Τι πήρα από την Α3;

• Thread starter Thread starter solro
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

solro

First-Class-Member
Χτςε πήγα στο Μακεδονία για να επιστρέψω στο όμορφο νησί της Ρόδου με την πτήση Α3 501 στις 14:00.

Πάω στις 12:15.
Βλέπω μια ουρά στα check-in της Α3.Καθως περιμένω βλέπω για κάποιες πτήσεις cancelled και για κάποιες άλλες information και από δίπλα μια ώρα.
Ψυλίαζομαι την δουλειά και ρωτάω τον μόνιμο αντιπρόσωπο μου στο rdrinfo.net. Μου λέει σκούρα τα πράγματα γίνονται πολλά missed approach εκεί πάνω.
Προχωράει η ουρά και φτάνω κοντά στο self checkin (Με το άστρο από κάτω για να μην ξεχνιόμαστε)
Εκεί ήταν υπάλληλος της Α3-*Α και ρωτούσε τον κόσμο αν έχουν μαζί τους κάποια έγγραφα.
Του λέω: <<έχω το e-ticket σου κάνει;>>.(πάντα το έχω για να μην μου πούμε καμία Μ-κία)
<<Μου κάνει>> ,απαντά.
Το παίρνει -χωρίς να ζητήσει ταυτότητα- γράφει το όνομα και τον κωδικό κράτησης και μου δίνει την κάρτα επιβίβασης( μου έκανε self-check in :thx: )
Μην νομίζετε ότι κέρδισα τίποτα...
Επρεπέ να περιμένω την υπόλοιπη ουρά για να μου ζυγίσουν την βαλίτσα.
Εκεί ρωτάω την συμπαθέστατη υπάλληλο
<<Είμαστε κλειστά;;;>>
<<Ναι>>
Περνάω τον έλεγχο και περιφέρομαι στον ευρύχωρο :wall: :wall: χώρο με τα gates.Eκεί ακούω μια φωνή
<<Μα καλά ILS δεν έχετε>>
Πάω προς το gate της Α3 που γινόταν η συζήτηση.
<<Το πληρώσαμε αλλά τα φάγανε ,όπως και το bagagge...(δεν άκουσα) και κοψoμεσιαζόμαστε και εμείς και εσείς>> απαντά σε έντονο ύφος η υπάλληλος της Α3.
Επειτα κάποιος κατηγόρησε(κλασσικά) τους πιλότους της Α3
Η απάντηση ήταν:
<<Όλοι οι πιλότι ανίκανοι έιναι;Γιατί δεν κατέβηκε όύτε η U2;>>
Ρωτάω εγώ.
<<Γιατί όμως ήρθε η Α3 από DUS>>
Απάντηση <<Ήταν άδειο οπότε το πρσπάθησε λίγο παραπάνω>>(θα ήθελα να ήμουν εκεί!!!!!!!)
Κάποα στιγμή μετά από πολλές προσπάθεις της Α3 (πουθενά ΟΑ) κατεβαίνουν 3 της Α3.
Το ένα το στείλανε Μυτιλήνη το άλλο RHO και το 3ο ΑΤΗ.
Α, καθώς μαζευόμασταν οι επιβάτες της ΟΑ κατηγορούσαν ως ανίκανους τους δικούς τους πιλότους.

Μπαίνουμε με 2 ώρες καθυστέρηση στο SX-DGB το οποίο έχει ανακαινιστεί με νέα RECARO καθίσματα και με οθόνες!
Η απογείωση ήταν ανέλπιστα ομαλή και γρήγορη...
Κάλη πτήση με λίγες αναταράξεις και έναν πολύ φιλικό πιλότο που μας ανέλυε κάτι που δεν ακουγόταν...

Πάμε για προσγείωση.
Πάτησε στην αρχή σχεδόν του Apron (πολύ μέσα) και χωρίς ιδιαίτερο φρενάρισμα μας έβγαλε από τον D...(μια άλλη φορά με Α321 μας έβγαλε την ψυχή στα φρένα)
Πάμε για βαλίτσες...
Βγαίνουν σιγά-σιγά τις παίρνει ο κόσμος...
Μετά από μισή ώρα έχουμε μείνει 30 άτομα και ο ιμάντας να γυρίζει άδειος...
Κάποια στιγμή σταματάει και ο ιμάντας...
Έρχεται ο υπάλληλος της Α3 πέφτει ο κόσμος πάνω του και μας λέει
<<Οι βαλίτσες σας δεν ξέρουμε που βρίσκονται>>
Πάμε στα Lost and found πάω πρώτος-πρώτος λέω τα στοιχεία και ελπίζω!!
Τελικά από την Α3 πήρα όχι το Α το άλλο.

