Θεσσαλονίκη-Εδιμβούργο

• Thread starter Thread starter yiannio
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

yiannio

Νέο μέλος (Tourist)
Γεια χαρά! :wink:

Βρίσκομαι στο στάδιο αναζήτησης πτήσεων για ένα ταξίδι Θεσσαλονίκη-Εδιμβούργο την άνοιξη, ψάχνω κάτι οικονομικό και γι'αυτό έχω στραφεί στις lowcost, μέχρι στιγμής κοιτάζω σε easyjet και συνδιασμούς easyjet+ryanair, κυρίως μέσω Λονδίνου ή Βερολίνου, τα φθηνότερα που βρήκα είναι γύρω στα 160€ πάνε-έλα..

Εάν κάποιος έχει στο νου του οτιδήποτε για κάποια άλλη εταιρία ή συνδιασμό προς τα εκεί θα του ήμουν ευγνώμων..

Ευχαριστώ!

ψάξε στο http://www.skyscanner.net για της πτήσεις, που σου βγάζει τιμές για όλο το μήνα, και δες τι σε βολεύει περισσότερο. ΜΕτά μπες στο αντίστοιχο σαιτ της κάθε εταιρίας και κλείσε το ταξίδι σου. Με μια πρόχειρη αναζήτηση μου βγάζει 70 ευρώ για εδιμβούργο, χωρίς να ξέρω τι επιπλέον χρήματα πληρώνεις, για βαλίτσες, πιστωτική κτλ κτλ, αλλα όπως και να χει, αν τα βρήκες περι τα 160 roundtrip δεν είναι κακό. Αν θες να αποφύγεις low-cost δες αν η British εχει καλή τιμη-ανταπόκριση, αφού πετάει κ απο θεσσαλονίκη.
Καλό ταξίδι

Αγαπητέ yiannio, ταξίδεψα Εδιμβούργο τέλος Ιουλίου μεσω Λονδινου Aegean και Easyget περίπου 230 ευρω return αλλά σε πολυ καλές ωρες. Νομίζω τα 160 ειναι πολύ καλη τιμή. Αν θες πληροφορίες διαμονής, αεροδρόμια και κοντινες εκδρομές ,πες μου.Θα περάσεις υπέροχα,φοβερά μέρη!!!

Τελικά τα φθηνότερα που βρήκα είναι με easyjet μέσω Λονδίνου με 145€ πάνε-έλα, (με μία βαλίτσα και χωρίς το travel insurance), νομίζω είναι πολύ καλά και μάλλον θα κλείσω αυτά..Το μόνο αγκάθι είναι το 05:50 του Λονδίνο-Θεσσαλονίκη στην επιστροφή που σημαίνει 6 ώρες ύπνο στο Gatwick, αλλά δεν μου είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό..

Morison πρόβλημα διαμονής δεν υπάρχει καθώς θα με φιλοξενήσει δικός μου εκεί αλλά αν έχεις να προτείνεις κάτι σε εκδρομή εκεί γύρω :) .. Η Γλασκώβη είναι κοντά, (περίπου μία ώρα με το τραίνο απ'ότι είδα), αλλά μου είπαν ότι δεν έχει να πει τίποτα εκτός από καλά μαγαζιά για ψώνια τα οποία εμένα δεν με ενδιαφέρουν.. Θα προτιμούσα κάτι πιο παραδοσιακό..Όλες οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες..

να ρωτησω κι εγω κατι γι αυτο το ταξιδι.
προκειται να παω 30 δεκεμβρη με 4 ιανουαριου.
στη μετεπιβιβαση στο λονδινο θα εχω μονο μια ωρα κενη,φτανει για να παρω τις βαλιτσες μου και να κανω check in για την επομενη πτηση?

ευχαριστω

Συνηθως το check in κλεινει 45' πριν την αναχωρηση της πτησης, εχεις δηλαδη 15' μεχρι να προσγειωθεις, να παρεις τις βαλιτσες σου και να πας στο counter για check in... :roll: :roll: :roll:

ευχαριστω για τη πληροφορια,οποτε δυσκολο.
αν παλι κλεισω με british airways απο θεσσαλονικη για εδιμβουργο μου βγαζει μετεπιβιβαση στο λονδινο.
Ο χρονος αναμονης ειναι 45 λεπτα.Εκει θα χρειαστει να ξανακανω check in ή απλως αλλαζω αεροπλανο?

mcdonald":2ldjzewe said:
στη μετεπιβιβαση στο λονδινο θα εχω μονο μια ωρα κενη,φτανει για να παρω τις βαλιτσες μου και να κανω check in για την επομενη πτηση?
Αν ταξιδεύεις με εταιρείες που κάνουν check-in σε πτήσεις ανταπόκρισης, τότε προλαβαίνεις μια και δε χρειάζεται να παραλάβεις και να ξαναπαραδόσεις βαλίτσες (αρκεί να το έχεις δηλώσει από πριν στο check-in από Θεσσαλονίκη).

Αν ταξιδεύεις με Easyjet, η μοναδική περίπτωση να προλάβεις είναι να ΜΗΝ παραδόσεις βαλίτσα (παίρνοντας ΜΟΝΟ χειραποσκευή καμπίνας) και να κάνεις web check-in πριν την αναχώρησή σου από τη Θεσσαλονίκη για όλα τα σκέλη του ταξιδιού (Η Easyjet παρέχει τη δυνατότητα web check-in 60 μέρες πριν την πτήση).

Οταν τσεκαρεις στην Αθηνα θα σου δωσουν τις καρτες επιβιβασης (boarding passes) και για τα δυο σκελη, αυτο που εχεις να κανεις οταν φτασεις στο Λονδινο ειναι να πας αμεσως στην πυλη απ'όπου αναχωρει η επομενη πτηση σου..

ευχαριστω για τις πληροφοριες ,ηταν ακρως βοηθητικες