Θέσεις εργασίας στη Νέα Ολυμπιακή από τη MIG.

από
donald
<< Επίσης η ειρωνεία του "φέρε τον Μπαμπινιώτη" δείχνει επίσης πάρα πολλά>>

Μάλον ειρωνικό φίλτατε δεν ήταν το σχολιο μου . Οτι δειχνει απογοητευση???? Ισως? Τελος πάντων πολυς καυγάς για το τίποτα και επειδή έχουν πέσει πολλοι ειδικοί και περισπούδαστοι εδω μέσα να αναλύσουν τα αυτονόητα εγω δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα αλλο. Εξαλλου ανήκω σε αυτους που έκαναν <<register>> σχετικά προσφατα οποτε??????

Καλησπέρα,
παρακολουθώ μέρες τη συζήτηση και την εξέλιξή της και διαπιστώνω οτι η ενότητα είναι η απόλυτη αντανάκλαση της "Ολυμπιακής" πραγματικότητας και αυτό είναι καλό.Είναι υγεία να βλέπουμε πως λειτουργεί η απόρριψη,η απογοήτευση,η λειτουργία της αξιοκρατίας στην ανθρώπινη(ελληνική)φύση.Το ίδιο κλίμα και οι ίδιες συζητήσεις ανακυκλώνονται παντού στους διαδρόμους,τα γραφεία και τα galley της ΟΑ.
Στο τμήμα μου, άπαντες εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων απο εν δυνάμει συνταξιούχους,μελλοντικούς μετατασσόμενους,εποχικούς,μόνιμους,ενοικιαζόμενους(έχουμε και τέτοιους) και ότι άλλο, υπέβαλλαν ,με μεγάλο ενθουσιασμό και υψηλές προσδοκίες, βιογραφικό στη MIG.
Απο όλους αυτούς κλήθηκαν ελάχιστοι ,μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού και επίσης,εδώ είναι το ενδιαφέρον, οι αντικειμενικά και πανθομολογούμενα καλύτεροι.Διευκρινίζω οτι δεν αναφέρομαι στον εαυτό μου,δεν υφίσταται για μένα το δίλημμα δημόσιο ή ιδιωτικός τομέας. ;)
Όταν κλήθηκαν οι καλύτεροι,τόλμησα να διατυπώσω την άποψη στους υπολοίπους μη κληθέντες, ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτών των ατόμων και οτι πιθανόν υπάρχει ενός είδους εσωτερική πληροφόρηση για τις ικανότητες του κάθε υπαλλήλου και την ποιότητα της εργασίας του.Εννοείται ευκολα, οτι μέχρι σήμερα το τηλέφωνο των υπολοίπων δεν χτύπησε και ούτε θα χτυπήσει για λόγους που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν αλλά δεν τολμούν να πούν.
Η πικρία των συναδέλφων είναι ανείπωτη.Θεωρούσαν εαυτούς ως αναντικατάστατους,περίμεναν να διαπραγματευτούν με τον Βγενό προσωπικά και ξαφνικά έφαγαν "απορριπτική" φόλλα(πώς να το θέσω πιο κομψά;δεν ξέρω...).Και εδώ έρχεται η μνηκακία,το κουτσομπολιό,τα "γαλλικά",τα μπινελίκια,οι κατηγορίες.Όλοι ζωθήκαν τ'αρματα κατά Βγενόπουλου και Σία.εΕπικρατεί ψυχροπολεμικό και ύφος έτοιμο για μεγάλες και τρομερές αποκαλύψεις.Το ίδιο με το ύφος των "καταγγελτικών" πόστ της λεβεντογέννας Κρήτης.Ακούω τα ίδια ,μα ακριβώς τα ίδια:ό ένας μπήκε με μέσο,ο άλλος είναι αδερφή,ο τρίτος είναι κλέφτης και απατεώνας,η άλλη χοντρή,η άλλη είναι η γκό....να του τάδε και πάει λέγοντας.. :rolleyes:
Προφανώς είναι αδιανόητο σε πολλούς οτι ο ιδιώτης επενδυτής δεν λειτουργεί με συναισθηματισμούς,δεν χρωστάει(και ειδικά ο συγκεκριμένος)σε κανέναν και σε καμία πολιτική φατρία και "Αγία οικογένεια"της Κρήτης ή όπου αλλού στην Ελλάδα.Απλά δεν διανοείται να προσλάβει υπαλλήλους με περισσότερες ασθένειες απο μεροκάματα,υπαλλήλους άνευ αντικειμένου με extra-large γραφείο,διευθυντές και μανατζαραίους με απολυτήριο Λυκείου και σύνταξη εντολών με το "είναι "γραμμένο με "ι" και "ε",τμήματα με 10 supervisors και 3 υπαλλήλους και τις ουρές να φτάνουν στα διόδια της Αττικής Οδού,οκτάωρα που γίνονται 6,5,4,ή και καθόλου ώρες,πληρώματα που "ξεχνούν"να έρθουν στο γαλατάδικο γιατί διασκέδαζαν ίσως μέχρι αργά με συνέπεια καθυστερήσεις που βαφτίζουμε "Για επιχειρησιακούς λόγους" και άλλα που δεν λέγονται ούτε του παπά.Γιατί μας εκπλήσουν οι επιλογές της νέας ιδιοκτησίας;Γιατί καλομάθαμε στα σύκα,θα πώ εγώ....Και καλομάθαμε όλοι, μόνιμοι και εποχικοί.... ;)

athoa":299ey70s said:
... Προφανώς είναι αδιανόητο σε πολλούς οτι ο ιδιώτης επενδυτής δεν λειτουργεί με συναισθηματισμούς ...

