Τεχνολόγος αεροσκαφών στα ΤΕΙ

,.

re pedia ego opion rotiso,,, ke 2 gnostous mou mixanikous tis cyprus airways pou rotisa mou sinistoun na pao sena panepistimio stin agglia gia na telioso aeronatical engineering ke stin sinexia na apoktiso ke tis adies pou lete (B1, A2...) gia na mboro na piaso doulia amesos... tora ego exo ligo provlima me ta ma8imatika..diladi ine to eves8ito simio mou ke aftos ine ke o kirios logos pou me o8ise na 8elo na pao sta TEI ,,giati apoti xero den xriazese enisximena ma8imatika gia na mbis stin siggekrimeni sxoli :rolleyes: Apo tin alli an 8eliso telika na pao agglia 8a prepi na apoktiso ta GCE's mou sta ma8imata ke stin fisiki mou..pou idi os tora eprepe na ta exo apoktisi :rolleyes: ...
pragmatika ime se adiexodo :rolleyes: :rolleyes:
 
Phantom Phixer":3p7pl84y said:
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Για να πάρεις το Β1 ή Β2 θες κάποια χρόνια προϋπηρεσία συν τις εξετάσεις της ΥΠΑ. Οπότε πρέπει πρώτα να βρεις δουλειά ως ανειδίκευτος ? μαθητευόμενος. Αυτό μπορεί να είναι ένα προβληματάκι και εκεί ίσως χρειαστεί λίγο? σπρώξιμο.

Ξεκαθάρισε πρώτα τι θες και τι μπορείς να πετύχεις.

Όσο για το ΤΕΙ ανεξάρτητα με τι σου λέει ο ένας και ο άλλος, περίμενε τουλάχιστον να βγουν οι πρώτοι απόφοιτοι για να ρωτήσεις κάποιον με πραγματική εμπειρία στο ΤΕΙ και στο προβλήματα του.

Τώρα μπερδεύτηκα :? Τι εννοείς πως πρέπει να βρεις δουλειά ως ανειδίκευτος?Δηλαδή αυτοί που έχουν ολοκληρωμένες σπουδές στο engineering δεν υπάρχει τρόπος να βρούν δουλειά και παράλληλα να διαβάζουν για να αποκτήσουν την άδεια part 66?Και δεν είχα ακούσει ποτέ ότι για να αποκτήσεις την άδεια part 66 απαιτείται προυπηρεσία!

Οι εξειδικευμένοι τι θα κάνουν? :shock:Θα ξενιτευτούν.... :?:
 
αγαπητοί φίλοι,
θα ήθελα να μπώ στη κουβέντα, σαν μηχανικός Α&P που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το FAA license του, παρά άσκώ τη δεύτερή μου ειδικότητα ώς ηλεκτρονικός στην ΥΠΑ..
Πιστεύω οτι σαν μηχανικός δεν παίζει ρόλο ποιό πανεπιστήμιο, σχολή ΤΕΙ ή κάτι άλλο έχεις τελειώσει παρά μόνο να περάσεις τις εξετάσεις της ΥΠΑ. Και εγώ αν ήθελα να δουλέψω στην Ελλάδα, άσχετα αν έχω στην τσεπη μου το FAA θα έπρεπε να πάρω και το ελληνικό License. Στην Αμερική άσχετα αν τελείωσα το Embry- Riddle (που σημειωτέον δεν αναγνωρίζεται στη χώρα μας) έδωσα κανονικότατα και τις εξετάσεις στην FAA, αν και οι εξετάσεις του ίδιου του πανεπιστημίου για να σε αφήσουν να δώσεις ήταν πολύ πιό δύσκολες. Το ίδιο και για το FCC Radio telephone license, που όμως μπορούν να δώσουν μόνο US citizens
Δυστυχώς τα πράγματα για τους μηχανικούς A/Φ στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο καλά, αφού όχι μόνο δεν υπάρχει απορρόφηση, αλλά υπάρχει και κακή εξέλιξη, όσον αφορά τα μισθολογικά, κλπ
Οι μικρές ιδιωτικές εταιρίες που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τελευταία, δυστυχώς δεν κάνουν heavy maintenance εδώ (διορθώστε με αν κάνω λάθος),αλλά παίρνουν τα α/φ τους σε άλλες χώρες που έχουν οργανωμένα και αναγνωρισμένα maintenance centers. Αυτό αφήνει μόνο την ΟΑ να παίζει τον κύριο ρόλο , με την Α3 και τις λοιπές να απορροφούν ελάχιστο τεχνικό προσωπικό.
 
