xristos":3siqe27c said:
Πρωταρχικό παράγοντα σ' ένα αερολιμένα παίζει η παροχή ενός υψηλού επίπεδου εξυπηρέτησης, και όχι τόσο το αισθητικό αποτέλεσμα μιας κατασκευής.............................................................................................................................................................Σίγουρα είναι ωραίο να βλέπουμε εντυπωσιακές και μνημειακές κατασκευές σ' ένα αεροδρόμιο, αλλά δεν είναι αυτό που προέχει πάντα.
Χρήστο, οι Τούρκοι (Ισπανοί, πορτογάλοι κλπ κλπ), δεν έχουν απλά καλαίσθητους-λειτουργικούς-εντυπωσιακούς κλπ κλπ αεροσταθμούς. Στο τμήμα της εξυπηρέτησης συμπεριλαμβάνονται και τά ραδιοβοηθήματα, οι πίστες, οι διαγραμμίσεις, η σήμανση, ο φωτισμός, τροχόδρομοι. Και σε αυτά όλα οι Τούρκοι (Ισπανοί, πορτογάλοι κλπ κλπ) είναι πάλι πολύ μπροστά, δεν είναι μόνο στο ωραίον του πράγματος. Είναι και στην ουσία.
Θα συμφωνήσω ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά, αλλά αλοίμονο και να μην είχαν γίνει.
Δεν έχει να κάνει με τους τούρκους. Έχει να κάνει με τους ανταγωνιστές μας στη πίτα του τουρισμού. (Τυχαίνει να είναι και οι τούρκοι σε αυτούς).
Σχετικά με την τουριστική πολιτική της ανταγωνίστριας (και τυχαία και γείτονος) που ανέφερε ο φίλος aakunz. Μπορεί τα χωριά περί το Bodrum να μην έχουν φώς νερό τηλέφωνο, αλλά το κράτος τους φτιάχνει την τουριστική υποδομή, για να βρούν δουλειές και μετά όλα φτιάχνουν. Καλύτερα να μαθαίνεις στον πεινασμένο πώς να ψαρέυει παρά να του χαρίζεις ένα ψάρι. (Ας μην ειχανε τις μπόμπες οι τούρκοι και οι αιγύπτιοι και θα σού έλεγα εγώ πόσο καλά θα πήγαινε το Ηράκλειο φέτος. )
Αυτό περί εκσυγχρονισμού. Τι μου θυμίζει, τί μου θυμίζει? Βρέ ! Κάτι δικοί μας δεν το λέγανε αυτό? Μήπως ο Σημίτης ήταν κεμαλικός ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ !!!