Το πιο παράξενο που σας έχει συμβεί σε πτήση;;

• Thread starter Thread starter OA277
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
:D :D :D :P

Foberoi oi aggloi :!: :twisted: :!: :twisted: :!:

Ante kai tou xpovou :!: :P

DHLADH ME LIGA LOGIA GYNATA ROMPA APO LON MEXRI ATH E ?

THYMITHIKA KATI .
H KLM , DEN KSERO GIA TIS ALLES ETAIREIES , DEN DEXETAI PET CABIN POULI .
XORIS NA TO PAREI XAMPARI TO CHECK IN AUTOS PAIRNEI KAI TO POULI TOU KAI MPAINEI STO AEROPLANO . TO PLHROMA TO KATALABAINEI KAI TO KATEBAZEI KATO .
HTAN POU HTAN KAI OVER TO AEROPLANO EUKAIRIA NA EMPAINE STHN PTHSH KAPOIOS ALLOS .
TESPA AUTOS META NA ERXETAI STO GRAFEIO THS KLM KAI NA OURLIAZEI KAI NA LEEI : TO POULI MOU EINAI 10 CM KAI DEN MOU AFHSATE NA TOI PARO STO AEROPLANO . E ME AUTH THN DHLOSH OLOI OI YPALLHLOI NA KRYBONTAI KAI NA GELANE MEXRI SKASMOU .

Απότι μου είχε διηγηθεί η μαμα μου,καθώς πήγαινε για λαρνακα,στα μέσα της διαδρομής,παει μια κυρία με παραπανίσια κιλά στην τουαλέτα.Βλέπουν κενή την θέση της οι αεροσυνοδοί και κοιτούν απο τα παράθυρα μήπως και έχει πεταχτεί έξω!Και η κυρλια αυτή είχε κολλήσει στην τουαλέτα του α/φ!!(την ανακάλυψαν όταν το αεροπλάνο είχε προσγειοθεί!(εγινε πριν πολλά χρόνια) :mrgreen:

Γάλλος ηλικιωμένος επιβάτης, σηκώνεται να πάει στην τουαλέτα και ο διάδρομος είναι μπλοκαρισμένος από το τρόλει.

Τα έχει μερικώς ή εντελώς χαμένα (προφανώς), και αρχίζει να κατουράει στον διάδρομο μεταξύ του τρόλει και του καθίσματος ενός επιβάτη. Η πλάκα είναι ότι η αεροσυνοδός δεν το πήρε χαμπάρι εκείνη την στιγμή, παρα μόνο από τις αντιδράσεις των υπολοίπων επιβατών !

Εγώ ήμουν όρθιος, πίσω από την αεροσυνοδό, περιμένοντας να παραμερίσει για να γυρίσω στην θέση μου. Οπισθοχώρησα ατάκτως. Μπιάξ.

-ATR ΟΑ από Βενιζέλο για Μυτιλήνη ξημερώματα για να παρουσιαστώ στο στρατόπεδο μετά από άδεια. Τρελές αναταράξεις, βροχή, βροντές flight path ζιγκ-ζαγκ. Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι όλα είναι καλά και φυσιολογικά και συνηθισμένα για το πλήρωμα και δεν θα με βρούν στον πάτο του Αιγάιου με την μεταλλική ταυτότητα του ΕΣ στο λαιμό. Και τότε την βλέπω. Χλωμή-στα όρια λιποθυμίας-αεροσυνοδός, με sick bag στα χέρια τρέχει και μπαίνει στην τουαλέτα. Συνήλθα μετά από την πρωινή αναφορά.
-E-GO (Νομίζω) charter βρετανική εταιρία παρακλάδι της BA Bristol-Edinburgh. Έχω ζητήσει ως συνήθως emergency exit για extra χώρο και κάθομαι πρώτη σειρά, πίσω ακριβώς από το cock(!)-pit. Προσγειωνόμαστε, τροχειοδρομούμε, παρκάρουμε, ανοίγει την πόρτα η αεροσυνοδός. "Have a nice day sir, thank you for flying with us" μου λέει και μου γνέφει προς την πόρτα. Μεταίωρο βήμα πάνω από το απόλυτο καινό Χ μέτρων αφού το μωρό ξέχασε να πατήσει το κουμπάκι που βγάζει τη σκάλα.
-ΟΑ Βενιζέλος-LHR. Διαβάζω κατά τη διάρκεια της πτήσης βιβλιαράκι Air disasters Vol.2. Ύφος της διπλανής μου. No Comment.

