ταξιδι στο Λονδινο

• Thread starter Thread starter kritikos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Έχω πάει σ ένα μουσείο της RAF οταν ήμουν μικρός κ δεν θυμάμαι κ πολλά..αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήταν κοντά στο Tottenham???Μόνο αυτό θυμάμαι οπότε αν καταλαβαίνεις πιό από τα 2 λέω τότε...χαίρομαι...Σίγουρα άξιζε την επίσκεψη..Έχει και ένα πολύ ωραίο μαγαζί με προϊόντα αεροπορικού περιεχομένου..αυτό το δερμάτινο μπουφάν μου χει μείνει..χαχα..νομίζω είχε κ spitfire κ διάφορα άλλα αεροσκάφη του Β Π.Π και από τα 2 μέτωπα...γενικά αν θυμάμαι καλά επικεντρωνόταν στο Battle of Britain

καλημερα ξανα,

θα ηθελα να μαθω και εγω ολιγα πραγματα για το Λονδινο. Στης 28 Ιουλιου θα γυρναω απο Δουβλινο με ενδιαμεσο το Λονδινο (δε μπορω αλλα 320 και 737, για αυτο διαλεξα την ΒΑ με 767 και 60 λιρες το εισητηριο) και εχω 8 ωρες στο Λονδινο (χωρεια 2 ωρες που πρεπει να ειμαι νωρειτερα στο αεροδρομιο).

μερεικες απορειες
τι μου προτεινετε να δω στο Λονδινο μεσ ασε αυτες τις ωρες (τα ποιο σημαντικα)
ποση ώρα κανει το tube απο το Heathrow προς το κεντρο
αυτα προς στιγμης, ευχαριστω

Έιναι ελάχιστος ο χρόνος που έχεις στην διαθεση σου, γι'αυτο απλά σε συμβουλεύω να πάρεις το heathrow express (το εισιτήριο με επιστροφή) που σε πηγαίνει εγγυημένα στο Paddington σε 20 λεπτα. Το μετρό είναι λίγο παρακινδυνευμένη επιλογή δεδομένου οτι συχνά κάνει παύσεις λειτουργίας, ειδικά τα Σ/Κ , συν το οτι είναι τουλάχιστον 45 λεπτά .
Πήγαινε κατευθείαν κέντρο και δες το Big Ben με το κοινοβούλιο, πάρε μετρό και πήγαινε tower bridge και μετά κατευθύνσου piccadilly , leicester , regent street (με μετρό πάντα για να κινείσαι πιο γρήγορα). Αν έχεις χρόνο αξίζει το Βρεταννικό μουσείο και ιδίως οι συλλογές με τα μάρμαρα του Παρθενώνα και τα Αιγυπτιακά ευρήματα.
Είναι πάντως ανελαστικά τα χρονικά όρια σου και το Λονδίνο μια μητρόπολη, επομένως θα πάρεις μια "γεύση μόνο απο αυτή την πρωτεύουσα.

ΥΓ: μην εκπλαγείς απο την ψυχρή συμπεριφορά των Άγγλων , μετά από την ζεστασιά , ευγένεια και "μεσογειακότητα" των Ιρλανδών !

να σου πω κατι ρε JFK μετα το ταξιδι που θα κανω (Βερολινο - Αμστερνταμ - Δουβλινο) για χάρη των U2, νομιζω πως θα δω αρκετα. Το λονδινο το διαλεξα γτ παντα ηθελα να δω το Heathrow και να βγω απο την μιζερια των 737 και Α320 που πεταω σχεδον συχνα.

Αυτα ειχα και γω στο μυαλο μου να δω (εξερεση το Βρετανικο που θελω αγρια να το δω, αλλα αυτο εχει καιρο ακομα)
και κλασικα θα τιμησω το Hard Rock Cafe του για την αγορα του κλασικου τι σιρτ

Το ταξίδι σου θα είναι πολύ ωραίο.Όλες οι πόλεις που θα επισκεφτείς έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα και σίγουρα θα έχεις πολλές αναμνήσεις , μετά το τέλος της περιοδίας σου. Πήγαινε οπωσδήποτε (έστω και στα κλεφτά) στο Βρεταννικό Μουσείο,για να συμπληρώσεις σε εικόνες, ότι δεν είδες στο μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο.
Σε κάθε περίπτωση το Λονδινο έστω και για 8 ώρες , αξίζει!
Εύχομαι να δείς και κανένα 380 που το LHR είναι ο πιο κοντινός στην Ελλάδα προορισμός τους!

Το RAF Museum (παράρτημα του Hendon, στα βόρεια προάστια του Λονδίνου) το επισκέφτηκα το 2005 και μπορώ να πω ότι είναι ένα πολύ αξιόλογο Μουσείο για τους λάτρεις κυρίως των στρατιωτικών αεροσκαφών. Στεγάζεται δε σε ένα ιστορικό μέρος, το πρώτο Αεροδρόμιο του Λονδίνου (και από τα πρώτα στον κόσμο)

Για το Heathrow, σίγουρα θα απολαύσεις ανεπανάληπτη ποικιλία αεροσκαφών. Στην τελευταία μου πρωινή πτήση, την παράσταση έκλεψε το A380 της Singapore (θα το δεις εκεί νωρίς κάθε πρωί στο Τ3) Αν δεν κάνω λάθος, αυτό της Emirates πετάει τα μεσημέρια, ενώ πρέπει να ξεκίνησε και η Qantas.

PS: Επιβάλλεται οπωσδήποτε μια βόλτα στα "μεγαλεία" του Τ5

Σκέφτομαι να κανονίσω ένα ολιγοήμερο ταξίδι στο Λονδίνο προς τα τέλη Μαΐου (ημερομηνίες ακόμα ανοιχτές). Λέω να μείνω στο Easyhotel Victoria, τι λέτε, αξίζει ή να προτιμήσω κάτι πιο "συνηθισμένο" από άποψη ξενοδοχείου; Επίσης πώς είναι τα πράγματα στην περιοχή γύρω από το σταθμό Victoria το βράδυ; Ομόνοια ή χειρότερα;
Υπάρχουν εκεί γύρω -σχετικά καθαρά- καταστήματα που να μπορείς να βρεις πρωινό-φαγητό; Δε με νοιάζει ιδιαίτερα η τιμή, βέβαια δεν είναι ανάγκη να μου βγει 70 ευρώ το άτομο...

Τελευταία φορά εκεί έμεινα. Το easyHotel της Victoria συνδυάζει το πλεονέκτημα της στρατηγικής του θέσης, δυο βήματα ον ομώνυμο υπερ-σταθμό Μετρό/Τρένων/ΚΤΕΛ (για shortcut, βγες από την έξοδο της Bridge Pl - τέρμα μετά τα McDonald's του σταθμού) με την προνομιακή τιμή. Φυσικά οι καμπίνες είναι μικρές αλλά καθαρές, ό,τι πρέπει για ύπνο -αν δεν είσαι ιδιαίτερα εύσωμος. :idea: Για πιο ευρύχωρες καταστάσεις, συνίσταται το "μεγάλο δωμάτιο" ή κάποιο από τα Bed & Breakfast που αφθονούν στον ίδιο δρόμο (Belgrave). Πιο αξιόλογο από αυτά είναι το Luna & Simone (κράτηση μέσω booking.com).

Επίσης, μέσα στο σταθμό τρένων της Victoria αφθονούν επώνυμες επιλογές εστίασης για κάθε γούστο, έχει και Marks&Spencer Simply Food (διάφορα έτοιμα γεύματα, φρούτα, χυμοί κλπ). Στον β'όροφο θα βρεις ολόκληρο εμπορικό κέντρο με food court και super market.

:arrow: Τέλος, έχε υπόψη ότι η ευρύτερη περιοχή αστυνομεύεται εκτενώς, είναι ασφαλής όλο το 24ωρο (φυσικά όμως θα πρέπει να πάρεις και τα φυσιολογικά precautions όπως σε κάθε μεγαλούπολη) Τις μικρές ώρες είναι ανοικτή μόνο η κεντρική είσοδος του. σταθμού (για όσους θέλουν να πάρουν το τρένο για την πρωινή πτήση της easy προς Θεσ/νίκη)

Πιστεύω να σε κάλυψα.

d|m|tr|s":z06ot66q said:
Σκέφτομαι να κανονίσω ένα ολιγοήμερο ταξίδι στο Λονδίνο προς τα τέλη Μαΐου (ημερομηνίες ακόμα ανοιχτές). Λέω να μείνω στο Easyhotel Victoria, τι λέτε, αξίζει ή να προτιμήσω κάτι πιο "συνηθισμένο" από άποψη ξενοδοχείου; Επίσης πώς είναι τα πράγματα στην περιοχή γύρω από το σταθμό Victoria το βράδυ; Ομόνοια ή χειρότερα;
Υπάρχουν εκεί γύρω -σχετικά καθαρά- καταστήματα που να μπορείς να βρεις πρωινό-φαγητό; Δε με νοιάζει ιδιαίτερα η τιμή, βέβαια δεν είναι ανάγκη να μου βγει 70 ευρώ το άτομο...

Best Western Shaftesbury στο Paddington και Royal National στο Russell Square με 72 λίρες την βραδιά.