Παρατηρήσεις
1)Είχε λεφτά για πέταμα ο Βασιλάκης και έστειλε τουλάχιστον 6-7 αεροπλάνα από ΑΤΗ για να προσγειωθούν χωρίς επιτυχία ενώ η ΟΑ έστειλε μόνο ένα;
2)Πώς τους ξέφυγε ολόκληρο καροτσάκι και το στείλανε αλλού;;
3) Η ΟΑ για Ρόδο από SKG ήρθε στις 03:00 σήμερα και τους έδωσαν δυο κουπόνια 8ευρώ για φαγητό.
4)Το handling έχει γίνει άκτως σουρεαλιστική υπόθεση.
Λεωφορία ΟΑ σκάλες Α3 και αυτά που κουβαλόυν τις βαλίτσες να έχουν δυο τουλάχιστον λογότυπα.
Και όλα αυτά σε αεροσκάφος της Α3.

Σήμερα με ενημέρωσαν ότι οι βαλίτσες έφτασαν και θα γίνει η διανομή εντός της ημέρας
Αναμένεται συνέχεια...

Τελικά οι βαλίτσες είχαν μείνει στο SKG και ήρθαν μέσω Αθηνών.
Την παρέλαβα ελαφρώς βρεγμένη πριν από 20 λεπτά.

Τελικά τα πήρα όλα από την Α3!

solro":2jaef9c5 said:
<<Μα καλά ILS δεν έχετε>>
Πάω προς το gate της Α3 που γινόταν η συζήτηση.
<<Το πληρώσαμε αλλά τα φάγανε ,όπως και το bagagge...(δεν άκουσα) και κοψoμεσιαζόμαστε και εμείς και εσείς>> απαντά σε έντονο ύφος η υπάλληλος της Α3.
Επειτα κάποιος κατηγόρησε(κλασσικά) τους πιλότους της Α3
Η απάντηση ήταν:
<<Όλοι οι πιλότι ανίκανοι έιναι;Γιατί δεν κατέβηκε όύτε η U2;>>
Ρωτάω εγώ.
<<Γιατί όμως ήρθε η Α3 από DUS>>
Απάντηση <<Ήταν άδειο οπότε το πρσπάθησε λίγο παραπάνω>>(θα ήθελα να ήμουν εκεί!!!!!!!)
Κάποα στιγμή μετά από πολλές προσπάθεις της Α3 (πουθενά ΟΑ) κατεβαίνουν 3 της Α3.
Το ένα το στείλανε Μυτιλήνη το άλλο RHO και το 3ο ΑΤΗ.
Α, καθώς μαζευόμασταν οι επιβάτες της ΟΑ κατηγορούσαν ως ανίκανους τους δικούς τους πιλότους.

Ο ορισμός της άκυρης συζήτησης από την αρχή μέχρι το τέλος. :thx: :thx:

solro":2jaef9c5 said:
1)Είχε λεφτά για πέταμα ο Βασιλάκης και έστειλε τουλάχιστον 6-7 αεροπλάνα από ΑΤΗ για να προσγειωθούν χωρίς επιτυχία ενώ η ΟΑ έστειλε μόνο ένα;
Δεν ήταν όλα αυτά της Α3 που είδες από/προς ATH. Καμία σχέση η παρουσία τους στην Θεσσαλονίκη. Η OA εκτελεί έχει κατά μ.ο. γύρω στις 24 κινήσεις την μέρα στην Θεσσαλονίκη ενώ η Α3 γύρω στις 48 (διπλάσια κίνηση).

Η ΟΑ έστειλε μόνο ένα αεροπλάνο από Αθήνα, γιατί τις Πέμπτες η μία πτήση είναι προγραμματισμένη να φτάσει στις 14:05 (ΟΑ910) και η επόμενη φτάνει στις 17:10 (ΟΑ912). Συνεπώς, εσύ πρέπει να είδες είτε την πρώτη είτε την την ΟΑ891 να έρχεται από Ηράκλειο στις 11:55. Δεν ξέρω, απλά κάνω μία υπόθεση.

