AOA":1g4zfsfm said:
Έτσι είναι κ. vassdel καλά τα λέει ο nikos_k , μπορεί θεωρητικά να συμφωνήσουμε μαζί σου αλλά οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ανεξαρτήτως των αιτιών που τις προκάλεσαν δυστυχώς πρέπει να αντιμετωπίζονται κατά το δοκούν της λογικής του " μη χείρον βέλτιστον"
Γιαυτό ακριβώς μιλάω, για τις παρούσες συνθήκες. Μπορείς εσύ να τις εξηγήσεις? Ή απλά μασάς την καραμέλα του "υπάρχει κρίση" και πορεύεσαι ανάλογα? Ναι, υπάρχει κρίση. Στην τσέπη μου. Και στη δικιά σου. Αλλά όχι στην τσέπη της ΒΑ, μην τρελαθούμε κιόλας. Μια μεγάλη Monopoly είναι η οικονομία. Τα λεφτά στον κόσμο είναι συγκεκριμένα. Όλες οι βαθμίδες παραγωγής και μεταπώλησης αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και οι καταναλωτές το ίδιο. Τα χρήματα λοιπόν, που στο διάολο πήγαν? Τα κρύβω εγώ?
Ανάλυση πολιτικής οικονομίας θα κάνουμε τώρα?
Όχι, αλλά φαίνεσαι πολύ έτοιμος να αναλύσεις τα δικά μου οικονομικά:
εσύ όπως λέει κι ο φίλος Νίκος λίγο - πολύ μια χαρά είσαι , θα πάρεις και τη σίγουρη σύνταξη νεότατος κι αργότερα μπορεί να φας και καμιά θέση ως συνταξιούχος από κανένα νεότερο άνεργο σε κανένα νεόπλουτο αφεντικό κι όχι μόνο
Ούτε ξέρεις την οικονομική μου κατάσταση, ούτε να τη φανταστείς μπορείς. Ναι, ένας άνεργος, με 2 παιδιά, με νοίκι, δάνειο, κάρτες κλπ είναι σε πιο δεινή κατάσταση από μένα, αλλά είναι και σε χειρότερη κατάσταση από ένα βοηθό χασάπη που παίρνει 650 ευρώ το μήνα. Τι σημαίνει αυτό? Πως ο χασαπάκος είναι εισοδηματίας και δεν πρέπει να μιλάει?
Κι ο Στάλιν να κατέβει δεν σώζει τη κατάσταση των πολλών!
Εννοείται. Ο Στάλιν τίποτα δεν μπορούσε να φτιάξει, ούτως ή άλλως. Μήπως με πέρασες για αριστερό και γιαυτό εκνευρίστηκες έτσι και έγραψες ότι νά ' ναι? Ή μήπως σε ενόχλησε το ότι γράφω σε posts?
Κι από ο, τι βλέπω σε όλα τα τοπικς είσαι πρώτος τελευταία με διάφορα σχόλια ....που σημαίνει έχεις χρόνο να ξεκουράζεσαι και να ψυχαγωγείσαι. Για ρώτα και το Νίκο και πολλούς άλλους συναδέλφους σου στην ουρά αναμονής εργασίας ίσως και μεγαλύτερους ηλικιακά από σένα πως νιώθουν στη μεγάλη χαβούζα Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!!
Γιατί δε γίνεσαι σεκιουριτάς? Σε 6 μήνες θα σε βάλουν νυχτερινό σε κάποιο πόστο. Εκεί, με ένα λάπτοπ από αυτά που δίνουν δωρεάν αν κάνεις σύνδεση mobile internet, θα λιώνεις στα ποστ. 200 τη μέρα θα γράφεις. Και δεν θα είσαι και άνεργος....
Τι λες μωρέ? Θα με τρελάνεις? Ο αριθμός των ποστ μου είναι ενδεικτικός του πόσο εργάζομαι και πόσο καλά περνάω? Έχεις και εσύ κόμπλεξ κατωτερότητας και αφού δεν μπορείς να συγκρίνεις αν την έχεις μεγαλύτερη ή μικρότερη, μετράς τη μαγκιά με τα ποστ? LOL, για να μη γράψω κάτι χειρότερο. Ακόμα ένας στο ignore list.....
nikos_k.":1g4zfsfm said:
Αποδεκτή ή ελκυστική μπορεί να μην την κάνει, αλλά αν φέρνει θετικά οικονομικά αποτελέσματα και μου εγγυάται τη θέση εργασίας μου, εμένα μου αρέσει.
Το θέμα είναι πως θα ήταν ελκυστική, αν ο εργοδότης σου είχε όντως κρίση. Στην περίπτωση του τύπου με το ρουχαλάδικο, απλά είναι κακοδιαχείριση και ζητάει από τον εργαζόμενο να βγάλει τα σπασμένα. Είναι η εντύπωσή μου, ή μήπως εγώ ο στρατόγκαβλος φασίστας είμαι πιο συνδικαλιστής από τους "ανέργους" εδώ μέσα?
Η οικονομική κρίση είναι εκεί έξω! Στην Ελλάδα ίσως δεν θα γίνει τόσο αισθητή, λόγω μαύρου χρήματος και της περιβόητης "ελληνικής οικογένειας",
που είναι πάντα παρούσα για να στηρίζει τα παιδιά της! Τώρα για την άποψή σου, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως στην Ελλάδα μια ζωή βλέπουμε φαντάσματα!
Όπως σε άλλα θέματα μας φταίνε οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι, έτσι και τώρα μας φταίνε οι μεγάλες εταιρίες και τα golden boys.
Για την κατάντια μας υπάρχει πάντα μια δικαιολογία...
Στο "μεγάλες εταιρίες" έβαλα εισαγωγικά. Το θέμα μου, ήταν (και εξακολουθεί να είναι) πως η κρίση είναι πλασματική. Είναι φτιαγμένη από κάποιους (δεν θα ονοματίσω ποιους πιστεύω γιατί θα με κατηγορήσεις πάλι ως φαντασιόπληκτο και μέντιουμ που βλέπει φαντάσματα) για να δικαιολογήσουν την παρούσα κατάσταση - αυτήν στην οποία ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως εργαζόμενοι και άνεργοι, δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Και επειδή μας είπαν ότι έτσι είναι, εμείς το χάφτουμε και οικειοθελώς παραιτούμαστε δικαιωμάτων μας. Μπράβο μας. Αλλά μιας και μίλησες για φαντάσματα, εσύ το φάντασμα της περιβόητης "ελληνικής οικογένειας" πού το είδες πάλι? Μια άποψη εξέφρασα, οικονομικοπολιτικής φύσεως. Πάλι ο Νεποτισμός και η Ελλαδίτσα θα πεις ότι φταίει???
Επίσης, ιδιαιτέρως εσύ αγαπητέ vassdel, δεν έχεις κανένα λόγο ανησυχίας (και μαγκιά σου), διότι η μαμά πατρίδα σε φροντίζει από τα 18!
Λόγο ανησυχίας δεν έχω. Η ΠΑ δεν θα κλείσει. Λόγο γενικώς έχω? Ή πρέπει να κάνω μόκο επειδή έχω σίγουρο μισθό?
Από μένα, τέλος. Η βάρδια μου τελείωσε. Τώρα πάω παραλία Νυδρίου για μπάνιο και μετά καφέ/ποτό. Αλλά αφού δεν πρόκειται να ξανανοίξω pc μέχρι αύριο (οπότε και δεν θα ποστάρω μέχρι αύριο), αφήνω τον φίλο ΑΟΑ να νομίζει πως λιώνω στη δουλειά και δεν έχω χρόνο.