Προφανως ειναι αδιανοητο για μερικους Δ.Υ. να τους διωχνουν απο το "τσιφλικι" τους...

απο athoa
<<Καλησπέρα,
παρακολουθώ μέρες τη συζήτηση και την εξέλιξή της και διαπιστώνω οτι η ενότητα είναι η απόλυτη αντανάκλαση της "Ολυμπιακής" πραγματικότητας και αυτό είναι καλό.Είναι υγεία να βλέπουμε πως λειτουργεί η απόρριψη,η απογοήτευση,η λειτουργία της αξιοκρατίας στην ανθρώπινη(ελληνική)φύση.Το ίδιο κλίμα και οι ίδιες συζητήσεις ανακυκλώνονται παντού στους διαδρόμους,τα γραφεία και τα galley της ΟΑ.
Στο τμήμα μου, άπαντες εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων απο εν δυνάμει συνταξιούχους,μελλοντικούς μετατασσόμενους,εποχικούς,μόνιμους,ενοικιαζόμενους(έχουμε και τέτοιους) και ότι άλλο, υπέβαλλαν ,με μεγάλο ενθουσιασμό και υψηλές προσδοκίες, βιογραφικό στη MIG.
Απο όλους αυτούς κλήθηκαν ελάχιστοι ,μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού και επίσης,εδώ είναι το ενδιαφέρον, οι αντικειμενικά και πανθομολογούμενα καλύτεροι.Διευκρινίζω οτι δεν αναφέρομαι στον εαυτό μου,δεν υφίσταται για μένα το δίλημμα δημόσιο ή ιδιωτικός τομέας. >>

συμφωνώ και επαυξάνω.Εχεις απολυτο δικιο .
δεν υπάρχει λόγως να δειχνουμε τον χειρότερο ευατό μας.Προσωπικα <<Δεν με προσκαλεσαν σε συνεντευξη αλλά ειλικρινά το μόνο που δεν εκανα ειναι να κατηγορώ ανθρώπους που <<εζησα>> χρόνια μαζί τους και εφαγα <<ψωμι και αλατι>>>γιατί προτιμήθηκαν οι ιδιοι και οχι εγώ απο την μαρφιν.Ισως γιατι εχω μαθει να σεβομαι τους συναδελφους μου.

Και που να δείτε φίλοι μου τι έχει να γίνει όταν λήξουν οι 6μηνες συμβάσεις και γίνει η τελική επιλογή...Έχουν να χαλάσουν "φιλίες", οικογένειες, σπίτια...
Αυτά που βλέπουμε τώρα είναι κοπλιμέντα, τα καλά θα τα ακούσουμε τότε...

εγώ απλά θα συμφωνήσω με τον/την athoa .

παντωσ ρε παιδια, το θλεμα νομίζω λίγο ξεφτυλίστηκε. Τι μανία και αυτή αμέσως να πέσουμε με τα μούτρα σε καλτι καινούργιο χωρίς να το ξέρουμε.
Τελικά το ελληναριό το έχουμε όλοι μας μέσα μας, όσο και να το καταδικάζουμε.

απο iata/tasos
<<εγώ απλά θα συμφωνήσω με τον/την athoa .>>

Και εγώ συμφωνώ απολυτα μαζι του , φίλε taso οπως συμφωνω και το οτι η συζητηση εγινε λιγο ευτελής. Κακιες ανακριβιες <<Υπερβολές>>ραδιο αρβύλα ??????θα ακουστουν πολλα για το επιμαχο θέμα και μακάρι και (αυτες οι << υπερβολες >> που μου μετεφεραν και μενα τελευταία να μην εχουν δοση αληθειας γιατι ειδάλως εχουμε εξευτελιστει σαν εργαζομενοι και ο ενας κοιτάει πως να φάει τον αλλο). Αυτη την ρημάδα την εταιρεία και οσους ανηκαν σε αυτην την συκοφαντούσαν χρόνια ολοκληρα και δυστυχώς το ιδιο γίνεται και τώρα που αλλαξε ιδιοκτήτη.Η συζητηση που διεξαγεται πιστευω οτι γίνεται παντού. Σε εφημεριδες σε γραφεια εργασιας κλπ. Υπαρχουν λογιων λογιων αποψεις οι οποιες πρεπει να κατατιθενται,
για να υπαρχει διαλογος όποτε θα συμφωνήσω και με τον exada που απαντησε σε ενα μέλος του forum οτι δεν χρειαζεται να εισαι μελος χρονια σε ενα forum για να ανοιξεις μια δημόσια συζητηση. ο διάλογος δεν ειναι τσιφλίκι ουτε ιδιοκτησία κανενός.αν συμφωνούσαμε σε ολα δεν θα ειμασταν νοητά όντα. ακόμα και οι <<ελληναράδες >> και οι συκοφαντες χωράνε στην συζήτηση για να τους βάλει στην θέση του οποιος μπορεί. ευχαριστώ και ελπίζω οτι δεν πρόσβαλα κανέναν με τα γραφομενά μου γιατι υπάρχει πολύ ευαισθησία εδω μέσα.

