Ταξίδι στην Πράγα

akantif

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
31/07/2007
Μηνύματα
23
Likes
0
Καλημέρα παιδιά και καλή χρονιά!

Σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να πάμε τέλος του μηνός κανένα ταξιδάκι να ξεσκάσουμε. Οπότε τώρα με τα κρύα, μας άνοιξε η όρεξη για κανέναν χειμερινό προορισμό. Μία πρώτη ιδέα είναι η Πράγα. Οπότε η ερώτηση που έχω να κάνω σε εσάς που ξέρετε πιο πολλά από εμένα, είναι: Μπορώ να εμπιστευτώ την Czech airlines σε θέμα ασφάλειας, όπως μπορώ να εμπιστευτώ και την Ολυμπιακή? Τί τύπο αεροσκάφους χρησιμοποιεί για αυτό το δρομολόγιο? Αυτό το ρωτάω επειδή η Ολυμπιακή έχει πιο ακριβά εισιτήρια για τα συγκεκριμένα δρομολόγια που ζητάω (1/2 με 5/2).

Επίσης οποιαδήποτε άλλη ιδέα για χειμερινό προορισμό είναι καλοδεχούμενη...

Σας ευχαριστώ, και πάλι καλή χρονιά!!!!
 
Καλημέρα φίλε μου

Η Πράγα είναι πανέμορφη αλλά το χειμώνα είναι πολύ κρύα. Την επισκέφθηκα Φλεβάρη του 2002 και τα είδα όλα. Δεν ήταν μέρες με ιδιαίτερη κακοκαιρία αλλά απλώς δεν μπορούσες να σταθείς από το κρύο. Δεν πάτε κανα Παρίσι με την κοπέλα σου; Και κρύο να κάνει θα ξεχαστεί με τα ψώνια. Ενώ στην Πράγα το πολύ πολύ να την ανεβάσεις σε κανα μνημείο. Και φυσάει πολύ εκει πάνω :D

Αν, ωστόσο, είσαι τολμηρός με τον καιρό δεν θα είσαι καθόλου τολμηρός αν εμπιστευτείς την Czech Airlines. Είναι μια χαρά εταιρία, μπορείς να την εμπιστευτείς άφοβα. Όσο για τον τύπο, την εποχή εκείνη είχαμε πάει με 737-400, σήμερα βλέπω ότι στέλνει 737-500 ή 737-400.
 
Ρίξε μια ματιά εδώ: "computerise presents"

Μπορείς να πας στην Πράγα και με skyeurope.
Πάντως δε χρειάζεσαι πάνω από 3-4 μέρες για να δεις την (τουριστική) Πράγα σε χαλαρούς ρυθμούς.
Επίσης, πολύ καλός χειμερινός προορισμός είναι το Μόναχο, από το οποίο μπορείς να κάνεις και πολύ ωραίες εκδρομές σε άλλους κοντινούς προορισμούς όπως Σάλτσμπουργκ, Βιέννη κλπ. Η Βιέννη βέβαια δεν είναι και δίπλα, αλλά με τους δρόμους που έχουν γίνεται μια άνετη 2ήμερη εκδρομή.
 
Στην Πράγα ήμουν κατά τις ημέρες της πρωτοχρονιάς.
Πολύ όμορφη πόλη και πιστευώ οτι θα είναι καλύτερη αν την δεις λευκή. Φυσικά πρέπει να έχεις υπόψιν οτι η θερμοκρασία κυμαίνεται απο -5 έως 0, αλλά είναι σχετικά ευχάριστα. Συνιθίζεις.
Μπορείς να δείς και μερικές φωτό:
https://www.airliners.gr/community/gallery/image_page.php?id=13499
https://www.airliners.gr/community/gallery/image_page.php?id=13500
https://www.airliners.gr/community/gallery/image_page.php?id=13501
Η Czech Airlines (CSA) μου φάνηκε πάρα πολύ αξιοπρεπής και σοβαρή εταιρεία. Εμείς πήγαμε με 737-400 και γυρίσαμε με Α321. Μια χαρά.
Τέλος αν πάς με group φρόντισε να το ψάξεις λίγο, μια και έχουν ακουστεί διάφορα.
Σε κάθε περίπτωση καλό σου ταξίδι :)
 
Και εγω ημουν στην πραγα τα χριστούγεννα και ηταν απλα υπεροχα!! :D :D
Απο την δικη μου μερια θα στο συστηνα ανεπιφυλαχτα να επισκεπτειτε την παραμυθενια πράγα,εχει παρα πολλα αξιοθεατα τα οποια αξιζει να τα δεις και επιπλεον νομιζω οτι ειναι κατεξοχην προορισμος για ζευγαρια μιας και η νυχτερινη τους ζωη δεν λεει απολυτως τιποτα.Το μονο που ενοχλει τις πρωτες μερες ειδικα οπως ειπαν και οι παραπανω ειναι το τρομερο κρυο,βεβαια απο την 3η μερα και μετα συνηθιζεται. :banana:
Τωρα οσον αφορα την CSA με την οποια ταξιδεψα και γω για πραγα,την θεωρησα πολυ καλη σε ολα.Δεν νομιζω οτι πρεπει να ανυσηχεις για αυτο το θεμα απο την στιγμη που δεν εχει θεωρειται απο τις 'ασχημες' αεροπορικες εταιρειες.
Στην περιπτωση που πας με group καλο θα ηταν να το ψαξεις πολυ γιατι ειδαν πολλα τα ματια μου..ευτυχως δεν εγινε τιποτα στο δικο μας.
Αυτα,ελπιζω αν πατε πραγα να περασετε τελεια που οπως και να χει ειναι σχεδον σιγουρο!!
 
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!!! Τελικά αλλάξαμε γνώμη αφού είδαμε κάτι αναχωρήσεις στις 4 και 40 τα ξημερώματα (αν ξεκινάς για ταξίδι από νησί και όχι από το ζεστό σου σπιτάκι στην Αθήνα είναι αλλιώς...).
Τελικά βρήκα κάτι ωραίες πτήσεις από Μυτιλήνη-Αθήνα-Ρώμη και πίσω. Και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για αυτή την πόλη.

Οι αεροπορικές εταιρίες που βρήκα είναι Ολυμπιακή, Α3, Air One και Alitalia. Μάλλον λέω να επίλέξω μία από τις δύο πρώτες, ώστε να κάνω πακέτο και τις δύο πτήσεις εσωτερικού.

Εσείς τί λέτε? Έχει κάποιος κάποια διαφορετική γνώμη? Υπάρχει κάποια άλλη εταιρία που δεν την έχω βρει? Πάντα για απευθείας πτήσεις από Αθήνα μιλάμε...

Σας ευχαριστώ και πάλι, θα περιμένω απαντήσεις σας!!!!!
 
Top