Το ΔΙΚΑΤΣΑ υπαρχει και αν δεν κρινει εξετασεις σιγουρα θα χρονοτριβει με την εκδοση αναγνωρισης.Φυσικα αυτο με το αζημιωτο.Φιλος αποφοιτος μηχανικος απο Πανεπιστημιο της Αγγλιας πληρωσε 700ε και του ζητησαν να κανει ενα εξαμηνο σε καποιο αντιστοιχο ελληνικο Πανεπιστημιο.Αυτη ειναι η αληθεια ειδικοτερα για δυσκολα αντικειμενα οπως ο μηχαλολογος.
Θελεις ενα πτυχιο που θα το καθηστερουν μονο οι καταληψεις,χωρις διδακτρα η ενα πτυχιο το οποιο να ευχεσαι να δωσεις εξετασεις στο ΔΙΚΑΤΣΑ για να μη σε στηλη φοιτητη στην Ελλαδα παλι.Βαλε 2 χρονια συν καμια 1000Ε ταλαιπωρια για αναγνωριση.Κι εγω πηγα στην κατεξοχην ελληνικουπολη της Ιταλιας τη Μπολονια,και ειδα ποσο κανουν ολα τα δηθεν φτηνα πραγματα.Ας κανει ο φιλος μας οτι πιστευει.Το τμημα ΤΕΙ στη Χαλκιδα εχει αποφοιτους ηδη δεν ξερω να πω κατα ποσο ευχαριστημενοι ειναι,αλλα να μην λεμε λαθη.Υπαρχουν πολλα κουτσα και στραβα στα ΤΕΙ,αλλα αναγνωριζονται και αν θελει καποιος αναβαθμιση κανει μεταπτυχιακο ειτε εδω ειτε εξω.Η Α3 πρεπει να εχει δικους της τεχνικους.Η ΕΑΒ αναγνωριζει το πτυχιο του ΤΕΙ,αφου ειναι δημοσια εταιρια.Στην Ελλαδα ζουμε ξερουμε οτι το δημοσιο,κακως πληρωνει καλυτερα απο πολλους.Ποιος αραγε που ψαχνει δουλεια δε θα πεταξει απο τη χαρα του εαν τονπροσλαβουν στο δημοσιο.Και με ξενο πτυχιο πας στο δημοσιο,αλλα θελεις πρωτα την αναγνωριση.
 
jetflight":2u3stk61 said:
Το τμημα ΤΕΙ στη Χαλκιδα εχει αποφοιτους ηδη δεν ξερω να πω κατα ποσο ευχαριστημενοι ειναι,αλλα να μην λεμε λαθη.

Πώς γίνεται να έχει απόφοιτους όταν ιδρύθηκε το ακαδ. έτος 2004-05? :rolleyes: Οι παλιότεροι σπουδαστές θα βρίσκονται φέτος στο 3ο έτος.
 
jetflight":j13xkpnm said:
...Το τμημα ΤΕΙ στη Χαλκιδα εχει αποφοιτους ηδη δεν ξερω να πω κατα ποσο ευχαριστημενοι ειναι,αλλα να μην λεμε λαθη...

Δεν νομίζω. Ούτε στην πρακτική δεν έχει ακόμη εάν δεν κάνω λάθος. Τουλάχιστον δεν έχω δει ακόμη κανέναν.

jetflight":j13xkpnm said:
...Υπαρχουν πολλα κουτσα και στραβα στα ΤΕΙ,αλλα αναγνωριζονται και αν θελει καποιος αναβαθμιση κανει μεταπτυχιακο ειτε εδω ειτε εξω...

Αναγνωρίζονται φυσικά από το Υπουργείο Παιδείας. Αλλά να ξαναπώ εδώ ότι τέλος η εποχή που μπορούσε το Υπ. Παιδείας να έχει λόγο στο συγκεκριμένο θέμα.


jetflight":j13xkpnm said:
...Η Α3 πρεπει να εχει δικους της τεχνικους...

Ναι, πράγματι.

jetflight":j13xkpnm said:
...Η ΕΑΒ αναγνωριζει το πτυχιο του ΤΕΙ,αφου ειναι δημοσια εταιρια...

Σωστά. Το αναγνωρίζει όπως αναγνωρίζει π.χ. και το ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων και άλλα. Άλλωστε είχε άμεση εμπλοκή στην δημιουργία του. Η τουλάχιστον έτσι προβλήθηκε προς τα έξω.

