Ταξιδιωτικά έγγραφα

  • Thread starter Thread starter NFEEFE
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μεθαύριο έκλεισα για Βιέννη μια μέρα. Χρειάζεται να συμπληρώσω φόρμα για είσοδο στην Αυστρία; Για Ελλάδα θα χρειαστεί πάλι; Έχω εμβολιαστεί πλήρως και έχω το πιστοποιητικό. HELPPP :p
 
Καλησπέρα,

Ξέρει κανείς που υπάρχουν διαθέσιμα στα Αγγλικά τα NOTAM που αφορούν τους περιορισμούς COVID;

Δυστυχώς πολλά πράγματα που αναγράφονται στο info της ΙΑΤΑ, άλλα και αυτά στο travel.gov.gr δεν συνάδουν ούτε με τα ΦΕΚ, ούτε με τα NOTAM που έχουν εκδοθεί για τους περιορισμούς, με αποτέλεσμα να ζητούνται πράγματα που δεν απαιτούνται, τουλάχιστον όσον αφορά τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα.
 
Καλησπερα Πανο. Τα ΝΟΤΑΜ που εχουν εκδοθει απο την Ελλαδα και αφορουν περιορισμους λογω COVID τα βρισκεις εδω: Defense Internet NOTAM Service . Εισαγεις στο πεδιο αναζητησης το LGGG, πατας View NOTAMs και το συστημα σου βγαζει ολα τα ΝΟΤΑΜ που ισχυουν για το LGGG. Με μια γρηγορη αναζητηση στο εγγραφο βρισκεις ευκολα τα COVID NOTAM. Χαριν συντομιας τα ισχυοντα ΝΟΤΑΜ για COVID ειναι τα: A3565/21, A3874/21, A3795/2, A3860/21
 
Last edited by a moderator:
Και μαζί όλα τα κατεβατά που εκδίδει παρανόμως η Τουρκική ΥΠΑ για ασκήσεις στο FIR Αθηνών και μετά όλα τα κατεβατά με τις ανταπαντήσεις της Ελληνικής ΥΠΑ ότι τα τουρκικά NOTAMs είναι άκυρα, ώστε η υπηρεσία να είναι εντελώς άχρηστη λόγω όγκου σαβούρας.
 
Καθώς πλησιάζει η προθεσμία για την πανευρωπαϊκή απαγόρευση χρήσης μη-βιομετρικών ταυτοτήτων για τις διεθνείς πτήσεις, μου προξενεί εντύπωση, ότι καμία από τις δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες δεν έχει αναρτήσει τη σχετική πληροφορία στις ιστοσελίδες τους. Σαφέστατα και η υποχρέωση ενημέρωσης περί απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων δεν είναι δική τους δουλειά, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει η πληροφορία ως ένα disclaimer.

Οι σκέψεις μας είναι με το προσωπικό των πυλών και του check-in, που από τις 3 Αυγούστου θα κληθούν να μοιράσουν άκυρα στους κατόχους των μπλε ταυτοτήτων, οι οποίοι επικαλούνται διάφορα ώστε να μας πείσουν ότι οι μπλε ταυτότητές τους είναι έγκυρες (π.χ. δεν έχουν ημερομηνία λήξης, άρα δε λήγουν).
 
θα γίνει στα αεροδρόμια...Koutroul's wedding...θα πεσει πολύ γέλιο...
 
Θα έχει δοθεί άραγε σχετική οδηγία προς τις τρίτες χώρες (Σένγκεν και μη) ότι πλέον οι μπλε ταυτότητες δεν ισχύουν; Γιατί αν θα υπάρξει τέτοια οδηγία, ακόμα και αν αναχωρήσουν κάποιοι από Αθήνα, δεν θα μπορούν να επιστρέψουν
 
@GP707 καλη ερώτηση. Θα ρωτήσω EPKK & EPWA που έχω γνωστούς
 
Μην ανησυχείτε, έχουν γνώσι οι (θεο)φύλακες. Όσοι δεν θέλουν την καινούργια ταυτότητα το έχουν ρίξει στα διαβατήρια, έστω και αν τους περισσότερους από αυτούς δεν τους λες και frequent travelers ή ούτε travelers. Δεν μπορεί να είναι μόνο καβαλιώτικο το φαινόμενο.
 
Top