Θέλω την γνώμη σας

• Thread starter Thread starter cypilot1977
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
...άσε που έχεις πάρει όλα τα FAA πτυχία και έχεις κάνει και την εκπαίδευση agricultural pilot κι ελπίζεις να πιάσεις καμμιά δουλίτσα έστω εποχιακή σαν χειριστής σε ψεκαστικό ή ελπίζεις ν ανοίξει η επί 15ετία κλειστή για τους πολίτες 359ΜΑΕΔΥ και βλέπεις τους απόστρατους από τα F-16 να εκπαιδεύονται στο ΡZL πως να φρενάρουν χωρίς να το τουμπάρουν και με 20 ωρες εκπαίδευση να φεύγουν εκτός έδρας στη Ελευσίνα και την Τανάγρα κατά την πυροσβεστική περίοδο κι αναρωτιέσαι: Μα τι ήθελα και γύρισα απ την Αμερική αφού εδώ οι απόστρατοι παίρνουν συντάξεις πείνας έχοντας 25 χρόνια στα μαχητικά τζετ και μετά ανακατατάσσονται για να πετάνε μονοκινητήρια ελικοφόρα πυροσβεστικά ή μετά τα βαριά μεταφορικά ελικόπτερα πάνε στα μπιμπελό του ΕΚΑΒ?...

Σιγά μη νοιαστεί κανείς για την ανεργία των νέων χειριστών. Οι Κουρήδες κι οι Χηνοφώτηδες ναναι καλά...

Τόσο καιρό εδώ μέσα δεν είδα μια φωνή να βοήσει υπέρ των ανέργων και κατά των αποστράτων που λυμαίνονται το Δημόσιο άχρι θανάτου έχοντας μπετονάρει τη ΜΑΕΔΥ και το ΕΚΑΒ. Τι γίνεται? Όλοι μόνο για χειριστές αερογραμμών θα μιλάμε?

SCanavos":1nqzto87 said:
...άσε που έχεις πάρει όλα τα FAA πτυχία και έχεις κάνει και την εκπαίδευση agricultural pilot κι ελπίζεις να πιάσεις καμμιά δουλίτσα [...]

Εχεις δικιο ειμαι μαζι σου.Η Ελλαδα τρωει τα παιδια της τα ιδια.

Edited: Μην παραθέτετε ολόκληρα post αλλά μόνο τα σημεία στα οποία απαντάτε

Μετά από ώρες, παρακολουθόντας τα θέματα περί αεροπορίας και συγκεκριμένα περί την δουλειά του αεροπόρου έχω μπερδευτεί και θα ήθελα την γνώμη σας:Ρε παιδιά μετά από ατελείωτες ώρες διαβάσματος, μετά από πολλά χρηματικά ποσά, μετά από πολλές αναζητήσεις εργασίας (που πιστεύω ότι όλοι οι πιλότοι έχουν κάνει) μετά από μετανάστευση για καλύτερες συνθήκες εργασίας, κ.τ.λ., υπάρχει κάποιο νόημα για να γίνεις κάποιος αεροπόρος που (σκοτώνεται στην δουλεία με τον κάθε ανώμαλο), αξίζει να πάει κανείς να γίνει πιλότος; Θα μου πείτε αυτός που έχει την τρέλα και θέλει να πετύχει έναν στόχο ναι θέλει να πάει, αλλά ρε παίδιά τελικά αξίζει για 1500 ευρώ και πάει λέγοντας! Ας τεκμιριώσει κάποιος μια ολοκληρωμένη απάντηση για να με ξεμπερδέψετε!Ευχαριστώ! Aristoteles :D

Στον πλανητη υπαρχουν δυο χωρες:
1)USA για σπουδες και δουλεια
2)Ελλαδα για διακοπες