Δυστυχώς, από συνομιλίες μου με αρκετούς φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος, προκύπτει ότι τους καλλιεργούν την σιγουριά ότι όλοι θα απορροφηθούν από την ΕΑΒ.

Και λέω «δυστυχώς» γιατί αφενός η ΕΑΒ δεν είναι και η πλέον καλύτερη λύση και αφετέρου γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου βέβαιο. Επιγραμματικά να σας αναφέρω ότι η ΕΑΒ πήρε τελευταία φορά μηχανικούς α/φων δευτεροβάθμιας το 1999 13 άτομα (παράλληλα με τον τελευταίο διαγωνισμό της ΟΑ για 7 μηχανικούς) και 3 χρόνια μετά πήρε 4 μηχανικούς α/φων ανωτέρας. Πόσους απόφοιτους θα «παράγει» ετησίως το ΤΕΙ;

jetflight":j13xkpnm said:
...Στην Ελλαδα ζουμε ξερουμε οτι το δημοσιο,κακως πληρωνει καλυτερα απο πολλους...

Είσαι σίγουρος ότι ζούμε και οι δυο στην ίδια Ελλάδα; Το Δημόσιο πληρώνει καλύτερα από ένα εργολάβο οικοδομών ας πούμε αλλά νομίζεις ότι σαν πρώτο μισθό με πτυχίο ΤΕΙ θα πάρεις πολύ περισσότερα από 750 – 800 ευρω; Και όταν δεις ότι σε ένα τμήμα 30 μηχανικών ανοίγει μια θέση επόπτη μετά από 15 χρόνια έλα να μου πεις μετά για τα όνειρα σου.

jetflight":j13xkpnm said:
...Ποιος αραγε που ψαχνει δουλεια δε θα πεταξει απο τη χαρα του εαν τονπροσλαβουν στο δημοσιο...

Καμία αντίρρηση. Αυτό όμως όχι για τους σούπερ μισθούς αλλά για την «σιγουριά» και τις παροχές.

Τέλος, θερμή παράκληση, δώστε ένα δυο λεπτά και διαβάστε αυτά που γράφετε. Εάν κάποιος ρίξει μια πρόχειρη ματιά πολύ πιθανό να συμπεράνει ότι οι Έλληνες είναι αναλφάβητοι. Εκτός εάν γράφετε επίτηδες έτσι γιατί δεν υπάρχει πλέον η δασκάλα σας εκεί γύρω να σας τραβήξει το αφτί.
 
@Phantom Phixer: φίλε μου, έχεις δίκιο σε όλα όσα έγραψες παραπάνω - συμφωνώ και επαυξάνω.
 
Δεν θα το κανουμε πολεμο φοιτητων Ελλαδας-Εξωτερικου.Ξερουμε ολοι τι ισχυει.Το που μπορουν να πανε οι αποφοιτοι του τμ.Τεχνολογων Μηχανικων Α/Φ το ξερουν αυτοι.Οσοι το επελεξαν θα κρινουν.
Στην ουσια δεν παιζει σε ορισμενους κλαδους εαν καποιος τελειωσει ΑΕΙ-ΤΕΙ η πανεπιστημιο στο εξωτερικο.Ειναι και το αντικειμενο.Αληθεια το τμημα Αεροναυπηγων στο πανεπιστημιο της Πατρας εχει καλυτερες προοπτικες απο το τμημα του ΤΕΙ Χαλκιδας;Δε νομιζω.Εξαρταται ποση ειναι η απορροφοτικοτητα σε καθε κλαδο.Ευτυχως που κανεις δεν αμφησβητει οτι τα ΤΕΙ αναγνωριζονται χωρις πολλα πολλα απο το ελληνικο Κρατος.Η ΕΑΒ,η ΟΑ και λιγο η Α3 ειναι οι φορεις που αμεσα θα μπορουν να παρουν τετοιους αποφοιτους.Λιγοι οι παικτες.Καποιοι αποφοιτοι ΤΕΙ σπουδαζουν σαν μεταπτυχιακοι στο εξωτερικο,και στην Ελλαδα.Υπαρχουν και κλαδοι που δεν εχουν τα ΑΕΙ ακομα.Ο αναλφαβητισμος που λες ειναι θεμα του καθενος μας.Μαθαινουμε παπαγαλια η σκονακια;στην εξεταστικη η διαβαζουμε επι της ουσιας τα βιβλια μας και φυσικα κατι παραπανω.Ο μεγαλυτερος αριθμος ιδιωτικων επιχειρησεων στην Ελλαδα κακοπληρωνει και ναι απο αυτη τη σκοπια το δημοσιο ειναι καλυτερο και ας ξεκινας απο 800Ε παρα να τα περνεις μετα απο 10 χρονια!Επισης τυπικα πολλοι αποφοιτοι ΤΕΙ δουλευουν σε ιδιωτικες επιχειρησεις με τις ιδιες προοπτικες με αλλους.Το τονιζω.ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΥ.ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ α/φ ΕΧΕΙ ΛΙΓΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤςΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ.Για τη Μπολονια επιμενω οτι ειναι μαζι με τη Σιενα απο τις πιο ελληνικες πολεις απο πλευρας φοιτητων.Γιατι δεν θελουν εισαγωγικες εξετασεις σε ολους σχεδον τους τομεις και δευτερο.Αναρωτηθηκε κανεις γιατι ξεκινησε η συνδεση αυτης της πολης με την Αθηνα απο την Air One;O λογος ειναι ευνοητος.Εχει πολλους Ελληνες.Δυστυχως για καποιους ειναι σοβαρη αεροπορικη εταιρια και ξερει τι κανει...
 
μαζι με τη Σιενα απο τις πιο ελληνικες πολεις απο πλευρας φοιτητων
η Siena έγινε γνωστή πόλη από τότε που άνοιξε εκεί παράτημα το università per stranieri di Perugia. (22/Nov/01) Το 60++ % τον Ελλήνων φοιτητών εκεί είναι προσωρινοί μονο για τη γλωσσά (2-5 μήνες - stranieri) μιας και το πανεπιστήμιο της Σιένα είναι φημισμένο κυρίως για Νομική και τις φυσικές επιστήμες, τομείς που δεν ενδιαφέρουν κυρίως τους Έλληνες, (έχει φυσικά όλες τις ειδικότητες αλλά αποφεύγετε μιας και χαρακτηρίζετε ως ένα από τα δυσκολότερα στην χώρα)!
Επίσης η Σιένα δεν είναι καν στις πρώτες 10 πόλεις Ελλήνων στην Ιταλία.
(νούμερα και λίστες διαθέσιμα)

δεν θελουν εισαγωγικες εξετασεις

αυτό πάλι που το ειδές γραμμένο?? Έχουμε παιδιά σε όλη την Ιταλία που παλεύουν 2 και 3 χρόνια, η και παραπάνω να μπούνε σε αρχιτεκτονική, ιατρική και οδοντιατρική με τρομερές εξετάσεις σε ιταλική κουλτούρα (40% επι του συνόλου των ερωτησεων (!!!)) και ένα σωρό άλλα μαθήματα, παλεύουμε εδώ και 4μισι χρόνια να άρουμε από της εξετάσεις αυτές τα βλακώδη θέματα Ιταλικής ιστορίας, λογοτεχνίας, θεάτρου και ασχέτων μαθημάτων (που καμιά σχέση δεν έχουν με πχ Ιατρική), κάνουμε ένα σωρό από χιλιόμετρα σε υπηρεσίες πανεπιστήμια πρυτάνεις για τα θέματα αυτά και η λύση ήταν τόσο απλή?? Και ενώ τη ψάχναμε σε όλη την Ιταλία ήταν στο φόρουμ της αεροπορίας?? Απλά πάτε Σιένα?
Ε δε νομίζω….

Πληροφόρηση:
Σε Ο Λ Α τα πανεπιστήμια της Ιταλίας ισχύει το ίδιο μα το ίδιο καθεστώς!
Εισαγωγικές κυρίως για Αρχιτεκτονική Ιατρική Οδοντιατρική οπού γίνετε εισαγωγή σε κλειστό αριθμό θέσεων και απλές βασικές εξετάσεις για τις υπόλοιπες σχολές όπου είναι ανοιχτός ο αριθμός θέσεων. (μηχανολογίες, φυσικές επιστήμες, θεωρητικές σχολές, γλώσσες κτλ)


Ξαναλέω λοιπόν…
Για όλα τα παραπάνω , όταν πρόκειται για σημαντικά θέματα που αφορούν αρκετό κόσμο, για τα οποία δεν είμαστε καλά ενημερωμένοι, είμαι της άποψης ότι καλυτέρα είναι να μην μιλάμε! Όπως δεν μιλάω εγώ για τους κινητήρες και υδραυλικά του 737 έτσι δεν μ'αρεσει να τρομάζει ο κόσμος για πράγματα τα οποία δεν συμβαίνουν εδώ….
 
Top