Γύρω στα mid-90s σε χειμερινή απογευματινή πτήση AXD-ATH, εγώ πιτσιρίκι ταξίδευα με τον πατέρα μου, το Α300 της ΟΑ είχε έρθει στο LGAL, και ενώ είχαμε περάσει όλοι οι επιβάτες τον έλεγχο χειραποσκευών η επιβίβαση δεν ξεκινούσε... περνάει αρκετή ώρα, ώσπου εμφανίζεται κάποιος και μας λέει ότι πάγωσε το lift που ανέβαζε τα containers με τις αποσκευές στο αεροσκάφος...! τελικά κατάφεραν και το ξεπάγωσαν και φύγαμε με τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση (απ'όσο θυμάμαι).

Μια άλλη χρονιά πάλι κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90, ταξιδεύαμε ATH-AXD αυτή τη φορά, απόγευμα. Ξεκινάμε λοιπόν από το Χαλάνδρι όπου μας φιλοξενούσε συγγενής για να κατεβούμε στο Ελληνικό. Η πτήση δυστυχώς ακυρώνεται, λόγω κακοκαιρίας στο AXD (είχε χιονίσει απ'ότι θυμάμαι), αλλαγή εισιτηρίου για την επομένη το πρωί (μέγα λάθος) και επιστροφή στο Χαλάνδρι. Νωρίς τα χαράματα διαδρομή Χαλάνδρι - Ελληνικό, ο Δημόκριτος ακόμα παγωμένος, 2η ακύρωση. ξανά αλλαγή εισιτηρίου για το ίδιο απόγευμα και πάλι πίσω στο Χαλάνδρι. Μόλις μας είδε ο θείος μου: "Τι έγινε, καψώνια σας κάνουν;" :twisted:
Τελικά το απόγευμα της ίδιας μέρας καταφέραμε και φύγαμε...

Και κάτι πρόσφατο: Ταξίδευα ATH-AXD και δίπλα μου καθόταν ένας ηλικιωμένος κύριος. Όταν λοιπόν ξεκινήσαμε τις διαδικασίες προσέγγισης και ο captain κατέβαζε τα flaps, γυρνάει ο εν λόγω κύριος και μου κάνει: "Από τον αέρα φεύγει η λαμαρίνα;" :shock: :shock:
Εκείνη την ώρα θέλησα να του πω ότι βοηθούν το αεροσκάφος να μην έρθει σε απώλεια στήριξης κατά την προσέγγιση αλλά λέω θα είναι πολύπλοκο, οπότε του είπα ότι τα κατεβάζει ο πιλότος για να σηκώσει τη μύτη κατά την προσγείωση :oops: :oops: Εντάξει, λέμε και καμιά μλκια να περνάει η ώρα...

μην πίνεις καφέ παιδάκι μου...

