UAV

  • Thread starter sv1xv
  • Ημερομηνία δημιουργίας

sv1xv

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
27/09/2006
Μηνύματα
1.798
Likes
845
Website
sv1xv.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
BAW
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
TWITTER
SV1XV
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΝ υπέγραψε για την προμήθεια 5 drones τύπου ελαφρού ελικοπτέρου για χρήση από φρεγάτες. Το μοντέλο που επελέγη είναι το A900 της Ισπανικής Alpha Unmanned Systems. Επίσης είχε δοκιμαστεί και το Αυστριακό Camcopter S100, το οποίο τελικά δεν προτιμήθηκε. Τα 5 UAVs αναμένονται έως τον Απρίλιο 2022.
 

Το Λ.Σ. μίσθωσε μέσω FRONTEX ένα UAV τύπου IAI Heron, το οποίο από χθες επιχειρεί από το παλαιό αεροδρόμιο Τυμπακίου (LG54). Έχετε το νου σας μήπως εμφανισθεί κάτι σχετικό και στο FR24, από όσο ξέρω τα Heron εκπέμπουν Mode-S αλλά όχι ADS-B.
 
Σε πρόσφατο on-line άρθρο του περιοδικού "ΠΤΗΣΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ" (2022-07-25) εμφανίσθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες ενός μικρού UAV Altus A900 του Π.Ν. με διακριτικό ΠΝ-103. Το Π.Ν. παρήγγειλε 5 μικροσκοπικά μη επανδρωμένα ελικόπτερα του τύπου αυτού από Ισπανική εταιρεία τον Ιανουάριο 2022.
 

20221011-1001-UC01-46FBE9 par SV1XV, on ipernity

Το UAV UC-01 του Λιμενικού Σώματος με έδρα το Τυμπάκι σήμερα περιπολεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Το transponder του εκπέμπει κωδικό ICAO24 46FBE9.
 

HAF UAV (1) par SV1XV, on ipernity

Ένα μικρό quadcopter της Π.Α. για παρακολούθηση των θεατών στο σημερινό Air Show του Π. Φαλήρου. Σε παλαιότερες εκδηλώσεις την δραστηριότητα αναλάμβανε η Ucandrone.
 
Γιατί παρακολουθούσε τους θεατές? Για καταγραφή του πόσοι παρακολουθούσαν το show ή για πυθανή τρομοκρατική ενέργεια?
 
Ποιός ξέρει... φύλαγε τα ρούχα σου, λένε, ιδίως όταν υπάρχουν επίσημοι.
 
HERON_I.jpg


Η Π.Α. ανέβασε σελίδα με τα συνοπτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Heron I στην ενότητα "εξοπλισμοί":
HERON Ι - Πολεμική Αεροπορία
 
Αν εξαιρέσουμε το σοβαρό έργο του εντοπισμού πυρκαγιών που επιτελούν, γνωρίζουν άραγε τον Κανονισμό λειτουργίας των τα άτομα που τα χειρίζονται? Έχουν άραγε εκπαιδευτεί? Γιατί μιας και επιτελούν κοινωνικό έργο δεν ενημερώνουν το πλησιέστερο αεροδρόμιο? Το πρέπων είναι να επιχειρούμε νόμιμα και όχι αυθαίρετα.
 
Top