TRIP REPORT :BRU-ATH 06/08/07 on Olympic airlines.

• Thread starter Thread starter Johan V
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Johan V

Economy-Class-Member
TRIP REPORT :BRU-ATH 06/08/07 on Olympic airlines.

Aυτί την ωραία μέρα δευτερα 06 αυγούστου 2007 πήγαμε νωρίς στο αεροδρόμιο Zaventem τον Βρυξελλών.Φτάσαμε εκεί λοιπόν και άμεσος check in, όπου βεβαια αφήσαμε τις αποσκευές μας και πήραμε το boarding pass. Είχα ζητήσει στον υπάλληλο τις aviapartner να μας βάλει προς το πίσω τμήμα, και μας έβαλε στην 21 E-F, εμενα και την αδερφή μου.Μετά από ένα καφεδάκι , πήγαμε προς το gate A58 .Το αεροσκάφος μας, τύπου boeing 737-400 ήταν κιόλας εκεί, αφού όπως πλησιάζαμε το gate βλέπαμε (από μακριά) την ουρα του αεροσκάφους.Και ήταν το SΧ-BKD με το όνομα αμφιπολι που θα εκτελούσε την ΟΑ 146 στις 12:30.
Στο terminal είχαμε (όπως συνήθως) και την Αλιτάλια, Iberia, Tap air Portugal, και βεβαια την Brussels airlines.
Λοιπόν, βγήκανε και τρία μελόι του πληρώματος (αεροσινοδες) για shopping εκεί στα dutty free.
Η επιβίβαση ήταν προγραμματισμένη στις 12:00 αλλα άρχισε στις 12:15; και όπως μαζεύονταν οι επιβάτες στα counters γίνετε μια αναγγελία και ακούω το όνομα μου (!). Έτσι λοιπόν παρουσιάζομαι στους υπαλληλους του gate :

- Ναι? Είμαστε εμείς οι V.εγώ και η αδελφή μου, υπάρχει κανένα πρόβλημα?
- Ωραία, όχι καθόλου, μην ανισιχετε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!
- Αχ, είπα καίγω, μήπως συνέβαινε κανένα overbooking η κάτι τέτοιο...
- Όχι, όχι ... απλός επειδή είστε εδώ γραμμένοι έως ασυνόδευτα στην λίστα μας και γίάντο...
θέλετε να bite κιόλας στο αεροσκάφος?
- Όχι, εντάξει, θα περιμένω λίγο,μην ανισιχειτε έχω ξαναταξιδέψει μονος μου ...
- a τότε εντάξει, ... και στην Αθηνα έχετε transit?
- Όχι, είναι ο τελικός μας προορισμός.
- okay! (καλο ταξίδι) …

