Turkish Airlines

  • Thread starter Tgeo
  • Ημερομηνία δημιουργίας
faapilot":9y48m9yf said:
Για δειτε και για την εταιρειαρα την καλυτερη στο κοσμο την ολυμπιακη τι φοβερο safety record ειχε και στο ιδιο site δεν εμφανιζονται ουτε καν τα μισα της incidents
Σε αυτά τα sites δεν μπορεί να εμφανίζονται όλα τα incidents. Κάθε εταιρία έχει πολλά συμβάντα, πολλές φορές όχι σοβαρά, που δεν καταγράφονται παρά μόνο στα logs της εταιρίας (άντε και σε εθνικά αεροπορικά sites όπως το παρόν). Εξ άλλου στην TK μιλάμε για accidents κυρίως. Αν βάζαμε και τα incidents, ζήτω που καήκαμε.
Ε όχι και να συγκρίνουμε το safety record της THY με της ΟΑ!!!
 
To ποιο κωμικοτραγικο απο τα συμβαντα της ΤΗΥ, οχι ομως με την εννοια του ατυχηματος, ειναι η προσγειωση ενος 737-800 στο στρατιωτικο αεροδρομιο (!) της Τυφλιδας στην Γεωργια αντι για το πολιτικο αεροδρομιο (Tbilisi International Airport-ΤBS) στις 8/4/2009.

Πηγη: http://avherald.com/h?article=417bf096


Το παρακατω λινκ παραπεμπει σε λιστα με παρομοια περιστατικα τις τελευταιες δεκαετιες:

http://www.thirdamendment.com/wrongway.html
 
Η THY είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Airbus για μια παραγγελία μαμούθ. Η επερχόμενη παραγγελία αφορά 345 αεροσκάφη και πάει κάπως έτσι:

250 Α321neo ( CFM LEAP?? )
75 Α350-900
15 Α350-1000
5 Α350F

Λογικά, θα ακολουθήσει και παραγγελία για Boeing, εκτός και αν τα γεωπολιτικά τεκταινόμενα κάνουν την Τουρκία να κρατήσει "μούτρα" στις ΗΠΑ. Αν και είμαι σίγουρος ότι και αυτή η παραγγελία γίνεται με αυστηρά οικονομοτεχνικά κριτήρια. :rolleyes: .

Πηγή: Turkish Airlines: Σε συζητήσεις με την Αirbus για mega-deal 355 αεροπλάνων - Οικονομικός Ταχυδρόμος - ot.gr
 
Σιγά… και πιστέψαμε τις προφανείς διπλωματικές μπούρδες των βάρβαρων και πειναλέων Τούρκων έναντι των ΗΠΑ, ότι δήθεν βρίσκονται σε συζητήσεις διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους της Airbus για αγορά 355 α/φ, μπας και αναβαθμίσουν κανένα F16 επειδή έφαγαν “παππά” και για τα F35 ( ασχέτως αν ίσως το καταφέρουν αργότερα ...)

Μου θυμίζει ασπρόμαυρη ελληνική ταινία δεκαετίας 60, με αείμνηστους πρωταγωνιστές ηθοποιούς , όπου η Καρέζη έκανε κόρτε στον ΝικολαΊδη για να “ρίξει” τον Αλεξανδράκη
 
Η Turkish επιβεβαίωσε ότι ξεκινάει πτήσεις προς Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα στην Μελβούρνη, μάλλον από το καλοκαίρι με τον αρχικό σχεδιασμό να ήταν ο Μάρτιος.
Δεν δόθηκαν παραπάνω λεπτομέρειες αλλά μάλλον θα είναι Κωνσταντινούπολη-Μελβούρνη μέσω Σιγκαπούρης με το Β789.
Επίσης κυκλοφόρησε τριγύρω και ένα ανεπίσημο πρόγραμμα:
IST 1630 SIN 0750+1
SIN 0920 MEL 1940

MEL 2140 SIN 0240+1
SIN 0410 IST 1055

Τέλος να πούμε ότι στα σχέδια της Turkish δεν είναι μόνο η Μελβούρνη αλλά και το Σύδνεϊ, το Περθ και το Μπρίσμπεϊν με στόχο τις καθημερινές πτήσεις προς Σύδνεϊ και Μελβούρνη.

 
Ποιες άλλες πόλεις και χώρες έμειναν που να μη πετάει η Turkish
 
Με βάση το χάρτη τους:

έχουν μείνει ακόμα τα μικρά κράτη της Ωκεανίας, τα εμπόλεμα (Ουκρανία, Υεμένη, Συρία, Λιβύη, Σουδάν, Ισραήλ), Αφγανιστάν, Β. Κορέα, Μυανμάρ, Μπρούνει, Καμπότζη, Λάος, κάμποσα κράτη της Λατινικής Αμερικής και πολύ λίγα της Αφρικής.
Στην Ευρώπη δεν πετάει σε Κύπρο, Αρμενία, Αλβανία, Σλοβακία, Ισλανδία, Λευκορωσία και προφανώς Ουκρανία.

Με τις πτήσεις προς Αυστραλία θα πετάει πλέον σε όλες τις ηπείρους (πλην Ανταρκτικής προφανώς).

Θεωρώ έκπληξη που δεν πετάει σε Αλβανία και Ισλανδία.
 
Last edited:
Στην Αλβανία προφανώς δεν πετάει γιατί έχει το 49% της Air Albania, η οποία έχει καθημερινή πτήση για Κωνσταντινούπολη.
 
Με βάση την καινούρια διακρατική συμφωνία με την Αυστραλία, οι τουρκικές εταιρίες θα μπορούν να πετούν 35 φορές/εβδομάδα από το 2025 σε Μπρίσμπεϊν, Περθ, Μελβούρνη, και στα δύο αεροδρόμια του Σύδνευ. Οπότε λογικά σε βάθος χρόνου η Turkish θα πετάξει σε όλες τις μεγάλες πόλεις και σίγουρα σε κάποιες από αυτές και απευθείας.

 
Νομίζω πως ήδη είναι προς πώληση οι πτήσεις, τουλάχιστον προς Μελβούρνη που κοίταξα, με μια στάση στην Σιγκαπούρη.
 
Top