μια κοπέλα τη τράβηξαν από τα μαλλιά. στη συνέχεια λίγο πριν ξεκινήσουμε τη κάθοδο είπα να ξανάπαω στη τουαλέτα η οποία ήταν και πάλι κατειλημμένη. αποφάσισα να περιμένω και μετά από 2-3 λεπτά βγήκαν ένα αγόρι και ένα κορίτσι μαζί από τη τουαλέτα. με κοίταξαν τρομαγμένοι :shock: , εγώ δεν έδωσα σημασία και μπήκα στα τουαλέτα. τελικά όταν φτάσαμε στο Βερολίνο τα πιτσιρίκια έτρεξαν να βγουν και εγώ έφυγα από τους τελευταίους. όταν βγήκα από το MD-83 ευχαρίστησα τη τύχη μου που έζησα και δεν ξαναβρέθηκα στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας των χαζών του γυμνασίου :thx: αυτό που μου άρεσε ήταν το MD-83 το οποίο θα πεθυμήσω γιατί αποσύρονται :cry:

Περιπέτεις με παιδιά on-board έχουμε ζήσει όλοι μας. Θέλω να ρωτήσω όμως γι αυτά ΔΕΝ ισχύουν τα μέτρα έναντι των ενοχλητικών και μερικές φορές επικίνδυνων για την πτήση επιβατών (περιορισμός σε μια θέση και βόλτα με το περιπολικό μόλις ανοίξουν με το καλό οι πόρτες) ?

Γιατί όσο ενοχλητικός και επικίνδυνος είναι ένας λεβέντης που ήπιε λίγο παραπάνω και άρχισε να κάνει άνω κάτω το αεροπλάνο, άλλο τόσο και περισσότερο είναι 10-20 ή 100 "παιδιά" . Ή μήπως γι αυτά ισχύει το κλασσικό ελληνικό ρητό "έλα μωρέ, παιδιά είναι" . Γιατί ναι μεν παιδιά είναι και τα λεφτά για την εκδρομή τα έδωσαν οι γονείς τους, αλλά όλοι οι υπόλοιποι που χρησοπληρώνουμε τα ταξίδια μας, τι φταίμε.

Κι αν δεν μπορούν να συλλάβουν τα "παιδιά" γιατί είναι "παιδιά", τότε να συλλαμβάνουν τους συνοδούς-καθηγητές που είναι εκείνη την ώρα οι κατά νόμο υπεύθυνοι για τα "παιδιά" .

flying Doc":2beokxlr said:
Κι αν δεν μπορούν να συλλάβουν τα "παιδιά" γιατί είναι "παιδιά", τότε να συλλαμβάνουν τους συνοδούς-καθηγητές που είναι εκείνη την ώρα οι κατά νόμο υπεύθυνοι για τα "παιδιά" .
δεν ξέρω αν υπάρχουν κανόνες έναντι στην φασαρία εν πτήση, αλλά στη τελική μπορεί να γίνει κάτι σοβαρότερο και να πληρώσουν οι καθηγητές τη νύφη. ουσιαστικά οι καθηγητές θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν.

Αντε νασαι F/A σε τετοια πτήση..συνειδητοποιεις ότι ο Ηρώδης ήταν παρεξηγημένη φιγουρα :twisted:

Να σας πω εγώ ρε παιδία. Φέτος από την πενταήμερη γυρίσαμε με πτήση της Αιγαίου (μόλις τελειώσω πανελλαδικές θα κάνω τριπ ρεπορτ). Υπήρχαν άτομα που φοβόντουσαν (από τα 40 άτομα σε αεροπλάνο είχαν μπει το πολλή 5). Ο μακάκας ταξιδιωτικός πράκτορας ξέχασε να ετοιμάσει μερικά εισιτήρια και έγινε της ρουσλάνας στο αεροπλάνο. Υπήρχαν επιβάτες που έκαναν παράπονα ότι τους πήραμε την θέση αλλά οι αεροσυνοδοί τους καθησύχασαν λέγοντας πως είμαστε παιδιά και λογικό να θέλουμε να κάτσουμε μαζί όλοι. Αλλά δε κάναμε φασαρία στο αεροπλάνο (μονό χειροκρότημα απογείωση – προσγείωση, και είπαμε το σύνθημα της πενταήμερης) και κλασικά φλερτάραμε τις 2 αεροσυνοδούς. Στη προσγείωση μέχρι και ο πιλότος βγήκε να μας πει ευχαριστώ που δε κάναμε καθόλου φασαρία. Το μόνο που έχει χρεοκοπήσει η Αιγαίου θα είναι από την υπερκατανάλωση από φιστίκια και ποτών. Αυτά.