Μπαίνουμε μετά στο αεροπλάνο το οποιο ήταν καθαρό, μονο η μοκέτα
φαινόταν παλιά. Όπως προχωρούσαμε προς τα πίσω , σταματάμε στις θέσεις 11 - 12 όπου σταμάτησε η κίνηση επειδή οι επιβάτες που καθόταν εκεί είχανε πάρει λάθος θέσεις και όπως αλλάζουνε λοιπόν θέσεις, μέχρι να ταχτοποιήσουν τα πράγματα τους στα ντουλάπια, πετάγεται η αεροσυνοδός που καθόταν εκεί και φωνάζει: "can you please hurry up!" ... σοκαρίστηκα λίγο ... όμως οι επιβάτες μετά από αυτό βιάστηκαν και έτσι χάρηκε και η αεροσυνοδός. Έτσι προχωρήσαμε και εμείς και πήραμε τις θέσεις μας! ...
Το πλήρωμα τις πτήσης ήτανε η προισταμενη, η κυρια Τριανταφυλλοπουλου, τρεις "αεροσινοδες" και ένας φροντιστής.
Προσωπικά το πλήρωμα το έβρισκα λίγο κρύο και αδιάφορο όμως ήταν και καλοί.
Να πληροφορήσω επίσης ότι οι αεροσινοδες φορούσανε διαφορετικές στολές. (?)
Μετά το boarding κατά την τροχοδρόμηση άρχισε και το safety demonstration, το οποιο δεν το παρακολουθήσαμε στις οθόνες , αλλα έγινε από το πλήρωμα.Και ούτε κατά την διάρκεια τις πτήσης λειτουργούσε το video system , ούτε μοιράστηκαν ακουστικά... μου έκανε λίγο εντύπωση...
Στις 12:45 απογείωση!
Όταν έσβησε το "fasten seat belts" μας πληροφορεί ο κυβερνήτης για την διαδρομή τις πτήσης (Βρυξέλλες - Λιέγη - Μοναχο - Alpes - Σερβία - Τίρανα -Αθηνα) και για τον καιρό.
Aρχισε μετά μια αεροσυνοδός να μοιράζει εφιμιριδα, μονο την Financial Τιmes τις είχαν μείνει και πρόσφερνε: "Financial Τιmes?!"...
Και μετά από τρία τέταρτα χωρίς τίποτα (!) άρχισε επιτέλους το σερβιs οπου σερβιρίστηκε το νόστιμο μας φαγητό και ta ποτά.
Πέρασε το πλήρωμα αρκετές φορες με τσάι και καφέ. Αχ! ποσο μου αρέσει να το ακούω : "thεα please!?" kafé παρακαλώ?!" ...
Αργότερα, όταν είχε τελειώσει το πλήρωμα να μαζέψει τους δίσκους, άρχισαν και αναταραξειs που διαρκισαν περίπου μιση ωρίτσα.
Έτσι λοιπόν μαζεύτηκε και το πλήρωμα στις τελευταίες θέσεις του αεροπλάνου εφόσον είχε αναταράξεις, και κάθε τρεις και λιγάκι σηκωνόταν ένας επιβάτης και άρχιζε το πλήρωμα να φωνάζει: "please return το your seat!", "καθίστε παρακαλώ!" και να γκρινιάζουν και αποπάνω οι επιβάτες... πολύ με νευρίαζαν αυτοί οι επιβάτες πάντως.
Τέλος πάντων, τελειωσαν και οι αναταράξεις.
Όπως καθόμασταν στις θέσεις μας εγώ και η αδελφή μου, έρχεται η ξανθιά η αεροσυνοδός σε εμάς και ευγενικά μου λέει:
- είστε ο κύριος εεεμμ... Bep ... γιου ...
- Bepγουxt μάλλον, ναι εμείς είμαστε ...
- Απλός ήθελα να σας πω ότι επειδή σας έχουμε στην λίστα μας έως ασυνόδευτα είστε στην ευθύνη την δίκια μου ... giavto θα κατεβείτε ως τελευταίοι μαζί μου "εοστε" να σας αφήσω σε μια συνοδο εδάφους που θα σας παραλάβει... okay?
… κοιταζόμαστε με ανόητο βλέμμα ...
- με καταλάβατε? μου λέει με χαμόγελο
- ναι δεσποινίς μου, εντάξει ότι μας πείτε εσείς, δεν υπάρχει πρόβλημα.
- okay, ν’αστέ καλά.
Πολύ καλά λοιπόν συνεχιζόταν η πτήση μας όμως με έχει πιάσει πονοκέφαλος και πήγα μέχρι το galley να ζητήσω κανένα ντεπόν.
Το ζήτησα σε αυτήν που ήταν ιπεβθινι για μένα, (xexexe) καθισμένοι στην 25D:
-δεσποινίς μήπως έχετε κάτι να μου δώσετε γιατί με πονάει το κεφάλι?
- ΒΈΒΑΙΟΣ!
και όπως πάει να ανοίξει ντουλάπι για να πάρει φαρμακείο,λέει αυτή καθισμένοι στην 25 B:
- καλε θα ανοίξεις φαρμακείο?,
- ναι, ...
- κάτσε έχω εγώ εδώ! ...
Ανοίγει την τσάντα τις και μου δίνη ένα ντεπόν, μου φέρνει και νερό η άλλη και το ήπια.
Ένα τέταρτο μετά ετοιμαζόμαστε για προσγείωση ; γίνετε και ο έλεγχος τις καμπίνας από το πλήρωμα... και όπως προσγειωνόμασταν περνάμε πάνω από το αεροδρόμιο El. Βενιζέλος.Γύρισε μετά το αεροπλάνο πάνω από την θάλασσα και στις 16:45 τοπική ώρα προσγειωθήκαμε!
Μετά την τροχοδρόμηση φτάνουμε στην πύλη όπου άρχισε το disembarking, πολύ γρήγορα. Και έτσι μείναμε εμείς τελευταίοι.Και όπως φεύγει η αεροσυνοδός με τις αποσκευές τις έρχεται και προς εμάς και μας λέει 'okaay'!
εκεί στην πόρτα μας περίμενε η συνοδο εδάφους.καθισαμε λίγο εκεί στην πυλι οπου μιλάει αυτή λίγο με το πλήρωμα... εκεί περίμενε και άλλο ένα πλήρωμα να μπει στο αεροσκάφος για την επομενη του πτήση την οποια είτε ήταν προς Ρώμη είτε προς Θεσσαλονίκη.
Φεύγουμε λοιπόν με την κοπέλα και μιλώντας για τον καιρό, πήγαμε να παραλάβουμε αποσκευές και βρήκαμε τους δικούς μας! Όλα πήγανε καλά.