Λόγω των καιρικών συνθηκών είναι λογικό να παρουσιάζονται ανωμαλίες σε όλους τους τομείς. Αυτό που θα μου άρεσε να μάθω είναι κατά πόσον βελτιώθηκαν τα πράγματα με το self check-in (η ερώτηση/απορία είναι καθαρά ρητορική, μην μπεις στον κόπο να απαντήσεις).

Το παίρνει -χωρίς να ζητήσει ταυτότητα- γράφει το όνομα και τον κωδικό κράτησης και μου δίνει την κάρτα επιβίβασης( μου έκανε self-check in )

Από τη στιγμή που γίνεται self check-in, ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα γίνει έτσι κι αλλιώς στην πύλη. Το θεωρώ παράλογο να σου ζητήσει ταυτότητα επειδή σε εξυπηρετεί για κάτι που υποτίθεται ότι θα μπορούσες να κάνεις μόνος ή για να σου δείξει πώς να το κάνεις μόνος...

Συνήθως το πιο εύκολο είναι να κατηγορούμε τους άλλους ως ανίκανους. Είναι ένα ακόμα αρνητικό χαρακτηριστικό της νεοελληνικής ιδιοσυγκρασίας και του "ξερολισμού" μας. Αναφέρομαι στους συνεπιβάτες σου. Πολλοί έχουμε πέσει σε αυτήν την παγίδα, να βγάζουμε άχρηστους τους πιλότους που δεν μπορούν να προσγειώσουν αεροπλάνα σε ακραίες καιρικές συνθήκες, επειδή μας χαλάει τα ταξιδιωτικά πλάνα η ανωμαλία που δημιουργείται. Σκεφτείτε όμως πώς μπορεί να σας χαλάσει τα ταξιδιωτικά πλάνα ένα σοβαρό περιστατικό συνέπεια ενός λάθος χειρισμού υπό τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Συνέχεια με την πτήση
RHO-SKG 08/01/12 21:15

Η επτροφή είχε και αυτή τα ωραία της...

Άφιξη κλασσικά στον Διαγόρα και αφού μου έκαναν self-check-in πήγα στο bbaggage drop.
Εκεί ο συμπαθείς υπάλληλος με πληροφορεί<<Κύριε έχετε 10 κιλά υπέρβερο, θα πρέπει να πληρώσετε>>
Πάω εγώ μαζί με την υπόλοιπη μισή πτήση και πληρώνω το εικοσάρικο στο εκδοτήριο της Α3.

Ολα κύλησαν ομαλα μέχρι την στιγμή του ελέγχου όπου ακόυστηκε η σατανική φράση <<είμαστε over>>!!!
Όταν φτάσαμε στην πύλη για την αναχώρηση βλέπω το SX-DGF(Α319) και σκέφτομαι.
Μα καλά δεν έιχαν κάτι μεγαλύτερο να στείλουν;;;

Εκεί καθως περιμέναμε στην ουρά.Ενας συμπαθής υπάλληλος της A3 φώναζε (όπως φωνάζουν οι δασκάλες τα παιδάκια) κάποια ονόματα. Μάλλον για να τους ανακοινώσει ότι δεν έχει SKG γι' άυτούς.Ευτυχώς εμένα δεν με άκουσε

Περνάω την πύλη και όπως κατεβαίνω προς την πίστα βλέπω ένα λεωφορείο να σταματάει μπροστά μου.
Κάνω νόημα και στον οδηγό και μου κάνει νόημα να μπώ.
Βγαίνει και μου λέει
<<Τα πλάνα άλλαξαν λόγω βροχής θα πάμε με λεωφορείο>>
Σημειώνω ότι η απόσταση μέχρι το αεροπλάνο δεν ήταν παραπάνω από 50 μέτρα και δεν είχε και τον κατακλυσμό του Νώε!!!
Ενώ μαζευτήκαμε αρκετοί στο λεωφορείο, ακούμε βλέπουμε ξαφνικά....
τις πόρτες της άλλης πλευράς του λεψφορείου να ανοίγουν :banana: :banana: :banana:
Τα γέλια που ακούστηκαν ήταν απερίγρπτα!!!!!
Η βρόχη είχε σταματήσει και ανέβηκα στο SX-DGF για να καθίσω στην θέση 9D
Να σημείωσω ότι ακολουθήθηκε η τακτική boarding <<ό,τι κάτσει>> με αποτέλεσμα το κλάσσικο στρίμωγμα στον διάδρομο.
Μπροστά μου βρισκόταν μια νεαρή η οποία προσπαθούσε να εξηγήσει σε ένα ζευγάρι ηλιηκιωμένων ότι καθόταν στην θέση τους.
Κατέφθασε έντρομη η αεροσυνοδος ,με υπολείματα ακμής(ακούς vassdel;), η οποία εξήγησε ποιος καθόταν που αλλά ο ηλικιωμένος δεν κατάλαβε τίποτα...
Τελικά η νεαρή άλλαξε θέση.
Μετά όταν τακτοποιηθήκαμε όλοι έμεινε ένας επιβάτης όρθιος καθώς καθόταν στην θέση 6A μαζί με άλλον ένα επιβάτη(vassdel εσένα σε προλάβανε!!!)
Κάπου τον βολέψανε και αυτόν .
Άρχισε η τροχοδρόμηση χωρίς καραμέλα καθώς το πλήρωμα μας έκανε την επίδειξη σωστικών μέσων.
Η υπόλοιπη πτήση ήταν χωρίς κανένα περίεργο, εκτός από το περιοδικό blue(No 39) που είχε συνέντευξη μιας κυρίας Μητσοτάκη :shock: :shock:
Προσγείωση με την πρώτη και χωρίς πολύ κούνημα στο 34.
Τέλος

Παρατηρήσεις
1)Οι κύκλοι που έκαναν τα α/φοι της Α3 κατά την διάρκεια των εορτών πάνω από το SKG έπρεπε να πληρωθούν από κάπου.
Τι καλύτερο λοιπόν από μια πτήση γεμάτη φοιτητές με συνοδεία γονέων που θα έκαναν τα πάντα για τα βλαστάρια τους.
Κάποιοι πλήρωσαν 7ευρώ δηλαδή ήταν 2,5 κιλά πάνω.
Απλά έλεος!!!!!
Αυτά τα λέω επειδή πριν λίγες μέρες χάριζαν τα ίδια υπέρβαρα στους ίδους επιβάτες
Πιθανότατα έπεσε γραμμή απο ψηλά.
2)To SX-DGF όπως και το SX-DGB είχε εξοπλιστεί με νέου τύπου καθίσματα Recaro, αλλά όχι με οθόνες

Συμπέρασμα.
Η Α3 έχασε πόντους μετά τις δύο τελευταίες πτήσεις.

Γλαφυρή περιγραφή και καταλαβαίνω το σχόλιό σου με το υπέρβαρο αλλά δε μπορείς να κατηγορήσεις έναν υπάλληλο επειδή απλά έκανε τη δουλειά του.

Σχετικά με τα 319 νομίζω πως σε όλα έχουν μπει νέα καθίσματα αλλά όχι οθόνες. Φαντάζομαι αυτό δε θα ήταν προς χαράν των επιβατών προς/από Μαδρίτη ή Βρυξέλλες στις πτήσεων των οποίων δρομολόγησε 319 εκτάκτως κάποιες από τις μέρες των γιορτών (προφανώς για να βάλει 320 στα "φιλέτα" domestic που πουλούσε full Y) και θα περίμεναν ταινία αλλά γιοκ.

Παντως η Α3 οντως εχει χασει ποντους τον τελευταίο καιρο και απο μένα.. Τοσο για την "εκπτωση" στην ποιότητα των παρεχομενων In flight υπηρεσιων εχει πεσει αρκετα (στις 6-τελευαιες πτησεις μου,το φαγητο απλα δεν το μυριζες καν - και υπ'οψην τρωω τα παντα....) οσο λόγω καποιων κινησεων που φανερωνουν τακτικες "κοψε απο οπου να ναι να σωθουμε"..

Φίλε jerry
Δεν κατηγορώ τον υπάλληλο αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο ότι πριν 15 μέρες δεν χρέωσαν για τα ίδια υπέρβαρα

Το SX-DGB είναι Α320.
Επίσης να τονίσω στο SX-DGB η ράγα που συνδεόνται τα καθίσματα εξέχει, με σαφώς ενοχλητικά αποτελέσματα.
Οσο για το φαγητό εγώ μετά από πολύ καιρό πήρα κρουασάν!!!(Οι δυο δίπλα μου πήραν φυστίκια)
Δεν θα συμφωνήσω απολύτώς με το <<κόψτε και σώστε>> αφού στις 22/12 η Α3 έκανε αρκετούς κύκλους πάνω από το SKG.
Μπορεί όμως αυτό να είναι η αιτία του <<κόψτε και σώστε>>.
Ίδωμεν...