Θα τηλεφωνείτε εν πτήση ?

• Thread starter Thread starter flying Doc
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Αν επιτραπεί η χρήση τους ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ , ΕΣΕΙΣ θα χρησιμοποιήσετε το κινητό σας εν πτήση ?

• ΝΑΙ

Votes: 7 17,5%
  • ΟΧΙ

Votes: 33 82,5%

• Total voters
    40

flying Doc

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EBBR
Βασισμένος στη δημοσίευση του ΒΗΜΑΤΟΣ (26-27/4/2008) είπα να ξεκινήσω δημοψήφισμα. Και μιας και το αρχίζω, απαντώ ΟΧΙ. Παρακαλώ τους admin/mod να τοποθετήσουν το ποστ αυτό στο αντίστοιχο thread, αφού εγώ δεν μπορώ.

Απαντώ ΟΧΙ, γιατί, αν επιτραπεί η χρήση τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της πτήσης, δε θα μπορεί κανείς να ησυχάσει από τη λογοδιάρροια που μας πιάνει όλους.
Και βέβαια,να μην ξεχνάμε και το θέμα της ακτινοβολίας. Γιατί κύριέ μου να "τρώω" εγώ την ακτινοβολία του κινητού σου, επειδή εσύ έχεις πάρει what's up/cu/wind and win ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και μιλάς τρεις μήνες με 0,30 ευρώ με τη γυναίκα/γκόμενα/εραστή/κλπ/κλπ?

θα συμφωνήσω εν μέρει με τον φώτη. ναι μεν η λογοδιάρροια θα είναι πρόβλημα k λόγο του κλειστού περιβάλλοντος που έχει το αεροπλάνο (φαντάσου υπερατλαντικό ταξίδι να κοιμάσαι k ξαφνικά να ακούσεις το θεϊκό "ΈΛΑ STELIOOO ΔΕΝ ΑΚΟΎΓΕΣΑΙIIIIII, ΤΙ ΚAΝΕΙ Η ΚΟΎΛΑ KALAAA?" :wall:
Φιλε φώτη όμως για την ακτινοβολία είσαι λίγο off τόση k τόση ακτινοβολία "τρος" κάθε μέρα όλη μέρα όπου k αν είσαι, η 2,3,7 ώρες σε πείραξαν μέσα στο αεροπλάνο? :P

Τα ακούω στα αστικά, στα ΚΤΕΛ, στα πλοία, στα τρένα..όχι αλλο καρβουνο..οχι και στα αεροπλανα με την καθε κουλα,σουλα,τουλα να παρλαρει ακατασχετα για γκόμενο/πρωην αντρα/πρωην φίλη/συνταγες μαγειρικής/το φαγητο στο φουρνο/τα σκουπιδα στο μπαλκονι/για νυχια,χτενισματα,σερβιετες,φουστες,γοβες κτλ.. :wall: :wall: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ.. δεν θελω να επιτραπούν, πειραζει?
Μου φτάνει που τους ακουω στην επιβιβαση/προσγειωση να λενε "ελα ειμαι στο αεροπλάνο,τωρα καθισα,τωρα στριβει,μόλις προσγειωθηκα" λες και δεν μπορούν να περιμενουν 2 λεπτά να σταματήσει το αεροπλανο και να βγουν για να παρουν τηλ και να πουν ότι εφτασαν.πρεπει μόλις σταματήσει το φρεναρισμα στον διαδρομο να το ανοιξουν :rant:
Και αμα πεις και τιποτα, δηλ. να περιμενουν 2λεπτα όπως τους ζητηθηκε από το πληρωμα σε κοιταν λες και τους σκοτωσες τη μανα :x

Θα συμφωνήσω με όλους τους προλαλήσαντες...Αν επιτραπεί η χρήση των κινητων και στο αεροπλάνο..πάει! Το τελευταιο οχυρο γαλήνης θα πέσει. Θα χτυπαει συνεχεια το κινητούλι με όλα τα χαριτωμένα ringtone, θα ακους τον καθένα κλπ.
Το μονο καλό που έχει η χρηση κινητου είναι ότι θεωρητικά (και πολύ τραβηγμένα, απλά το συζητούσα με έναν ισραηλινο aviation security expert που μου το είπε και το αναφέρω) μπορούν οι επιβάτες να επικοινωνήσουν με τις αρχες και συγγενείς σε περίπτωση αεροπειρατείας κλπ. Επειδη όμως αυτή ειναι η μια στις χιλιες, οι υπόλοιπες 999 περιπτώσεις χρησης του κινητού θα είναι για κουλα/σουλα/τούλα, οπότε και τα νευρα των υπόλοιπων τσατάλια (συγνωμη, να αναφέρω επίσης ότι εμένα με ενοχλουν και όσοι μιλανε γενικά στο αεροπλάνο????? δεν θέλω να ακούω ούτε ψιθυρο....εγω και τα συννεφάκια...μόνοι μας..... 8)

Εγώ αντιθέτως,απαντώ ΝΑΙ

Δηλαδή,άν επιτραπή η χρήση τών κινητών εν πτήσει,θά το χρησιμοποιήσω εφ'όσον παραστή ανάγκη.

Διότι,αγαπητοί μου,άλλο να τηλεφωνήσης εν πτήσει και άλλο να τηλεφωνής καθ'όλην την διάρκεια τής πτήσης.

Αυτό που δέν εννοούν πολλοί να καταλάβουν είναι οτι το κινητό είναι ένα εργαλείο,που σ'εμάς εναπόκειται να το χρησιμοποιούμε μέ τόν σωστό τρόπο.Αν γενικά χρησιμοποιούμε το κινητό μόνο όταν καί όπου υπάρχει ανάγκη,το ίδιο θά κάνουμε και στό αεροπλάνο.

Ομοίως,αυτοί που εν πτήσει θά θέλουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους γιά να τηλεφωνούν στίς διάφορες Σούλες/Μπούλες κλπ γιά κουτσομπολιό,σίγουρα κάνουν το ίδιο ακόμα και όταν περπατούν στό δρόμο.

@drakkar
1.Ακόμα και γιά τήν μία στίς χίλιες που αναφέρεις,πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο.Μακάρι να μήν χρειαστή ποτέ αλλά άν προκύψη τέτοια περίπτωση,γιατί να συμβή το κακό καί να πούμε μετά "θά μπορούσε να είχε αποφευχθεί ή απόπειρα άν επιτρεπόντουσαν τά κινητά εν πτήσει";

2.Εμένα δέν με ενοχλούν όσοι μιλάνε γενικά μέσα στο αεροπλάνο,αλλά όσοι γκαρίζουν ώστε να τους ακούση όλη η καμπίνα...

3.Καί άν δέν έχη συννεφάκια,αλλά ήλιοφάνεια,τί γίνεται; :)

Θα απαντήσω όχι για τους προαναφερθέντες λόγους. Θα συμφωνήσω με τον Hastaroth, ότι προφανώς η χρήση από μόνη της δεν είναι κακή, το πρόβλημα είναι η κατάχρηση, ωστόσο θεωρώ πως ακόμα και ανάγκη να προκύψει, εκεί ψηλά δε θα μπορέσω να κάνω και πολλά. Άσε που η ανάγκη είναι καθαρά υποκειμενική (π.χ. ε! πιλότε, γύρνα λίγο πίσω, ξέχασα να κλείσω το φως στο μπάνιο! Είναι μεγάλη ανάγκη...). Οπότε προτιμώ γι' αυτά τα λίγα ή πολλά λεπτά να μην έχω επαφή με τον υπόλοιπο πλανήτη.
Έχω να προτείνω ωστόσο στις εταιρείες, να μετασκευάσουν τη μια από τις 2 τουαλέτες σε τηλεφωνικό θάλαμο, όπου ο κάθε επιβάτης θα μπορεί να τοποθετεί τη sim καρτούλα του, να παρλάρει όσο θέλει υπό καθεστώς απόλυτης ηχομόνωσης και να βλέπει και ένα μετρητή για το πόσο χρεώνεται! Θα ήθελα πραγματικά να το δω αυτό, μαζί και τις σκηνές απείρου ομορφιάς που θα το συνοδεύουν! Ουρές στον αέρα, νουμεράκι προτεραιότητας και απίστευτες ατάκες... (Κύρια μου προσγειωνόμαστε, ελάτε να καθίσετε! Προσδεθείτε παρακαλώ! - Μισό λεπτάκι, τελειώνω... Έλα Μήτσο μου, μια ενοχλητική είναι... :D )

Και εγώ απαντάω όχι, γιατί πολύ απλά δεν το θεωρώ απαραίτητο.
Αν είναι επείγουσα ανάγκη ("έλα μάνα ξέχασα το μάτι της κουζίνας ανοιχτό, πήραμε φωτιά; Αν όχι ακόμα, κλείστο!") ε τότε οκ.
Αλλά απλά για να περάσει η ώρα, όχι. Προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα.

Εξάλλου αν λάβει κανείς υπόψη του τα κόστη, ε πόση ώρα θα μιλάει η άλλη για/με γκόμενους; Προφανώς, ακόμη και στις πτήσεις εσωτερικού- καλά για εξωτερικού δεν το συζητάμε, τα CU,What's up κλπ με 5Ε τα 10000 λεπτά δε θα ισχύουν...

drakkar":wfhf857s said:
συγνωμη, να αναφέρω επίσης ότι εμένα με ενοχλουν και όσοι μιλανε γενικά στο αεροπλάνο????? δεν θέλω να ακούω ούτε ψιθυρο....εγω και τα συννεφάκια...μόνοι μας.....

:6: Μπορώ να χαζεύω ατελείωτα τα σύννεφα και το τοπίο...

doggas":wfhf857s said:
ε πόση ώρα θα μιλάει η άλλη για/με γκόμενους;

Σε πληροφορώ ότι έχω πάρει λεωφορείο από το κέντρο της Αθήνας για τη Γλυφάδα και στα 40 λεπτά της διαδρομής είχα μάθει όλα τα οικογενειακά προβλήματα της κοπέλας που καθόταν απέναντί μου...Αλλά πιστεύω (ελπίζω;) πως στο αεροπλάνο θα τους πιάνει όλους η τσιγγουνιά...

Hastaroth":19ckrf2r said:
@drakkar
1.Ακόμα και γιά τήν μία στίς χίλιες που αναφέρεις,πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο.Μακάρι να μήν χρειαστή ποτέ αλλά άν προκύψη τέτοια περίπτωση,γιατί να συμβή το κακό καί να πούμε μετά "θά μπορούσε να είχε αποφευχθεί ή απόπειρα άν επιτρεπόντουσαν τά κινητά εν πτήσει";

Καταρχήν φίλε hag sameah! Δεν τα είπαμε για το Pessah, έλειπα.
Σωστό αυτό το σχόλιο σου για την ασφάλεια, δεν αντιλέγω. Πάντως εφοσον παίρνει κανείς on board το κινητό του δεν χρειάζεται να το έχει διαρκώς ανοιχτό, μπορεί να το ανοίξει σε περίπτωση αεροπειρατείας, αναγκης κλπ.
Και η ηλιοφάνεια καλή είναι να τη βλέπεις απο το παραθυράκι του αεροπλάνου, αλλά τα σύννεφα κάτι μου κάνουν...με παραπεμπουν στον γνωστό ψαλμό "Οι ουρανοί διηγούνται δοξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών Αυτού αναγγέλει το στερέωμα". Βιβλικές εικόνες. Ασε που τα συννεφάκια με το χρυσαφι του ηλιοβασίλεματος ως background θυμιζουν καραβάνι στην πιο ωραια και ψυχεδελική έρημο. Ειναι δυνατόν να χάνεσαι σε τέτοιες εικόνες και ξαφνικά να ακούς "Σούλα, Μπουλα, Τούλα"?