Το Αlbum περιμένει τις φωτογραφίες σας!

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτές οι φωτογραφίες έχουν σβηστεί 1-2 μέρες μετά το ανεβασμά τους. Αν παρ' ολα αυτά μας έχει ξεφυγει καμμια... ενημερώστε μας. :wink:

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ:

Ξαναδιαβάστε τα περί ποιότητας των φωτογραφιών:

https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?t=3651

Θα συμφωνισω σε καποια απο αυτα που αναφερονται,αλλα αν ορισμενες και οχι ολες οι φωτογραφιες αν προφανως καποιοι αναφερονται στο αεροδρομιο της Χιου δειχνουν λιγο τα συρματοπλεγματα σε αυτο δε φταιω εγω αλλα η ΥΠΑ που το εχει περιφραξει ετσι.Καλο ειναι να μην σβηνονται φωτογραφιες αεροδρομιων που μεχρι τωρα ελαχιστοι φωτογραφιζαν(Πριν απο τις δικες μου υπηρχαν μονο αυτες του Χρηστου το καλοκαιρι του 2005) γιατι ειλικρινα καποιοι απο εμας σιγουρα εχουμε βαρεθει να βλεπουμε συνεχεια την Κερκυρα την Αθηνα τη Θεσσαλονικη και λιγοτερο τη Σκιαθο και μαλιστα με εταιριες χιλιοτραβηγμενες οπως π.χ TUIfly,XL Airways κλπ.Τις φωτογραφιες τις τραβηξα μονο για το Airliners για να δουν ολα τα μελη οτι το αεροδρομιο της Χιου εχει ενα καλο!Ειναι φοβερο για Spotting.Εξαλλου θα πρεπει να φενονται και οι εγκαταστασεις των αεροδρομιων. Εχει πιο ενδιαφερον.Το θεμα ειναι να βλεπουμε καινουργια πραγματα και οχι τα ιδια!Συνεχεια και αυτο φενεται και απο τις πολλες δημοσιευσεις απο τα μελη σε καποιες φωτογραφιες μου και γιαυτο Ευχαριστω παρα πολυ ολα αυτα τα μελη!Υποσχομαι και αλλες τρομερες φωτογραφιες.Αφηνω να αποφασιζετε στην κριση σας.Οσο θα υπαρχει το ενδιαφερον των μελων για τετοιες φωτογραφιες θα τραβαω.Αν καποιοι θελουν να βλεπουν τα τετριμμενα δικαιωμα τους και ας μη χαλιονται απο τα συρματοπλεγματα που εχει το 99% των αεροδρομιων της Ελλαδας...

φιλε jetflight θα ηθελα κατ αρχην να σου πω σε ποσα πολλα σημεια συμφωνουμε...ναι, προφανως εχουμε ολοι βαρεθει να βλεπουμε τοσο πολυ Αθηνα και Σκιαθο, ναι επισης εχουμε βαρεθει να βλεπουμε τοσο πολυ XL και TUI και ναι ειμαι σιγουρος οτι ολοι θελουμε να βλεπουμε διαφορετικα πραγματα ειδικα απο τα περιφεριακα αεροδρομια της Ελλαδας που προσφερουν πολυ κινηση το καλοκαιρι και φοβερα τοπια. μεχρι εδω ελπιζω να συμφωνεις κι εσυ.
στο θεμα των συρματοπλεγματων τωρα...
προφανως καταλαβαινουμε ολοι οτι οχι μονο η Χιος η γενικα η Ελλαδα αλλα ολα τα αεροδρομια του κοσμου περιφρασσονται σαν αστακοι (ιδιαιτερα τα τελευταια χρονια). ολα λοιπον εχουν συρματοπλεγματα, το λιγοτερο!
ελπιζω να μην θεωρησες οτι το σχολιο μου με τα συρματοπλεγματα αφορα εσενα προσωπικα. ειναι πολλες οι καλες φωτο που δυστυχως καταστρεφονται απο τα συρματα. εχω κι εγω ουκ ολιγες απο Ναξο, Ηρακλειο κτλ που μακαρι να μπορουσα να τις βαλω αλλα....
θεωρω προσωπικα οτι ολα τα αεροδρομια εχουν σημεια που τα εμποδια αυτα ξεπερνιουνται! και σιγουρα πιστευω οτι καλυτερα 2 καλες φωτο παρα 15 με τις 10 προβληματικες. αποψη μου ειναι αυτη...
προσωπικα μου αρεσουν αρκετες απο τις φωτο σου και συμφωνω οτι η επισκεψιμοτητα μιας φωτογραφιας ειναι ενδεικτικη οτι αρεσει.
τελος θα ηθελα να ριξω μια ιδεα που ειναι ενδιαφερουσα ισως αλλα και μαλλον δυσκολη. θα ηταν ομορφο να μπορουσαμε να βαθμολογουμε τις φωτο του album. θα βλεπαμε ετσι τι αρεσει και τι λιγοτερο. ειναι και πολλες οι φορες που εχω μεινει εκπληκτος απο καποιες φωτο και θα ηθελα πολυ να εγραφα καποιο σχολιο...anyway...αυτα ειναι σκεψεις...
φιλικα...keep up the good work