Γνωμη μου (οχι απαντηση) σε οσα γραφεις

α) Ατελειωτες ωρες διαβασματος: Καθολου. Σε 20 μερες εχεις βγαλει την υλη του FAA CPL, IR CFII, CFII (Υπαρχει λογος να πας στην Οξφορδη για να μαθεις πχ τι ειναι η ενθαλπια του αερα? Σε τι σου χρειαζεται? )
β) Πολλα χρηματικα ποσα: Καθολου. Με το ευρω=1,5 δολλαριο, με 30.000 ευρω καθαρισες ολα τα πτυχια Υπαρχει λογος να σπουδασεις στην πανακριβη Ευρωπη?)
γ) Πολλες αναζητησεις εργασιας: Καθολου.Δεν υπαρχει μεσαιου μεγεθους αεροδρομιο στις USA που να μη βρεις δουλεια...χτες (!) -εστω σαν εκπαιδευτης στην αρχη και οσο βαζεις ωρες ανεβαινεις στη σκαλα της απασχολησης...
δ) Σκοτωνεσαι στη δουλεια με τον καθε ανωμαλο: Υπαρχει λογος να γυρισεις στην Ελλαδα? Σιγα την αεροχωρα!Το εχουμε ξαναγραψει εδω μεσα: Το καλυτερο επαγγελμα, στα χειροτερα χερια! Γιατι να βγαλεις τον καρκινο νεο παιδι? Μεινε USA!
ε) Αξιζει να γινεις πιλοτος για 1500? Πολλα λες. 20 ευρω την ωρα παιρνουν οι εκπαιδευτες στις σχολες εδω ή 700 ευρω το μηνα χωρις ωριαια αποζημιωση. Οι εκπαιδευτες οδηγων παιρνουν 25 την ωρα. Εκτος κι αν εννοεις 1500 ως χειριστης αερογραμμων.Και στις δυο περιπτωσεις λιγα ειναι.Ξερουν οι εργοδοτες την προσφορα εργατικων χεριων, ξερουν την ανεργια που υπαρχει στο χωρο των χειριστων.Πες τα σ αυτους που νομιζουν οτι το πτυχιο του χειριστου ειναι ισοτιμο με ανωτατης σχολης (φερτε μου ενα πτυχιο χειριστου αναγνωρισμενο απο το ΔΙΚΑΤΣΑ που να δειχνει την ισοτιμια με πτυχιο ανωτατης σχολης) και σ αυτους που νομιζουν οτι στην Ελλαδα και στην Ευρωπη σε λιγο θα εχουμε ελλειψη χειριστων (3500 ειναι οι ανεργοι χειριστες τωρα στην Ελλαδα χωρις να συνυπολογιζουμε τους αποστρατους ) γιατι αυτο το ακουω απ το 1976...

Πηγαινε USA τελειωσε χειριστης και μεινε εκει να ευχαριστηθεις το επαγγελμα. Εδω ειναι η αεροκολαση...

Aristoteles":2o978kbp said:
Μετά από ώρες, παρακολουθόντας τα θέματα περί αεροπορίας και συγκεκριμένα περί την δουλειά του αεροπόρου έχω μπερδευτεί και θα ήθελα την γνώμη σας:Ρε παιδιά μετά από ατελείωτες ώρες διαβάσματος, μετά από πολλά χρηματικά ποσά, μετά από πολλές αναζητήσεις εργασίας (που πιστεύω ότι όλοι οι πιλότοι έχουν κάνει) μετά από μετανάστευση για καλύτερες συνθήκες εργασίας, κ.τ.λ., υπάρχει κάποιο νόημα για να γίνεις κάποιος αεροπόρος που (σκοτώνεται στην δουλεία με τον κάθε ανώμαλο), αξίζει να πάει κανείς να γίνει πιλότος; Θα μου πείτε αυτός που έχει την τρέλα και θέλει να πετύχει έναν στόχο ναι θέλει να πάει, αλλά ρε παίδιά τελικά αξίζει για 1500 ευρώ και πάει λέγοντας! Ας τεκμιριώσει κάποιος μια ολοκληρωμένη απάντηση για να με ξεμπερδέψετε!Ευχαριστώ! Aristoteles :D

