ταξιδι στο Λονδινο

• Thread starter Thread starter kritikos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Παίδες έκλεισε το deal,

1 Mar, FRA-LCY on Embraer e170 (και City και e170 που δεν είχα ως τώρα την τιμή)
10 Mar, LHR-ATH on Boeing 767 (και T5 και 767 που (ως άνω) 8) )

Το approach θα κινηματογραφηθεί ως οφείλει :banana: Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι ότι θα προσγειωθώ πρωί/μεσημέρι, ένα απογευματινό blue hour δε με χάλαγε καθόλου - αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας :mrgreen:

Παιδιά, μια ερώτηση για τους γνώστες.... Πάω στο Λονδίνο να δω κάποια πανεπιστήμια αλλά και γενικώς πώς είναι η ζωή στο Λονδίνο. Αυτό σημαίνει ότι θα ήθελα να μείνω σε κάποιο μέρος σχετικά κεντρικό, να μπορώ να έχω καλά ΜΜΜ εύκολα, αλλά επίσης και να μπορώ να κάνω ένα sightseeing της προκοπής και να βγαίνω βράδυ κλπ. Τέλος πάντων κάπου σχετικά κεντρικά και με καλά connections. Θα περάσω από Cranfield και Bath, τα οποία δεν έχω ιδέα ΠΩΣ θα τα βρω, υποθέτω με κάποιο τραίνο... Έχετε κάποια πρόταση για ξενοδοχείο...; Requirements:

- μη μου φάει και ό,τι έχω στην άκρη
- ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
- internet

Αυτά τα λίγα :) Υποθέτω κάτι *** είναι πάνω κάτω αυτό που θέλω, αλλά για πείτε ιδέες :)

Ευχαριστώ! ;)

θα μπορουσες να διαβαζες τα προηγουμενα ποστ αν δεν βαριοσουν.

Υπάρχει νομίζω ένας συγκεκριμένος τύπος μέλους σε forum που απολαμβάνει κάποια περίεργη απόλαυση στο να απαντάει "διάβασε τα πρόηγουμενα" ή "ψάξε στο google". Δεν ξέρω τι σε κάνει να νομίζεις ότι ΔΕΝ το έχω κάνει ήδη, και μάλιστα με τόση βεβαιότητα ώστε να μου τη λες κιόλας ("αν δεν βαριόσουν"). Εξήγησα τον λόγο που πάω στο Λονδίνο και ζήτησα προτάσεις βάσει κυρίως αυτού του χαρακτηριστικού του ταξιδιού μου, το οποίο αποτελεί μια διαφορά από τα προηγούμενα. Ναι, έχω διαβάσει όλο το thread, έχω ψάξει στο google, στο tripadvisor και στο booking.com και ήθελα να πάρω και τη γνώμη κάποιων ανθρώπων εδώ που έχουν ζήσει στο Λονδίνο και έχουν μια γνώμη παραπάνω. Δε βλέπω το πρόβλημα πού είναι....

Για Bath το τρένο φεύγει από London Paddington είναι γύρω στη 1μιση ώρα περίπου και το service το έχει η First Great Western.
Δες εδώ για εισιτήρια και ωράρια http://www.nationalrail.co.uk/ (Σαν σταθμό βάλε Bath Spa)
Πολύ όμορφη πόλη γενικά έχω πάει αρκετές φορές και έχω παρακολουθήσει μαθήματα στο University of Bath και μπορώ να πω πως είναι πολύ οργανωμένο πανεπιστήμιο

menelaos":3911f82f said:
Δε βλέπω το πρόβλημα πού είναι....

Θα μας τρελάνεις ρε Μενέλαε. Αν δεν βλέπεις το πρόβλημα, διάβασε τα προηγούμενα posts, ή ψάξ' το στο google.

djgrego07":k2n5ci3r said:
Για Bath το τρένο φεύγει από London Paddington είναι γύρω στη 1μιση ώρα περίπου και το service το έχει η First Great Western.
Δες εδώ για εισιτήρια και ωράρια http://www.nationalrail.co.uk/ (Σαν σταθμό βάλε Bath Spa)
Πολύ όμορφη πόλη γενικά έχω πάει αρκετές φορές και έχω παρακολουθήσει μαθήματα στο University of Bath και μπορώ να πω πως είναι πολύ οργανωμένο πανεπιστήμιο

Έχω ακούσει κι εγώ πολύ καλά λόγια και το μέρος όντως φαίνεται πανέμορφο. Ξέρει κανείς ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος και για να πάω από Λονδίνο στο Cranfield? Διαβάζω διάφορους τρόπους που λένε στο site τους, αλλά όπως πάντα... προτιμώ την προσωπική εμπειρία :)

Το Paddington είναι μέρος της προκοπής να μείνει κανείς....;

Το Paddigton ειναι καλο και ωραιο μερος για να μενεις αλλα χρειαζεσε μετρο η λεωφορειο για το κεντρο, ενω εαν μενεις στο Strand Palace που ειναι κοντα στο Covent Garden τις περισσοτερες μετακινησης θα τις κανεις με τα ποδια και ειναι πολυ καλο ξενοδοχειο.

menelaos":3w5mbhph said:
Ξέρει κανείς ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος και για να πάω από Λονδίνο στο Cranfield?

Οι επιλογές που έχεις για τρένο είναι οι εξής δύο:
-Από Euston για Milton Keynes και μετά με λεωφορείο στο Cranfield (Arriva - Γραμμή 1)
-Από King's Cross/St.Pancras για Bedford και μετά με λεωφορείο στο Cranfield (Stagecoach - Γραμμή V1)

Εάν δεν έχεις καμία ιδιαίτερη προτίμηση (π.χ ψώνια στο Milton Keynes, γραφικό περίπατο δίπλα στο ποτάμι στο Bedford :twisted: ) θα σου πρότεινα την πρώτη λύση ως φθηνότερη (και στο τρένο και στο λεωφορείο) και ελαφρά πιο σύντομη. Υπολόγισε 1μιση-2 ώρες διαδρομή συν την αναμονή για το λεωφορείο (μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα μακράααα, όπως έχουμε εξηγήσει εδώ). Περισσότερες λεπτομέρειες, όταν επιλέξεις διαδρομή..