Πάντως περάσαμε μια ευχάριστη πτήση!
:D

ελπίζω να σας άρεσε το trip report μου, θα ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΩ να σας στείλω και link με τις φωτογραφίες...

Σύντομα θα ακολουθήσει και η συνέχε, το γυρισμό δηλαδή που έγινε στις 28/08/07...
ναστέ όλοι καλά!

Α ναι συγγνώμη, μπέρδεψα προσγείωση με απογείωση ... :D :wink:

aas59":21qx8lc8 said:
Τι φοβερό κόλπο είναι αυτό????
Λίγο δύσκολο δεν είναι να περνάς πάνω από το Ελ.Βε ΠΡΙΝ την απογείωση???? :roll:

Γιατί μήπως είναι λογικό να περνάει σε τέτοια απόσταση από το κατώφλι του 21L? Πάλι κόλαση θα γινόταν και θα τους στείλανε για Κάρυστο...

RETURN : 28/08/07 Olympic airlines flight 147 ATH - BRU ...

Μετά τις διακοπές ήρθε και η ώρα του γυρισμού. Στις 28 αυγούστου γυρίσαμε στις Βρυξέλλες λοιπόν με την πτήση 147 τον Ολυμπιακών Αερογραμμών με αναχώρηση στις 16:30. Φτάσαμε στο αεροδρόμιο κατά τις τρις η ώρα. Στα check in γινόταν ένας ΠΑΝΙΚΌΣ!Επειδή οι ΟΑ βάζουν τις πτήσης τους όλες μαζί στα check in, τι ιδέα είναι αυτή?
Περίμεναν περίπου 200 άτομα σε μια τεραστια ουρα και είχαμε για τουλάχιστον μια ώρα. Και να γκρινιάζουν οι επιβάτες ...
Έρχεται λοιπόν ένας υπάλληλος του αεροδρομίου και μας λέει ότι θα ανοίξουν τα διπλα copunters; και έτσι έγινε ευτυχώς!Φτάνουμε στο check in όπου μας εξυπηρετεί μια αγενείς κοπέλα, αλλα τέλος πάντων.Τις ζήτησα να μας βάλει προς το πίσω τμήμα του αεροσκάφους, και μας έβαλε στις 24 B-C, προτελευταίες θέσεις. Το gate μας ήταν το B13. Δεν μου άρεσε αυτό γιατί περνάγαμε από πουλί, και δεν βλέπουμε το αεροπλάνο ολόκληρο μπροστά μας, το οποιο μου αρέσει και είναι εντυπωσιακό.Αλλα το χειρότερο για μένα ήταν το νούμερο 13; άμεσος σκέφτηκα "δεν θα είναι ωραία πτήση"...και πραγματικά δεν ήταν.
Πήγαμε βόλτα στα Mc Donalds, και άμεσος gate. Περάσαμε το security, εκεί διπλα ήταν το B13 λοιπόν.Το boarding είχε αρχίσει ήδη. Όμως πήγα να βγάλω και κάποιες φωτογραφίες από το BKH, που μόλις είχε φτάσει στο terminal, το BKX, και το δικό μας το SΧ-BKF με το όνομα Dion.
Μπαίνουμε και εμείς μέσα στο αεροσκάφος όπου το boarding γινόταν λίγο δύσκολο καθώς είχε μια γυναικα με wheelchair, ασυνόδευτα παιδιά,και ήτανε και FULL το αεροπλάνο.Πήραμε λοιπόν και εμείς τις θέσεις μας. Διπλα, στις DEF καθόταν μια κοπέλα.
Το πλήρωμα τις πτήσης ήτανε η προισταμενη, και μια ali κοπέλα στο μπροστινό τμήμα. Αυτές ήταν πολύ καλές στην δουλειά τους και έβλεπες ότι πραγματικά τους άρεζε αυτό που κάνανε. Στο πίσω τμήμα, αλλα τρία μελόι, 2 κοπέλες και ένας άντρας.Και αυτοί, καλοί ήταν, αλλα αδιάφοροι.