Λοιπόν... εμενα μου έχει συμβεί μια φορα ένα τέτοιο "παράξενο":
Ήταν στην πρωινή πτήση τις Olympic από Βρυξέλλες προς Αθηνα,καλοκαίρι 2003, εγώ ήμουν καθισμένος στις τελευταίες σειρές του αεροσκάφος, στην A?...
Και όπως pernaie η ώρα έρχεται και το σερβίρισμα του καφέ...
Όπως ερχόταν η αεροσυνοδός: "καφέ παρακαλώ!... coffe please!"
Εγώ, 12 χρονόν περίπου, βάζο το φλιτζάνι μου και αρχίζει η αερσοινοδος σοκαρισμένη( αλλα με ευγενικό ύφος όμως ): καλε παιδάκι μου! Καφέ θα πάρεις?
Δεν κάνει τα παιδάκια να παίρνουνε καφέ... περίμενε να σου εξηγήσω...
Πάει λοιπόν η συνοδος να μεριάσει την κανατα και έρχεται να κάτσει διπλα μου! Και μου λέει:
" εσείς τα παιδάκια, επειδή πίνετε πολύ γαλα δεν κάνει να πίνετε και καφέ, επειδή ο καφές
χαλάει τις βιταμίνες που έχει το gala και εινaι δηλαδή σαν να μην το πίνεις..."
Εγώ: ναι κυρια... έχετε δίκιο κυρια... ναι... ναι...
Τελικά μου λέει: δεν θέλεις μια pepsi να σου φέρω?
"A ναι, εντάξει" είπα εγώ.
Μου έφερε την pepsi, την ήπια
:D

Πετούσα HER-ATH με Α3. Ο ουρανός πάνω από το Αιγαίο ήταν καταγάλανος (ούτε ένα σύννεφο δεν υπήρχε) και μπορούσες να δεις όλα τα κυκλαδονήσια πεντακάθαρα. Τη στιγμή λοιπόν που πετούσαμε δυτικά της Πάρου και της Νάξου, φαίνονταν ξεκάθαρα τα δύο νησιά αλλά και η Σύρος και η Μύκονος στον ορίζοντα. Ο επιβάτης που κάθεται μπροστά μου ρωτάει την αεροσυνοδό ποια νησιά είναι αυτά που φαίνονται και εκείνη με τρομερή σιγουριά απαντά δείχνοντας την Πάρο και τη Νάξο: "Είναι η Σαντορίνη και η Ίος" :shock: και συμπληρώνει "Σε λίγο θα δούμε και τη Μήλο" :shock: :shock: :shock: !!! Αφού δεν ξέρουνε γιατί δε ρωτάνε κάποιον που ξέρει και τις πετάνε έτσι τις μπαρούφες???

To πιο παράξενο που έχω προκαλέσει σε πτήση ήταν σε μια αλιτάλια από Μιλάνο Αθήνα το 1998, όπου ήμαστε 12 πιτσιρίκια που γυρνούσαμε από μια εκδρομή στη Γαλλία. είχαμε και μία σύνοδο η οποία ήταν αρκετά φρικαρισμένη ούτως ή άλλως από το όλο ταξίδι, οπότε είχε πάψει να πολυασχολείται. Στην πτήση από το Παρίσι είχαμε πιει κρασί και είχαμε ψιλοκουδουνίσει και τη δεύτερη προς Αθήνα ξαναπήραμε κρασί με αποτέλεσμα να έρθουμε στο τσακίρ κέφι. Ένα παιδί είχε μαζί του φορητό κασσετόφωνο οπότε βάλαμε και μουσική και το πάρτυ άρχισε για τα καλά.
Τότε οι αεροσυνοδοί και οι φροντιστές έκαναν μια μίνι σύσκεψη και αντί να μας χωρίσουν όπως περίμενα, αποφάσισαν να απομακρύνουν τους άτυχους συνεπιβάτες που κάθονταν κοντά μας στα πίσω καθίσματα που ήταν άδεια. Μετά από αυτό έγινε κυριολεκτικά το κάτι άλλο. έχω μια φωτογραφία που είναι ένα παιδί καθισμένο στο διάδρομο, εγώ πάνω του κι ένας ακόμη σκαρφαλωμένος σε μένα να κρατιέται από τα ντουλαπάκια των χειραποσκευών. Χαμός...

