Τιμολογιακή πολιτική της Olympic Air

• Thread starter Thread starter reyad
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μέχρι προχθές στις "προσφορές" της η Olympic Air έλεγε Αθήνα-Ιωάννινα 92 ευρώ, σήμερα λέει 95...Ομοίως Αθήνα-Ζάκυνθο έλεγε 95 και τώρα λέει 101....Γνώμες γι' αυτή την κίνηση ν ακούσω...

Re: ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ OLYMPIC AIR

Ναι, όντως έτσι ήταν. Αν τώρα αυτές λέγονται "προσφορές", πόσο πρέπει να πληρώνει κάποιος ένα εισιτήριο εσωτερικού
πάνε - έλα σε κανονικές τιμές. Βλέπω την Αιγαίου να κερδίζει όλο και περισσότερο...

από ότι έχω καταλάβει η ΟΑ επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων (οι οποίοι βγάζουν εισητήριο κ τελευταία στιγμή όπου η ΟΑ είναι φτηνότερη) κ όχι σε επιθετικές προσφορές όπως έλπιζα κ είχε κάνει ο Βγένο όταν μπήκε στην κρήτη με καράβι. Από εκεί κ πέρα βέβαια τίποτα δεν αποκλείεται αλλά με αυτές τις τιμές τι είχες γιάννη τι είχα πάντα. Κ μόνο το γεγονός ότι κράτησε το ίδιο σύστημα κρατήσεων (που θυμίζει 2000) τα λέει όλα

1. Έχω την αίσθηση ότι η Olympic Air δεν έχει καθορίσει ακόμη σαφή τιμολογιακή πολιτική... Ίσως να ευθύνεται η βιασύνη να ξεκινήσει μέσα στο σφικτό χρονοδιάγραμμα, τα προβλήματα στο σχεδιασμό των δρομολογίων κλπ, αλλά έχω την αίσθηση ότι προς το παρόν απλά ακολουθεί την γραμμή της Olympic Airlines, αλλά αυτό πιθανότατα να αλλάξει στο μέλλον.
2. Μια εικασία ακόμη που μπορώ αν κάνω είναι ότι επειδή σε αυτό το διάστημα έχει να καλύψει τα εισιτήρια που εκδόθηκαν από την Olympic Airlines και προς το παρόν (λόγω ξεκινήματος, μειωμένου στόλου κλπ) πραγματοποιεί αρκετά λιγότερες πτήσεις, πιθανότατα δεν έχει πληθώρα προσφερόμενων θέσεων, οπότε δεν έχει ακόμη κάποια πίεση να αυξήσει τον δείκτη πληρότητας μειώνοντας τις τιμές της.
3. Πέρα από τα πολύ ακριβά one way, όταν επιλέξεις εισιτήριο με επιστροφή και πάλι παραμένει ακριβή σε σχέση με τις προσφορές της Aegean, αλλά έχω την αίσθηση ότι η διαφορά μειώνεται. Τώρα, από άποψη πρώτης εντύπωσης σίγουρα ζημιώνεται με την εμφάνιση τόσο ακριβών τιμών στην σελίδα της...

zeppelin":2wb4df44 said:
από ότι έχω καταλάβει η ΟΑ επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων (οι οποίοι βγάζουν εισητήριο κ τελευταία στιγμή όπου η ΟΑ είναι φτηνότερη) κ όχι σε επιθετικές προσφορές όπως έλπιζα κ είχε κάνει ο Βγένο όταν μπήκε στην κρήτη με καράβι. Από εκεί κ πέρα βέβαια τίποτα δεν αποκλείεται αλλά με αυτές τις τιμές τι είχες γιάννη τι είχα πάντα. Κ μόνο το γεγονός ότι κράτησε το ίδιο σύστημα κρατήσεων (που θυμίζει 2000) τα λέει όλα
Αυτό με την τελευταία στιγμή δεν ισχύει! Έκλεισα αυθημερόν εισιτήριο με επιστροφή για Θεσσαλονίκη με την Α3 στα 120 Ευρώ επειδή πέτυχα προσφορά στην επιστροφή (η οποία επιστροφή είναι μεθαύριο). Κανονικά χωρίς την προσφορά, η Α3 είχε 145 Ευρώ. Την ίδια στιγμή η ZF με τις πολύ λίγες θέσεις/ημέρα είχε 150 Ευρώ και η ΟΑ είχε 165 Ευρώ!
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τον ανταγωνισμό δυστυχώς...