Ανάμεσα στις τουαλέτες ήταν ένα trolley με "εφιμιριδες" από επάνω και μια αεροσυνοδός που καθόταν διπλα.Πήγα να πάρο μια και εγώ.
Η επιβίβαση συνεχιζόταν δύσκολα, επειδή οι αποσκευές τον επιβατών δεν χώραγαν άλλο στα ντουλάπια.
Κάποια στιγμή έρχεται η προισταμενη με μια τετραμeλοις οικογένεια, 2 μικρά παιδιά (2-4 ετών) και οι γονείς.Ζήτησε στην κοπέλα εάν ήθελε να "αλaξι" θέσεις με αυτούς, για να μπορέσουνε να κάτσουν μαζί. Αυτό έγινε.
Ταχτοποίησαν και αυτοί τα πράγματα τους, μέχρι και στο ντουλάπι του video, που κανονικά απαγορεύεται.
Από την στιγμή που κάθισαν αυτοί εκεί γινόταν του διαβόλου.Τα παιδιά να ΟΥΡΛΙAΖΟΥΝ, να πετάνε αντικείμενα μέσα στο διάδρομο, να πηδάνε στα καθίσματα, και να ενοχλούν τους συνεπιβάτες τους!
Απίστευτο!...
Τελειωσε και το boarding και μας δείχνουνε το security video.Τροχοδρόμηση και στις 16:50 απογείωση!...’μεσος μοιράστηκαν και τα ακουστικά για το μουσικό πρόγραμμα.Μας ενημερώνει και ο κυβερνήτης για την διαδρομή μας: Αθηνα-Κέρκυρα-Μπάρι-Ανκόνα-Alpes-Μοναχο-Βρυξέλλες.
Η αδερφή μου δίψαγε... και όπως βλέπω να pernaie η αεροσυνοδός που είχε τελειώσει να μοιράζει "ακοσουτικα" τις ρωτάω " Δεσποινίς, μας φέρνετε ένα ποτηράκι νερό?"
" Ωραία, έλα να πάρεις", μου λέει αυτή. Τι να πω?, πήγα 2 μετρα πίσω στο galley και βλέπω και μια άλλη αεροσυνοδός να "γαμιζι" τους φούρνους... ωραία μύριζε.Πήρα το νερό και το έδωσα στην αδερφή μου.
Καθώς και συνέχιζε η φασαρία τον παιδιών τις 24DEF : ούρλιαζαν,έκαναν... κοίταγαν οι επιβάτες του πίσω τμήματος με σοκαρισμένο βλέμμα.Όσο πέρναγε ο χρόνος, όσο πιο εκνευριστική ήταν η κατάσταση.
Το πλήρωμα βεβαια κατάλαβε τι συνέβαινε αλλα διάβασα στο πρόσωπο τους ότι ντρεπόταν να τους κάνουν παρατήρηση, και να χαμογελάνε (χωρίς να θέλουν) να μην δείξουνε ότι και αντί εκνευρίστηκαν.Ούτε επιβάτης δεν τόλμησε να pi κουβέντα.
Η επιβάτισσα που καθόταν ακριβώς πίσω μου όμως δεν το κράτησε περισσότερο το στόμα τις, και καλά έκανε (!).
- " em, συγγνώμη, σας "επιθιμιζο" ότι εδώ βρίσκεστε σε κοινό χορό..."
- " και τι να κάνω τώρα κυρια μου?"
- " πρέπει να τους μάθετε να συμπεριφέρονται ,και να ακούνε όταν τους λέτε κάτι,..."
- " A ωραία, ελάτε να τους μάθετε εσείς αφού δεν τα κατάφερα εγώ!"
- " Κοιτάξτε εγώ είμαι νηπιαγωγός, έχω και παιδιά στην δίκια σας την ηλικία και ποτε δεν
έχουνε κάνει έτσι"
- " εσείς νομίζετε ότι μου αρέσει αυτή η κατάσταση κυρια?, Προσπαθώ να τα ηρεμήσω... και
όταν κάνετε και εσείς παρατήρηση από επάνω πονάει περισσότερο!"
- "μα δεν το λέω με στόχο να σας πονέσω, καθόλου! Για εσάς το λέω εγώ αυτό και για τα παιδιά σας"
- " καλά!..."