Αλλά το πιο περίεργο που μου είχε συμβεί ήταν σε μια πτήση ΚLM, ΑMS-ATH με είχαν πονέσει απίστευτα πολύ τα αυτιά μου κατά τη διαδικασία της καθόδου. Σε κάποια φάση έκλαιγα κανονικά και σχεδόν χτυπούσα το κεφάλι μου στο μπροστινό κάθισμα. Ήμουν πραγματικά σε απόγνωση. Και τότε...έρχεται μια ξανθιά κουκλάρα αεροσυνοδός κάθεται δίπλα μου με αγκαλιάζει και πιάνει να με ρωτάει "Are you ok, everything ok?" κτλ και όλως τυχαίως ο πόνος πέρασε!

Το καλύτερο όμως που μού χει συμβεί ήταν πριν από 15 χρόνια, 3η δημοτικού, σε πτήση Ηράκλειο Αθήνα στο πιλωτήριο, είχε νυχτώσει, χιόνιζε και το αεροπλάνο έσκιζε τη ροή του χιονιού μες στο σκοτεινό ουρανό. Η εικόνα έμοιαζε σα σύραγγα του χρόνου, όπως τη δείχνουν τα παιδικά συνήθως. απίστευτη εικόνα, by far ό,τι καλύτερο έχω να θυμάμαι από πτήσεις(μαζί με την παραπάνω Ολλανδέζα:- )

Επίσης σε πτήση ασυνόδευτο από SKG-ATH πάλι παιδάκι εγώ, κάτι έγινε και η κοπέλα στο check-in δεν πέρασε ότι ήμουν ασυνόδευτο, ήταν και το εισιτήριο free, μάλλον θα ήταν καινούργια, γενικά τα έμπλεξε, με αποτέλεσμα να με ψάχνουνε.
Εγώ όμως πήγαινα άνετος για τον έλεγχο ασφάλειας όταν ακούω αγγελία από τα μεγάφωνο: «Παρακαλείται ο κύριος Χ(το όνομά μου) να επικοινωνήσει εποιγόντως με την ΟΑ».
Τρέχω εγώ έντρομος στους αστυνομικούς στον έλεγχο ασφαλείας και τους λέω «Εγώ είμαι ο Χ, αλλά δεν είμαι κύριος». :roll:

Γενικά όταν ήμουν δημοτικό ταξίδευα πολύ συχνά με τον τρομερό συνδυασμό free& ασυνόδευτος με αποτέλεσμα κάθε πτήση να είναι μια μικρή περιπέτεια.
Το μενού περιλάμβανε πρωινή άφιξη στο Ελληνικό για να πιάσουμε το γαλατάδικο. Αν δεν ήταν Χριστούγεννα ή Πάσχα συνήθως η περιπέτεια τελείωνε κάπου εκεί. αλλιώς, τότε μόλις άρχιζε: Τα αποτελέσματα ήταν ποικίλα: Business class(αυτή η φοβερή, πραγματική business στα Α300,αχ...), jump seat ή πιλωτήριο, αλλά και 12ώρη αναμονή στο LGAV, επισκέψεις στους κοιτώνες των πληρωμάτων, διαπραγματεύσεις με τους πιλότους κτλ κτλ.

Καναδικό αεροπλάνο

Εσωτερική πτήση στον Καναδά. Χαρακτηρισμένη ως <happy flight> Αργότερα έμαθα τι σημαίνει αυτό. Μόλις απογειωνόμαστε ο πιλότος βγαίνει στα μεγάφωνα και με σοβαρό ύφος αναφέρει ότι υπάρχουν άσχημα νέα. Περιττό να πώ ότι άλλαξα δέκα χρώματα και με 'επιασε ταχυπαλμία. Τελικά τα άσχημα νέα ήταν ότι κατα λάθος ανέβασαν λάθος τρόλλευ στο αεροπλάνο και άρα δεν υπήρχαν καθόλου αλκοολούχα ποτά. Οι Καναδοί επιβάτες τρελλάθηκαν και μερικοί ζητούσαν να επιστρέψει το αεροπλάνο πίσω για να τα πάρει!!!!
Happy flight έμαθα ότι σημαίνει ότι στη διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης τα ποτά είναι δωρεάν....
Ελλάδα και πάλι Ελλάδα....