Turkish Airlines

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: THY news

Pashalis84":1bstgq5y said:
-Δεν έχει first class lounge όπως το ataturk οπότε εταιρίες όπως η thai και η singapore που απομείνανε να έρχονται φέρνουν αεροπλάνα με καμπίνες δυο τύπου και δεν μπορούν να βγάλουν λεφτά γιατί τα περιθώρια κέρδους σε μακρές πτήσεις έρχονται από την first class.

Η first class καταργείται σε πολλούς προορισμούς και η τάση είναι eco premium, και lounge να'χε η ελληνική αγορά δεν το σηκώνει. Ποιοι θα πετούσαν first; Οι ποδοσφαριστές του Ολυμπιακού και όσοι έρχονται για αρπαχτές σε συναυλίες 1 στα 10 χρόνια (και δεν έχουν ιδιωτικό τζετ);

Θα είναι λάθος πάντως να χαμηλώσει τις χρεώσεις του τώρα γιατί έτσι και μπει η Ιρλανδική < απάτη > οι ΟΑ και η Α3 θα βάλουν λουκέτο. Κακώς ο Βασιλάκης διαμαρτύρεται τώρα για τις χρεώσεις του. Οι υψηλές χρεώσεις θα σώσουν την εταιρία του.

Οι υψηλές χρεώσεις σκοτώνουν όμως την τσέπη σου, δεν πληρώνει ο Βασιλάκης τα σπασμένα..

Pashalis84":1zopa2z1 said:
...-Τα business class lounge του θυμίζουν περιφερειακό αερολιμένα, καμιά σχέση με τη γκλαμουριά του ataturk...
Δεν ξέρω αν είναι glamorous τα business lounge του Ataturk, αλλά σας παραθέτω
μία φωτογραφία από την αίθουσα υποδοχής VIP του εν λόγω αεροδρομίου
και μία από τα VIP check in counter της THY.
Με λίγη προσπάθεια μπορώ να χαρακτηρίσω ψιλοglamorous τα VIP check in counters.
Την αισθητική όμως, της ομώνυμης με το αεροδρόμιο, αίθουσας VIP θα τη χαρακτήριζα (τουλάχιστον) κιτς.
[album]20571[/album]
[album]20570[/album]

Δεν με πείθουν οι φωτογραφίες σου γιατί έχω και εγώ να σου δείξω κάποιες για να βάλουμε τα πράγματά στη θέση τους.

Τις έκανα upload στα international airports.
Μπες και σύγκρινε με το άθλιο LGAV.

Ταυτόχρονη παραλαβή είχαν χθές για δύο νέους τύπους α/φών, Α333 και Α332F, ενώ απ' τον επόμενο μήνα αρχίζουν οι παραλαβές των B773ER.
:arrow: ATW

Επίσης, αν και τα έχουμε ξαναναφέρει, ένα ακόμη άρθρο του WSJ για τις (γενικότερες) βλέψεις των Τούρκων. Εύκολα συμπεραίνουμε και τον πολυδιάστατο ρόλο της ΤΗΥ...
:arrow: WSJ

Εντυπωσιακά (αγγίζοντας και τα όρια της αλαζονείας) τα σχέδια της THY για το μέλλον. Στο στόχαστρό της : Detroit, Βοστώνη, Miami, Houston, Μόντρεαλ, Mexico City και Buenos Aires στην απο κει πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και Calcutta, Hyderabad, Kuala Lumpur, Sydney, Ulaanbaatar (!!!) και Wellington (!!!!!). Ούτε καν η Emirates δεν πετάει στις δύο τελευταίες.

http://atwonline.com/airline-finance-da ... -early-201

Για την Ουλαν Μπατορ το είχα ακούσει κι εγώ, λόγω του ότι οι δυο χώρες είχαν και στο παρελθόν μια διακρατική συμφωνία, από τον καιρό που η MİAT πετούσε από την Κωνσταντινουπολη προς την εξωτική πρωτεύουσα της Μογγολιας. Ενδεχομένως να επεκτείνουν την πτήση της Αστανα η της Αλμα Ατα μέχρι τη Μογγολια, παρα να λειτουργήσουν το δρομολόγιο αυτόνομα. Ευχομαι να πανε καλα γιατί η ΜΙΑΤ το είχε παρακάνει με τις τιμες-mongolian BBQ της.

http://atwonline.com/airline-finance-da ... riers-1004

Σκέφτοναι επένδυση και στην Ελλάδα :shock: :shock:
Γιατί όχι; Μετά από 35 χρόνια κρατικού μονοπωλίου, κοινωνικοποιημένων επιχειρήσεων και προπαντώς "προστασίας του δημόσιου συμφέροντος" (δηλαδή του βολέματος συνδικαλιστών και ημετέρων) και ο δικός μου πατριωτισμός έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα!

Δεν μπόρεσε να αντισταθεί το (και ενίοτε διαστροφικό) μυαλό μου στη σεναριοφαντασιοπληξία... :twisted:

Η συγχώνευση ΟΑ3 δεν εγκρίνεται και η Star δείχνει την έξοδο στην ΤΗΥ (ή η ΤΗΥ αναχωρεί μόνη της). Έπειτα, οι Τούρκοι ξεπατικώνουν το πλάνο της LH κι αγοράζουν γύρω γύρω αεροπορικές, μαζί και την πτωχευμένη ΟΑ ενώ η Α3 περνάει και επισήμως σε γερμανικά χέρια. Χι χι χι :mrgreen:

Και για να σοβαρευτώ λίγο, μέσα στον Οκτώβρη θα παρελάσουν απ' ότι διάβασα πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι απ΄την Αθήνα. Λέτε να έχουμε και αεροπορικό ενδιαφέρον? Οι δηλώσεις του Kotil πάντως είναι ξεκάθαρες, το μόνο που δεν λέει είναι ότι το σχέδιο θα μπεί σε εφαρμογή μόλις την σουτάρουν απ' την Star...

Φανταζεσαι η Ελλαδα να γινει "πεδιο μαχης" της ΤΗΥ(ΟΑ) και LH(Α3)? :twisted:
Περα απο τη πλακα, το εγραψα και στο νημα της Star Alliance, οτι δυσκολα μπορεις να συμβιβασεις τη LH με μια αδηφαγα ΤΗΥ...
Ο χρονος, βεβαια, θα δειξει τι γινεται με τους διπλα! Μπορει απλα να ειμαστε πολυ των σεναριων....επιστημονικης φαντασιας! :wink:

Νομίζω ότι LH και TK ήδη άρχισαν να τρώγονται! Διαβάστε το παρακάτω περιστατικό σύγκρουσης μέρους ενός Α340 της Turkish Airlines με Α330 της Lufthansa :lol: στην Άκκρα ACC της Αφρικής :twisted:
http://www.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/read.main/4946482/