Και εντιχος εκεί τελειωσε η συζήτηση και δεν έγινε καβγάς, όπως το φοβόμουν... και να ακούνε οι επιβάτες ... σαν θέατρο ήτανε, αλήθεια ...
Το πλήρωμα ήτανε στο galley και η κουρτίνα τραβηγμένη, άκουσαν δεν άκουσαν?...
Συμμάζεψε όσο μπορεί ο πατέρας, που ήτανε καλός άνθρωπος, δεν λέω,τα παιδάκια του. Η μητέρα αδιαφορούσε τελείως από ότι κατάλαβα.
Μετά από άντο άρχισε το service,πρώτα με τα ποτά και μετά ακολούθησαν τα φαγητά.Παστίτσιο είχε στο μενού. Νόστιμο ήτανε.
Φάγαμε λοιπόν σε πιο ήρεμο κλίμα καθώς ησύχασαν τα παιδιά κατά τι διάρκεια του φαγητού.
Σερβιρίστηκε καφέ,τσάι,... και μετά μάζεψε το πλήρωμα τους δίσκους.
Και πάλι το ίδιο βιολί με fata τα παιδιά. Έλεος.Κανεις δεν ξανά είπε τίποτα.
Ήρθε και η αεροσυνοδός να ξεκινήσει το πρόγραμμα video. ανοίγει το ντουλάπι, ανάβει τις οθόνες, και βάζει την κασέτα μέσα. Αλλα τίποτα, δεν fnaike εικόνα. ξαναπροπαθισε αυτή δυο, τρις φορες, αλλα πάλι τίποτα, μάλλον η κασέτα είχε πρόβλημα.
Βλέποντας ότι δεν πάει, τα σβήνει όλα, κλείνει το ντουλάπι και φεύγει.Τι να κάνει και αυτή?
Η φασαρία πάλι συνέχιζε... και η γονείς να ίαινε αδύναμοι.Το παιδί όλο πέταγε το μπιμπερό του μέσα στο διάδρομο. Τι να πεις?
Op ατέρας τους έχει βάλει τα "τελετουμπιες" σε DVD player, και ησύχασαν λίγο.Όταν τελειωσε αυτό, ήρθε η ώρα τις προσγείωσης.
Στις βρυξέλλες μας περίμεναν: συννεφιά και 17 βαθμούς.Τέλεια θερμοκρασία.
Γίνετε έλεγχος καμπίνας,... διώχνει το πλήρωμα τους επιβάτες για τουαλέτα ...
Μετά από 20 λεπτά, στις 19:30 προσγειωνόμαστε και φτάνουμε στην A 61 όπου κατεβαίνουμε.
Χαιρετάω το πλήρωμα, και αυτή το ίδιο, και φεύγω. Βλέπω ένα σορό επιβάτες να πάνε στην λάθος μεριά του terminal για τους αποσκευές, και τους φωνάζω: "Πηγαίνετε να παρετε βαλίτσες? " Ελάτε από εδώ! κοιτάξτε και εκεί στις ενδείξεις" ; " Ναι έχει δίκιο το παιδί, ελάτε από εκεί είναι, ευχάριστο πολύ! ".... Πλακα είχε!
Το terminal A του αεροδρομίου είναι λίγο comfusing, αυτό είναι.
Έτσιο πήγαμε να πάρουμε τις βαλίτσες μας που άμεσος έφτασαν, και πήγαμε στο σπιτάκι μας.
Τι πτήση ήταν αυτή???, πόπό.

Ελπίζω να σας άρεσε το Report μου, ναστέ καλά και συγγνώμη εάν υπάρχουν λάθη στο γράψιμο. :wink:

σας έστειλα και τις φωτογραφίες που έβγαλα στο γυρισμό ...
bye! :)

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η διακεκριμένη θέση στα ενδοευρωπαϊκά δρομολόγια δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την οικονομική και συν τοις άλλοις είναι υπερτιμημένη. Όμως, σε πτήσεις σαν την προαναφερθείσα, η διακεκριμένη θέση κάνει τη διαφορά κι εξασφαλίζει την άνεση του επιβάτη.