Ταξιδιωτικά έγγραφα

• Thread starter Thread starter NFEEFE
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
:banana: Πετάω το πρωί στις 05/08, θα πάω αξημέρωτα με πασατέμπο και θα αλλάζω gate με gate ανάλογα με τους ΤςαμboYcades :party:

Βέβαια ένα πρώτο "φιλτράρισμα" θα έχει γίνει στην παράδοση αποσκευών για όσους χρειαστεί να παραδώσουν αποσκευή, αλλά αρκετοί θα φτάσουν ως την επιβίβαση χωρίς άλλο έλεγχο, και εκεί θα γίνει Δελφινάριο.

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τουλάχιστον (μετά βλέπουμε) οι παλιές ταυτότητες θα συνεχίσουν να γίνονται αποδεκτές για ταξίδια εντός Σένγκεν επειδή χρησιμοποιούνται ως έγγραφα ταυτοπροσωπίας και όχι ως ταξιδιωτικά έγγραφα.

Για προορισμούς εκτός Σένγκεν που είναι δυνατό το ταξίδι με ταυτότητα (πχ Κύπρος, Τουρκία, Σερβία κλπ) οι παλιές «κόβονται» από την Τρίτη 4/8.

Για προορισμούς εσωτερικού προφανώς συνεχίζουν αλλά προς το παρόν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου (μετά πάλι βλέπουμε).

Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση για Aegean
Εγώ πάντως έχω διαβάσει σε όλα τα sites ότι από 4/8 χρειάζονται οι νέες ταυτότητες και για εντός Σένγκεν.
Όταν λέμε "επίσημη ενημέρωση για Aegean" από που προκύπτει το επίσημο του θέματος; Υπάρχει κάπου στο site;

Δες εδώ επίσημη ανακοίνωση ΥΠΕΞ. Βάζει όριο από 3/8, αναγνωρίζει κάποιες εξαιρέσεις, αλλά γενικά λέει "επικοινωνήστε με την αεροπορική για τις εξαιρέσεις".
----
Για όσους δεν γνωρίζουν, το "κόψιμο" των παλιών ταυτοτήτων προβλεπόταν ήδη από 2019 και την ψήφιση του ευρωπαϊκού κανονισμού 2019/1157.

"Τα δελτία ταυτότητας που δεν πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα ασφάλειας που ορίζονται στο μέρος 2 του εγγράφου ICAO 9303 ή που δεν περιλαμβάνουν λειτουργική MRZ, όπως ορίζεται στην παράγραφο 3, παύουν να ισχύουν κατά τη λήξη τους ή το αργότερο στις 3 Αυγούστου 2026, ανάλογα με το ποια ημερομηνία είναι προγενέστερη".

Δηλαδή δεν "στοχοποιήθηκαν" οι ελληνικές ταυτότητες ακριβώς (αν και θα έπρεπε), αλλά κάθε δελτίο ταυτότητας στην ΕΕ που δεν έχει MRZ.

Το τι κάνει η κάθε χώρα στο εσωτερικό της με τις παλιές ταυτότητες είναι pretty much δική της υπόθεση, αν και η Ελλάδα έχει ανακοινώσει ότι ΟΛΕΣ οι παλιές ταυτότητες λήγουν για κάθε νόμιμη χρήση τον Σεπτέμβριο του 2027. Πρόβλεψη: Δεν θα λήξουν. :mrgreen:
-----
ξαναedit

Το μεγάλο γέλιο θα γίνει αν από αύριο εφαρμοστεί όντως από την υπηρεσία διαβατηρίων ότι ΔΕΝ θα εκδίδουν διαβατήριο σε όποιον φέρνει μπλε ταυτότητα.
Εδώ η σαφής προειδοποίηση

Last edited:
Θα γινει αυτο το τελευταιο. Σκεψου οτι εγω που ανανεωσα διαβατηριο το 24, πηγα μιλημενος ωστε να μου το εκδοσουν ενω εχω ακομα το μπλε μπακαλοχαρτο, αλλιως δεν υπηρχε περιπτωση (η ετσι μου ειπαν)

(σσ Ακομα το εχω το μπακαλοχαρτο, γιατι δεν υπαρχει ραντεβου ουτε για δειγμα. Αν ανοιξουν, το συζηταω, ως τοτε... διαβατηριακι μου καλο!)

Εγώ πάντως έχω διαβάσει σε όλα τα sites ότι από 4/8 χρειάζονται οι νέες ταυτότητες και για εντός Σένγκεν.
Όταν λέμε "επίσημη ενημέρωση για Aegean" από που προκύπτει το επίσημο του θέματος; Υπάρχει κάπου στο site;
Εσωτερική οδηγία, αν θες στη στέλνω pm. Ο λόγος που θα επιτρέπονται είναι ότι κανονικά επειδή υπάρχουν ανοιχτά σύνορα δεν απαιτείται κάποιο έγγραφο για να ταξιδέψεις (εξάλλου σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια δεν σου ζητούν ταυτότητα στην επιβίβαση). Η Α3 το κάνει για ταυτοπροσωπία οπότε προς το παρόν είναι οκει γι αυτόν τον σκοπό

(σσ Ακομα το εχω το μπακαλοχαρτο, γιατι δεν υπαρχει ραντεβου ουτε για δειγμα. Αν ανοιξουν, το συζηταω, ως τοτε... διαβατηριακι μου καλο!)
μπαινεις στις 00:00 - 00:01 και θα βρεις ραντεβου ακριβως για 3 μηνες μετα