no frills":2x1wcwtv said:
δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσος ντορος με την ταξιδιωτικη ασφαλεια
Που είναι ο τόσος ντόρος; Προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί να γίνεται θέμα τον τελευταίο καιρό η ταξιδιωτική ασφάλεια.
και με τον αν καποιες εταιριες σου καλυπτουν τα εξοδα διαμονης και αλλαγης πτησης σε περιπτωση ακυρωσης....
Γιατί σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες σε περίπτωση που φέρουν ευθύνη για ακύρωση ή αλλαγή πτήσης ή άρνηση επιβίβασης να επιβαρυνθούν όλα τα έξοδα που θα επωμιστέι ο ταξιδιώτης, που δεν είχε προγραμματίσει να ξοδεψει επιπλέον χρήματα για μετακινήσεις, ξενοδοχεία, τηλεφωνήματα, χάσιμο χρόνου κλπ.
αφου οι περισσοτερες απο τις <<επιφοβες>> εταιριες βασιζουν το μεγαλυτερο ποσοστο των κρατησεων τους σε κρατησεις μεσω πιστωτικης καρτας η οποια με την σειρα της αναλαμβανει να σου καλυψει ολα τα εξοδα για την απωλεια αποσκευων και την αλλαγη πτησης....κανω λαθος? αν ναι σας παρακαλω διορθωστε με γιατι και εγω ειμαι λιγο μπερδεμενος....
Έχεις ακούσει εσύ κανέναν μετά από ακύρωση πτήσης και διαμονή σε ξενοδοχείο να του πληρώσει όλα τα έξοδα η πιστωτική κάρτα;
Και έστω ότι αυτό γίνεται με συγκεκριμένες κάρτες (χωρίς να ξέρω αν ισχύει με βεβαιότητα) που αναφέρουν ρητά στη σύμβαση τι καλύπτουν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Αυτό σίγουρα δεν παρέχεται από την πλειοψηφία των καρτών.
Και στο κάτω κάτω γιατί η κάρτα να επιβαρυνθεί όλο αυτό το κόστος, όταν φταίει η αεροπορική εταιρεία;

Η κάρτα είναι μέσο πληρωμής, πλαστικό χρήμα, όχι ασφαλιστική εταιρεία.
Edit:
Μετά από σύντομη αναζήτηση, βρήκα κάτι σχετικό:
Εθνοκάρτα: Ασφαλιστικές καλύψεις
Ωστόσο αναφέρεται αόριστα, και δεν λέει αν καλύπτει εξ'ολοκλήρου τέτοια έξοδα.
Π.χ. τι θα πεί (συκεκριμένα):
"χρησιμοποιώντας την κάρτα σας και στα ταξίδια σας, έχετε ασφάλιση:
-καθυστέρησης πτήσης
-εξόδων ταξιδιού σε περίπτωση μη πραγματοποίησής του
-χορήγησης εισιτηρίου πρόωρης επιστροφής
διακοπής παραμονής"