Το βρίσκω υπερβολικό εν έτει 2009 που η μετακίνηση με αεροπλάνο δεν αποτελεί πολυτέλεια όπως πριν 15-20 χρόνια, αλλά ανάγκη να πληρώνεις ένα εισιτήριο εσωτερικού 200 ευρώ σχεδόν μετ' επιστροφής....Αυτό από μόνο του δεν είναι καλό για την εταιρεία, ειδικά όταν σου λέει να πληρώσεις 200 ευρώ βάσει "προσφοράς"....
Απ την άλλη καλός ο πατριωτισμός, καλός ο συναισθηματισμός, αλλά ο καταναλωτής και ειδικά στις αερομεταφορές είναι απαιτητικός....αντιλαμβάνομαι ότι δεν λειτουργούν όλες οι εταιρείες με την ίδια τιμολογιακή πολιτική, αλλά 200 ευρώ για εσωτερικό - συγγνώμη για την επανάληψη - είναι πάάάάάάρα πολλά!!!Πρέπει η αντιπαροχή να είναι κάτι πολύ εξαιρετικό για να αξίζει αυτό το ποσόν...ελπίζω να το σκεφθούν καλύτερα στην ΟΑ, ειδικά έχοντας μια Αιγαίου κυρίαρχο του παιχνιδιού απέναντι....Την Athens δεν την αναφέρω, απλά γιατί δεν έχω ταξιδέψει μαζί της αφ' ενός, αφ' ετέρου δε την βρίσκω εξίσου πανάκριβη...

Εγώ έχω άλλη απορία.
απο airtickets.gr το Χανιά αθήνα έχει 67 αντί για 77 ευρώ από το σαιτ της ολυμπιακής. και το Αθήνα χανιά, 85 από airtickets.gr 95 από το σαιτ. φαντάζομαι τα έξτρα 10 ευρώ είναι επειδή τόλμησες να τιμήσεις το site της Ολυμπιακής? Φίλος μου που ρώτησε σε ταξιδιωτικό γραφείο εδώ στα χανιά του έδιναν ίδια τιμή με το σαιτ, δηλαδή 10 euros included. Στο roundtrip λοιπόν κέρδος 12% κλείνοντας από τον μεσάζωντα!
Παλαιότερα θυμάμαι οτι πράκτορες ήταν πιο ακριβοί, για αυτό ακριβώς το λόγο καθιερώθηκε το online booking.

Αναμένουμε και πάλι μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο...

Ενταξει ρε παιδια μην τρελαθουμε!!Θυμαστε τι τιμες ειχε η Aegean οταν ανοιξε...Δεν ειναι φυσιολογικο,μια εταιρια που μολις ανοιξε να εχει ιδιες τιμες με μια αλλη η οποια λειτουργει απο το 1992!!!Μεχρι πριν τρεια χρονια και η Aegean δεν ειχε τις σημερινες τιμες!!!Οποτε ας περιμενουμε κανα χρονο και κρινουμε τοτε την τιμολογιακη πολιτικη της Olympic Air.

Πάντως και η Athens άνοιξε πέρισυ και από τι πρώτες μέρες λειτουργίας είχε προσφορά με ναύλο που ξεκίναγε από 1€!!

Νομίζω εξαρτάτε από την ημέρα του ταξιδιού για το πόσο θα κάνει ο ναύλος τελευταίας στιγμής. Εγώ μέχρι τώρα έβρισκα πάντα πιο ακριβή την Αιγαίου παρά την ΟΑ. Οσο για τις τιμές της νΟΑ σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι πιο φτηνή αλλά έκλισα εισιτήριο απλής μετάβασης από Λονδίνο για Αθήνα με 92,59 λίρες την στιγμή όπου η Αιγαίου το είχε 113 λίρες την ίδια περίπου ώρα (τ ο λιγότερο 96 λίρες άλλη ώρα αναχώρησης) και η British είχε 101,70 λίρες. Στην αρχή η προσφορά για Λονδίνο είχε 110 ευρώ απλή μετάβαση και τώρα έχει 101 ευρώ μπορεί να ορχήσουνε σιγά σιγά να μειώνουμε τις τιμές τους.
Δεν ξέρω αν έτυχε ι όχι αλλά νομίζω ότι κάτι αρχίζει να γίνετε από άποψη ανταγωνισμού. Οι τιμή εισιτήριου από Λονδίνο για Αθήνα με επιστροφή έχει 102 λίρες με την Ολυμπιακή και 99 με την Αιγαίου (χαμηλότεροι ναύλοι και οι 2). Αν έτυχε απλά τότε είμαι λάθος αλλιώς μάλλον φαίνεται ότι ι Ολυμπιακή σιγά σιγά μπαίνει στο παιχνίδι.