Δεν εισαι εσυ που ειπες για τα συρματοπλεγματα καποιος αλλος το ειπε στοχοποιωντας ετσι.Προσπαθω καθε φορα να αποφυγω τα συρματοπλεγματα ,αλλα με την κινηση των αεροσκαφων σε καποιες μπορει να φενονται πολυ και να φενεται οντως κακη η ληψη αλλα σε αλλες απλα φενεται ενα πολυ μικρο κομματακι και αυτο για να μη χαθει το αεροπλανο απο το κεντρο του φακου.Ε στη δευτερη περιπτωση ειναι υπερβολη να σβηστει φωτογραφια αφου το αεροσκαφος φενεται ολοκληρο.Επισης υπαρχουν καποιες περιπτωσεις που καποια <<εμποδια>> δινουν εναν αλλο αερα στη φωτογραφια οπως π.χ η φωτογραφια μου με το Avro της Aegean στον διαδρομο 19 της Χιου που κατακλυζεται απο χορταρια και δεντρακια παρα πολλα!Ευτυχως που δε σβηστηκε.Ενας αλλος λογος που τραβαω ειναι να σπασω τη μονοτονια του να βλεπουμε 3-4 αεροδρομια και χαιρομαι που μελη σαν και σενα το αντιλαμβανονται.Δοξα το Θεο η Ελλαδα εχει πολυ ωραια αεροδρομια για φωτοφραφιες που δεν εχουν σε τιποτα να ζηλεψουν σε αυτο το κομματι τιποτα απο τις Μαδερες και τα Καναρια Νησια που συνηθως μας γεμιζουν τα ξενα site.Ευχαριστω πολυ για οσες φωτογραφιες μου εχεις δει.Προσωπικα κι εγω δειχνω ενα μεγαλυτερο ενδιαφερον οταν βλεπω αεροδρομια και εταιριες σπανια τραβηγμενες απο αλλα μελη χωρις να αποκλειω τις πολυ ομορφες φωτογραφιες των χιλιοτραβηγμενων εταιριων και αεροδρομιων.

ειχα πει κι εγω για τα συρματα, δες παραπανω. και με ενοχλουν πολυ ειναι αληθεια. πιστευω πολυ οτι η ποιοτητα μιας φωτογραφιας κανει τη διαφορα. ειδικα οταν εχεις στη διαθεση σου ενα πανεμορφο τοπιο μπορεις να κανεις θαυματα. και οσο πιο αυτσηροι κριτες του εαυτου μας ειμαστε τοσο καλυτερο το αποτελεσμα! περιμενω να δω κι αλλες ακομα πιο ομορφες φωτο σου

Εχω σχεδια για εντυπωσιακες φωτογραφιες αλλα μου τα χαλαει ο καιρος...Δυστυχως οσο ειμαι στη Χιο μονο μια φορα φυσηξαν νοτιαδες.Δυστυχως με το βορια δεν μπορω να βγαλω π.χ προσγειωση πανω απο το λιμανι η πανω απο τα σπιτια της Φαρκαινας της περοχης βορια του αεροδρομιου γιατι λογο του ραδιοβοηθηματος των Μεστων ολα τα αεροσκαφη απο Αθηνα και εξωτερικο πρεπει υποχρεωτικα να κανουν αναστροφη πανω απο το λιμανι και την ιχθυοσκαλα με πολλα κοτερα και πλοια απο κατω.Ελπιζω να ειμαι καποια μερα τυχερος...

Φυσικά και θέλουμε φωτογραφίες απο αεροδρόμια που δεν βλέπουμε συχνα και δικαιολογούμε μια απώλεια ποιότητας σε αυτές, αλλά μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Για να αναφερθώ συγκεκριμένα στις φωτογραφίες του Jetflight που κόπηκαν:
:arrow: Transavia Airlines Boeing 737-700 PH-XRY at Chios: Το αεροπλάνο που απογειώνεται είναι πολύ μακριά (ούτε 5% του frame) και τραβηγμένο απο πίσω, χωρίς να προσφέρει η φωτο τιποτα άλλο απο την τοποθεσία παρά μονο το πάνω μερος του συρματοπλέγματος.

:arrow: Το ίδιο αεροπλάνο στο έδαφος με συρματοπλεγμα στο πανω μέρος του frame, κόπηκε αφού έχεις ανεβάσει το ίδιο αεροπλάνο σε ίδια στάση χωρίς σύρματα https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=12288

:arrow: Olympic Airlines Aerospatiale ATR-72 SX-BIL Chios (προσγείωση)
Πολύ μακρινή φωτογραφία (10% του frame), και γύρω γύρω ουρανός. Το ότι είναι στη Χίο, το ξέρεις μόνο απο τη λεζαντα. Αρα ειναι μια μακρινή φωτο ενός ακόμα ATR72 της ΟΑ. Εχεις ξαναβάλει το ίδιο αεροπλάνο με φόντο το terminal της Χιου, που είναι ακόμα στο αλμπουμ https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=12203

