ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ... Kim Il Sung, εσύ superstar!

• Thread starter Thread starter aakunz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν είναι τυχαίο ότι "κλαίει" ο ουρανός στην προσωρινή πατρίδα μας στα Βαλκάνια... Ελπίζω η τραγική αυτή είδηση να μην ακυρώσει τη λαϊκή σποττερική εκδρομή του Μαΐου στην αιώνια πατρίδα, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν με τα άνετα Il-62M, τα υπερσύγχρονα Il-18, τα υπερασφαλή Tu-154 και τα αθόρυβα An-24.

http://www.juchetravelservices.com/news.html

Ζωή σε μας...

Ο θρήνος ήρθε και στα ελληνικά μέσα
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει μεγάλε ηγέτη.

Ζητώ επισήμως από τον gonso να ανκυρήξει νικητή στο δύσκολο τον αείμνηστο ηγέτη και να αφήσει το εύκολο για τους κοινούς θνητούς.

Αλλά <<ο βασιλιάς πέθανε ζήτω ο βασιλιάς>>.
Ελπίζω ότι η σοφία του τεράστιου αυτού ηγέτη θα συντροφεύει τον νεο πρόεδρο και θα οδηγήδει αυτόν και τον λαό του σε νέες μεγάλες στιγμές.
Ζήτω λοιπόν ο νεος ηγέτης!!!!!

Υ.Γ.:Κάποιος να πει στους Νότιους να κάτσουν στα αυγά τους και να μην θέτουν σε συναγερμό την ιμπεριαλιστική πολεμική τους μηχανή προσθέτοντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στον συντετριμμένο λαό της αιώνιας πατρίδας.

με απιστευτη οδυνη και θλιψη σας παραδιδω ενα μικρο αφιερωμα στον dear leader της αιωνιας πατριδας μας.
ως γνωστον μια τεραστια σωματικη και διανοητικη υπερκοπωση τον πηρε για παντα απο κοντα μας. οι στιγμες που εργαζοταν μεχρι εγκεφαλικου καψιματος για το καλο ολων μας εχουν αποτυπωθει εδω
ακομη, στον παρον συνδεσμο μπορουμε να δουμε συνοπτικα τα δεκα σπουδαιοτερα σημεια απο την συνεισφορα του στην παγκοσμια κληρονομια.
εν κατακλειδι ας μην ξεχασουμε (ως αεροπορικο φορουμ)την τεραστια συνεισφορα του στην αεροπορια με την Air Koryo και τη διατηρηση ενος στολου που ομοιος του δεν υπαρχει πουθενα. ο ιδιος μαλιστα ειχε τοση αγαπη στην αεροπορια που δεν πετουσε σχεδον ποτε και προτιμουσε τα θωρακισμενα τραινα του. επισης το ανοιγμα πρωτοποριακων προορισμων απο την Πυονγκ Γιανγκ προς Κουβειτ και Πραγα-παλαιοερα-.
ας ειναι ελαφρυ το κρυσταλινο φερετρο που θα τον σκεπασει (γιατι το προηγουμενο του πατερα του χρειαζεται περιπου 3εκ. δολαρια το χρονο συντηρηση, χωρια τα 80 που ειχε κοστισει το αρχικο παστωμα).

Φαντάζομαι θα τον παστώσουν κι'αυτόν-φαίνεται πως το πλέον επικερδές επάγγελμα στην Βόρειο Κορέα είναι το τού...πάστορος.

Πάντως ο τρίτος Κιμ,ο και διαδεχθείς τόν θανόντα,είναι δεν είναι 30 ετών.Νέος και ντούρος δηλαδή,τού εύχομαι μακροημέρευσιν και υγείαν-κυρίως το δεύτερο,γιά να μήν "κάψη φλάντζα" κι'αυτός απ'την διανοητική υπερκόπωση.

Τέλος,διά να είμεθα αντικειμενικοί,η Air Koryo έχει αρχίσει να αναβαθμίζεται-το TU204 είναι αρκετά σύγχρονο αεροπλάνο.Δυστυχώς δέν μάς βλέπω να το βλέπουμε σύντομα στο υπερhub μας με τα χρώματα τού ΑεροΚοριού.

Μην το λες...Ως κράτος ( :banana: ) είμαστε πιο κοντά στην Β.Κορέα απ'όσο ποτέ..

Οι δικοί μας πολιτικοί πάντως δέν κινδυνεύουν από διανοητική υπερκόπωση (διότι δέν έχουν διάνοια... :lol: ).

Δυστυχώς αυτό το σποτερικό εξαήμερο πτήσεων τού Μαϊου με τα αποβρ....συγγνώμην,τα απαυγάσματα τής Σοβιετικής αεροπορικής τεχνολογίας :lol: είναι λίαν δυσπρόσιτο γιά τό βαλάντιό μου....

Εντυπωσιακό θα έλεγα το νεο exterior του πυραύλο-ξενοδοχείου της Pyongyang.
http://www.architizer.com/en_us/blog/dy ... completed/

Αν και μου άρεσε περισσότερο πρίν.

3.000 δωμάτια και 5 περιστρεφόμενα εστιατόρια με ποιούς θα γεμίσουν; :stupid:

Δε χρειάζεται να γεμίσουν όλα τα δωμάτια, ούτε καν να επιπλωθούν -θα έλεγα. Το θέμα είναι να υπερισχύσει το "φαίνεσθαι" του "είναι", πράγμα όχι και τόσο δύσκολο, τώρα που βρήκαν τον Αιγύπτιο να τους εγκαταστήσει και τα υπερσύγχρονα πλυντήριά :wink: του στο laundry room και όχι μόνο (αν δε με απατά η μνήμη μου, είναι ο ίδιος που είχε κάποτε μετοχές και στη "δική" μας Wind και την έκανε νύχτα, όταν η κατάσταση είχε ξεφύγει).

Στον παλιό καλό καιρό, που ήμουν εγώ εκεί, όταν τα ξενοδοχεία ήταν κρατικά, μέναμε σε ένα ξενοδοχείο 45 ορόφων, με 23 δωμάτια σε κάθε όροφο, όλα τουλάχιστον δίκλινα. Μιλάμε για 1000+ δωμάτια, τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα 2000 επισκέπτες. Το ξενοδοχείο δέσποζε επάνω σε ένα νησί μέσα στον ποταμό Taedong. Εντυπωσιακό θέαμα. Αναλόγου μεγέθους ξενοδοχείο υπήρχε και μέσα στην πόλη...

aakunz":hccp0jzk said:
Στον παλιό καλό καιρό, που ήμουν εγώ εκεί, όταν τα ξενοδοχεία ήταν κρατικά, μέναμε σε ένα ξενοδοχείο 45 ορόφων, με 23 δωμάτια σε κάθε όροφο, όλα τουλάχιστον δίκλινα. Μιλάμε για 1000+ δωμάτια, τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα 2000 επισκέπτες. Το ξενοδοχείο δέσποζε επάνω σε ένα νησί μέσα στον ποταμό Taedong. Εντυπωσιακό θέαμα. Αναλόγου μεγέθους ξενοδοχείο υπήρχε και μέσα στην πόλη...

Εχθές ξαναδιάβασα ολόκληρο το trip report και αυτό όντως το είχατε αναφέρει. Εξού και η απορία μου περί πληρότητας.
Συγκεκριμένα:
To ξενοδοχείο μας ήταν πραγματικά τεράστιο είχε δυναμικότητα 500 κλινών ,όπως ίδια δυναμικότητα περίπου είχε και το άλλο μεγάλο ξενοδοχείο της Piongyang, δηλαδή ημερήσια χωρητικότητα και των δύο περίπου 1.000 ατόμων. Γνωρίζετε πόσους τουρίστες δέχεται η Λαική Δημοκρατία της Κορέας ετήσια; Όχι παραπάνω από 5.000 άτομα.Τα σχόλια δικά σας. Δίκαιη λοιπόν και η απορία του aakunz .
-Mα καλά είσαι σίγουρος ότι είναι επιπλωμένα όλα αυτά τα δωμάτια;;

Μακράν ότι καλύτερο έχω διαβάσει απο trip reports !