Μπορεί να μου πεί κάποιος γιατί τόσο ένταση σε αυτο το θέμα?
Τόσο καλή δουλειά ειναι?
Και το αναφέρω αυτό γιατί τοσα χρόνια εργαζόμουνα στον ιδιωτίκο τομέα σε μεταφόρες και οντως έστειλα και εγώ ενα βιογραφίκο στην MIG και με πήρανε με 6μηνη σύμβαση!
Οχι δέν εχω προυπηρεσία σε επιγεια εξυπηρέτηση,ουτε βίσμα!
Μαλιστα οταν πήγα στην συνεντευξη πήγα καταιδρώμενος και χώρις πουκαμισάκια γιατί πιο πρίν ήμουν στην Παιανία και ξεφόρτωνα παλλετες!
Τέλος το βιογραφίκο μου υστερεί σε προσόντα!Δύστυχως δεν υπήρχαν τα λεφτά να σπουδάσω!
Αρα η MIG εχεί πολυ διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης!
Να σημειωσω οτι η προσληψη μου έχει ήδη ξεκινήσει αλλα καθήκοντα δεν έχω αναλάβει ακόμα!Μάλλον λόγω των νέων στολών και λογότυπου!

Θα συμφωνήσω με το ότι διάλογος είναι καλό να γίνεται,γιατί έτσι άλλωστε κρατιέται ζωντανή μια συζήτηση.
Άλλωστε δεν παίρνουμε αποφάσεις εδώ...απλά συζητάμε.
Για τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής ένα έχω να πω.
΄Εφτασε η ώρα για το πέρασμα της εταιρείας στο νέο ιδιοκτήτη της.
Τα πρώτα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά στον αεροπορικό χώρο και πιστεύω ότι μεσοπρόθεσμα θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας γενικότερα σε αυτόν.
Ήδη η Aegean έδωσε αυξήσεις στους εργαζομένους της και αύξησε ελαφρώς το χρόνο ανάπαυσης των πληρωμάτων της.
Αντίστοιχα λοιπόν και για να μην έχουν απώλειες,θα αναγκαστούν μελλοντικά πράξουν το ίδιο και οι άλλοι δραστηριοποιούμενοι στο χώρο.
Το κενό που θα αφήσει η μείωση κατά 35% των δρομολογίων της Ο.Α,θα σπεύσουν να το εκμεταλλευτούν όχι μόνο οι ξένες εταιρείες-που το έχουν ήδη κάνει-αλλά και οι αντίστοιχες Ελληνικές.
Τα σενάρια για μεγάλες αγορές αεροσκαφών από την Hellas Jet και την Athens Αir δίνουν και παίρνουν.
Η Aegean ανοίγει τα κυριoλεκτικά τα φτερά της μετά την ένταξή της στην STAR ALLIANCE.
Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά τα ανοίγματα θα χρειαστούν κόσμο!
Αν τελικά δε σας θέλει ο Συμιγδαλάς υπάρχουν και άλλες πόρτες να χτυπήσετε,οι οποίες πλέον είναι ανοιχτές ή πολύ σύντομα έστω,θα ανοίξουν.
Για το μόνο που πρέπει να πείσετε αυτούς που θα σας κρίνουν,είναι η όρεξη για δουλειά,η οποία έτσι κι αλλιώς έχετε αποδείξει ότι υπάρχει!Πολύ απλά μέχρι τώρα το σύστημα της ίδιας της Ο.Α δε την αναδείκνυε και επιβράβευε.
Άλλωστε πως να αναδειχθεί σε μία ακέφαλη εταιρεία που δούλευε τόσα χρόνια στον αυτόματο πιλότο,με τις πολιτικές ηγεσίες και τα διορισμένα στελέχη τους να κάνουν πάρτυ διοικώντας την,υποτίθεται...Κακώς εννοούμενη πολιτική ασκούσαν και τίποτα άλλο!
Να αποδεχθώ επίσης και το ότι ο ιδιώτης,φυσικά και δεν αποτελεί την τέλεια λύση αλλά είναι ένα βήμα προς τα εμπρός τουλάχιστον έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι καταστάσεις!
Και μη σας απογοητεύουν οι όποιες αμφιλεγόμενες προσλήψεις.Το νέο σύστημα πολύ γρήγορα θα τις αποβάλλει αν δεν καταφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα...

Τα μάτια σας ανοιχτά,υπομονή και όλα θα φτιάξουν. :great:

Γνωρίζει κανείς ποιός έχει αναλάβει Safety Director στην ΟΑ;