Φίλε Aristoteles, επειδή βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα τον προβληματισμό σου, και το έχω συζητήσει κατ' επανάληψη με φίλους και γνωστούς, παραθέτω την άποψή μου.
Αν δεν λάβουμε υπ' όψιν την μεγάλη αγάπη που πρέπει να έχει κανείς για την αεροπορία για να αφιερωθεί στο επάγγελμα του πιλότου και το δούμε απλά σαν μία ακόμα επαγγελματική πρόταση σαν όλες τις άλλες, τότε δεν αξίζει να γίνει κάποιος πιλότος!
Γιατί είναι το μόνο επάγγελμα στο οποίο δαπανάς μία περιουσία για την "βασική εκπαίδευση" (ας το συγκρίνουμε με το προπτυχιακό στάδιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) χωρίς εγγυημένη επαγγελματική αποκατάσταση! Και αν βρεις δουλειά και δεν πληρώσεις το type rating από την τσέπη σου, όπως συμβαίνει με πολλές εταιρίες, με τους σημερινούς μισθούς αν κάνεις ποτέ απόσβεση του κεφαλαίου που δαπάνησες, θα περάσουν δεκαετίες! Πιθανόν μερικά χρόνια πριν βγεις στη σύνταξη! Επίσης το επάγγελμα του airline pilot δεν έχει την αίγλη και το lifestyle που είχε παλιά! Ούτε overnights σε μεγαλουπόλεις ή τουριστικά θέρετρα, ούτε νέες και ωραίες αεροσυνοδοί για τους άντρες χειριστές, ούτε παχυλοί μισθοί! Απλός οδηγός λεωφορείου στον αέρα είσαι!!! Για να μην πιάσουμε τα ωράρια και τον φόρτο εργασίας!
Και πήρα ως παράδειγμα τους χειριστές των αεροπορικών εταιριών. Αν πάρουμε και το σενάριο της εργασίας στη γενική αεροπορία (executive, medevac, instructor, agricultural) τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα...
Αλλά αν αγαπάς την αεροπορία και δεν θες ένα 9 to 5 office job που λένε και οι αγγλόφωνοι, τότε αξίζει και με το παραπάνω!

Συνοψίζοντας, ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Αν όμως το δούμε ψυχρά και από την οικονομοτεχνική άποψη τότε υπάρχουν πολύ καλύτερα επαγγέλματα...

Γεια σας και απο μενα !!! θελω να ζητησω τη γνωμη σας για κατι που μου συναιβει και δδεν ξερω τι να κανω... ημουν σε μια αεροπορικη εταιρια που τωρα εχει κλεισει (charter) εγω εφυγα πριν κλεισει γιατι ειχαν να με πληρωσουν 3μηνες και δεν μου βαλανε ουτε ενα ενσημο στους 6μηνες που δουλεψα, ελεος.... :thx: απο τη μια θελω τα λεφτα μου απο την αλλη δεν εχω και πολλες ελπιδες..... :cry: και δεν φτανουν ολα αυτα... στελνω βιογραφικο στην aegean και για να με εκδικηθουν εστειλαν κακες συστασεις με αποτελεσμα να μην με παρει η εταιρεια,μου το ειπανε και στεναχωρεθηκα.οι συστασεις ειναι απαραδεκτες. ολο το πληρωμα που μιλησα κανενας δεν ειχε κακη εντυπωση για μενα . και τωρα πως θα δουλεψω σε αλλη εταιρεια? σας παρακαλω καποιος να με συμβουλεψει γιατι ειμαι σε απογνωση :with: μπορειται να μου στειλετε και απευθειας στο email μου.. ευχαριστω πολυ!!!

Με κάθε επιφύλαξη.......

Κανονικά έπρεπε να είχες απευθυνθεί στον επόπτη εργασίας όταν έφυγες για τους απλήρωτους μισθούς και την έλλειψη ενσήμων.

Ίσως μπορείς να το κάνεις και τώρα.
Καλό θα ήταν να το ψάξεις άμεσα .

ευχαριστω για το ενδιαφερον σου αλλα ειχα μιλησει στον εποπτη και μου ειπε θα το κοιταξει και ακομα περιμενω. βεβαια εδω και καιρο δεν μπορω να επικοινωνησω με κανενα γιατι η εταιρεια οπως εγραψα εκλεισε. με τη μονη που μπορω και εχω το τηλ. της ειναι αυτη που μου εκανε κακο και οχι σε μενα μονο, σε ολο το πληρωμα. 3εχουν παει νομικα αλλα προς το παρων...τιποτα :wall: οι αλλες απλα φοβουνται νομικα. εγω απλα ηθελα να μπω στην aegean για να δουλεψω,τιποτα αλλο. ειναι ασχημο πραγμα να καταστρεφεις τη καριερα ενος ανθρωπου που μαζευε καιρο τα λεφτα για να τελειωσει τη σχολη ΤΑΣ .δεν ξερω τι να κανω....οσες πηγαν σε ιδιωτικες εταιριες παρουσιασαν το ιδιο προβλημα... :cry: αναρωτιεμαι σε τι εφταιξα...δεν φτανει που δεν μας πληρωσαν. αυτα κανενας δεν τα βλεπει :?: :?: :?: :?: :?: