Μάρτιος 2006.
Σημείωση 1η: Ήμουν ακόμη
ΜΑΝΙΩΔΗΣ καπνιστής.
Σημείωση 2η: Το αεροδρόμιο της Μαλπένσα είναι
ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ!
PRG-MXP-ATH με Alitalia.
Μέχρι MXP όλα καλά. Αλλαγή αεροπλάνου στο Μιλάνο και έτοιμοι για απογείωση!!!
Τελευταίο check από τον πιλότο, ο οποίος όμως έχει ένδειξη ότι η πίσω έξοδος κινδύνου δεν ασφαλίζει (ή κατι τέτοιο απ'ότι μας είπαν).
ΕΥΤΥΧΩΣ γυρίζουμε πίσω στη θέση parking (ή όπως αλλιώς τη λένε) για να ελέγχθει το πρόβλημα από τεχνικούς.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ το πρόβλημα δε λύνεται και μας πληροφορούν ότι θα περιμένουμε άλλο αεροπλάνο.
Εδώ ξεκινά το δικό μου πρόβλημα:
Έχοντας περάσει περίπου 3-3,5 ώρες χωρίς να καπνίσω (check in και αναμονή στην Πράγα, πτήση, security check και αναμονή στην Μαλπένσα), έχει αρχίσει να με πιάνει έντονα το στερητικό σύνδρομο. Μετά από πολύ ώρα και αφού έχω κάνει τσεκάρει ότι στις τουαλέτες δεν υπάρχουν αισθητήρες καπνού και κάμερες αποφασίζω να πάω εκεί να καπνίσω.
Το κόλπο έπιασε, το έκανα ξανά και ξανά......γνωρίζοντας και άλλους Έλληνες στο "μέρος".
Το αποτέλεσμα ήταν σε περίπου μία ώρα οι συγκεκριμένες τουαλέτες να έχουν γεμίσει από θεριακλήδες Έλληνες. Ήταν μια απίστευτη εικόνα.
Συνολική αναμονή πάνω από 8 ώρες!!
Τελικά μας έβαλαν στη νυχτερινή πτήση (22.30 ώρα Ιταλίας αν θυμάμαι καλά) όπου φυσικά υπήρχαν και οι επιβάτες της νυχτερινής πτήσης. Μας ενημερώνει το προσωπικό εδάφους ότι η πτήση θα είναι free seat (ναι έτσι το είπαν), δηλαδή τύπου Easyjet, χωρίς θέσεις. Μία κυρία, προφανώς μην έχοντας ακούσει τα περί free seat, μπαίνει στο αεροπλάνο και αρχίζει να φωνάζει επειδή στη θέση που έγραφε η boarding pass καθόταν άλλος.
Φώναζε στον αεροσυνοδό: "Πού είναι η θέση μου? Θέλω τη θέση μου" (στα ελληνικά).
Της απαντά ο αεροσυνοδός στα ιταλικά: "Basta, basta"
Και του λέει αυτή: "Τι basta βρε μακαρονά? Τι basta? Εμένα ποιός θα μου δώσει τη θέση μου?"