:arrow: Scandinavian Airlines (SAS) Boeing 737-700 LN-RPJ Chios
Εδω ακόμα ψάχνω να βρώ που είναι η SAS!!! Εκτός αν εννοείς μια ευθεία γραμμή που φαίνεται στο άπειρο βάθος πάνω απο μια παράγκα (που είναι μόνο η ουρά της SAS τραβηγμένη απο πίσω!!!). Αλλά και το αεροδρόμιο να ήθελες να βγάλεις, το μόνο που φαίνεται είναι λίγο τσιμέντο του διαδρόμου και σε πρωτο πλάνο (οπου είναι και εστιασμένη η φωτο) κάτι ξερόχορτα. Εδώ να αναφέρω ότι το RJ της A3 με τα χόρτα έμεινε γιατί ήταν όντως ενδιαφέρουσα φωτογραφία.

:arrow: Scandinavian Airlines (SAS) Boeing 737-700 LN-RPJ Chios
η δευτερη προσπάθεια σου για τη SAS ήταν καλύτερη αλλά το μισό αεροπλάνο το κοβουν τα συρματα.

:arrow: Οσο για την Adria και την Privatair στη Χίο, επιλέχθηκαν για το αλμπουμ οι πιο καλές πόζες και οι άλλες που ήταν μακρινές και κακης ποιότητας, απορρίφθηκαν.

:!: Λοιπόν, απο τότε που άρχισα να τραβάω φωτογραφίες (1987), κατά 80% τράβαγα κολλητά σε συρματοπλεγμα στο Ελληνικό. Τα πρώτα 2-3 φιλμ μου είχαν βγει με σύρματα, μέχρι να καταλάβω πως έπρεπε να βάλω τη μηχανή στα σύρματα ώστε να μην φαίνονται. Για πάνω απο 15 χρόνια λοιπόν, όσοι τραβαγαμε απο παλιά στο LGAT, τραβαγαμε με τα σύρματα κολλημένα στη μηχανή και δεν έβγαινε τίποτα. Και τότε δεν είχαμε ψηφιακές που τις έβλεπες επι τόπου και αν δεν σου άρεσε ξαναδοκίμαζες! Περιμέναμε να τελειώσει και να εμφανιστεί το φιλμ και αν η φωτογραφία δεν έβγαινε καλή, το πουλάκι είχε πετάξει. Και η φωτο πήγαινε στον κάλαθο των αχρήστων.

:idea: Αντί λοιπόν να ενοχλείσαι που κόβονται οι φωτογραφίες σου, καλό θα είναι να εξασκηθείς στο πως να τραβάς καλύτερες φωτογραφίες μπροστα απο συρματοπλέγματα χωρίς αυτά να φαίνονται στο frame. Επίσης να χρησιμοποιείς το zoom ώστε το αεροπλάνο να πιάνει μεγάλο μέρος της φωτογραφίας και όχι το 10% και κάτω. Αν πάλι το αεροπλάνο είναι μακριά και έχεις μικρό zoom απλά δεν επιλέγεις τη συγκεκριμένη φωτο για upload.

υ.γ. αν παρ' όλα αυτά συνεχίζεις να πιστεύεις ότι κακώς κόπηκαν οι φωτογραφίες στις οποίες αναφέρομαι, μπορώ κάλλιστα να τις ξαναβάλω στο album και να κάνουμε μια βαθμολογία (όπως προτεινε και ο bari).

Και για να παραφράσω την προτροπή του bari,
"φιλικά, keep up trying for better"

Ενα στανταρ κολπο για να βγαλεις το ενοχλητικο συρματοπλεγμα οσο το δυνατον πιο "out of focus" ειναι να χρησιμοποιεις οσο πιο ανοιχτο διαφραγμα γινεται. Πραγμα το οποιο βολευει, γιατι με ανοιχτο διαφραγμα χρειαζεσαι και υψηλη ταχυτητα κλειστρου, οποτε εκμηδενιζεται και ο κινδυνος κουνημενης φωτο. :wink:

Η επομενη συμβουλη 50 ευρω :lol:

Το πιο απλό είναι να έχεις το χέρι σου στο μπροστινό μέρος του φακού και να προσαρμόσεις τον φακό στο κέντρο της τρύπας των συρμάτων και να μην εμπιστεύεσαι 100% το view finder (ή την οθόνη). Αυτό είναι εύκολο όταν τραβάς στην ευθεία. Όταν όμως το θέμα σου είναι πλάγια και πρέπει να στρίψεις τη μηχανή, θέλει εξάσκηση!
Βεβαια, εξαρτάται και με τη μηχανή τραβάς. Άλλο με μια αυτόματη ψηφιακή με φακό μικρής διαμέτρου και άλλο με D-SLR και με κανένα φακό "θηρίο". :wink:

Για να "αποφύγεις" τα σύρματα κάνε όσο περισσότερο zoom σε παίρνει και εστίασε όσο πιο μακρυά γίνεται (έχοντας φυσικά εστιασμένο το αεροσκάφος). Έτσι θα έχεις τα σύρματα "φλου" και αν ο φακός σου σχεδόν εφάπτει στα σύρματα, αυτά θα γίνουν αόρατα :wink: .