Βαρέθηκα τα 737!!! Πώς να γυρίσω??????

• Thread starter Thread starter Stelios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Stelios

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
Άλιμος
Αποφάσισα να βάλω αυτο το θέμα στα Πολλα΄και διάφορα διότι θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας για ενα ταξίδι, και κάτι τέτοιο μαλλον δεν αφορά τις άλλες κατηγορίες!

Λοιπόν, μετά από ένα χρόνο στην Αγγλία ήρθε η ώρα του οριστικού (εκτος απροοπτου) γυρισμού! Όσες φορές πήγα και ήρθα Ελλάδα Αγγλία στο χρόνο αυτό είχα πει οτι θα δοκίμαζα όσες περισσότερες αεροπορικές μπορούσα. Έτσι πέταξα με Swiss, KLM, Alitalia, Lufthansa, Τσέχικες, Jet 2 και Ryanair (οι 2 τελευταίες όχι για Ελλάδα εννοείται). Λοιπόν, τώρα που θα γυρίσω μια και καλή θα ήθελα να γυρίσω με κάτι διαφορετικο. Τι εννοώ λέγοντας διαφορετικό. Θέλω να μπώ σε κάποιο αεροπλάνο που να μην είναι 737 ή 321 - τα βαρέθηκα!!! Τι μου προτείνετε? Το δρομολόγιο είναι Μαντσεστερ Αθήνα, αλλά είμαι διατεθημένος να φύγω από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Αγγλίας και να κάνω πάνω από μια-δυο στάσεις!

Αναμένω!
Ευχαριστώ!

Stelios":2piee37l said:
Αποφάσισα να βάλω αυτο το θέμα στα Πολλα΄και διάφορα

Στο "Πολλά & Διάφορα" βάζουμε μη αεροπορικά θέματα. Καλύτερα εδώ.

Τί θα έλεγες για Scandinavian? Έχεις πιθανότητες να πετάξεις με MD-80. Επίσης από Μάντσεστερ για Μαδρίτη παίζουν πτήσεις με ΒΑ Connect και με λίγο προγραμματισμό πετάς με Embraer RJ145 ή με ΑR1

Από Manchester υπάρχει πάντα και η Singapore που κάνει 2/βδομάδα MAN-ZRH-SIN με...Β744 φυσικά! Οι τιμές βέβαια είναι από αστεία χαμηλές μέχρι δραματικά υψηλές, ανάλογα πότε θα το κλείσεις. Από ZRH για Αθήνα δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές δυστυχώς...

(δεν πιστεύω να περιμένατε κάτι λιγότερο από 5th freedom από μένα, ε; :lol: )

ΕGLL-FAJS με South African και FAJS-LGAV με ΟΑ.

Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις!!!

seven4seven να είσαι σίγουρος ότι αν έβγαινα (money) θα το έκανα με τα χίλια!!!!!

Τέλος πάντων, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα. Λοιπόν, πέρσι στις 16 Σεπτεμβρίου 2005 (υπάρχει λόγος που λέω την ημερομηνία) έκλεισα μετ' επιστροφής εισητηριο με SWISS ATH-ZRH-MAN για την 1η Οκτωβρίου 2005 και επιστροφή στις 14 Ιουλίου 2006. Πραγματοποίησα το πρώτο σκέλος του ταξιδιού και κατά τον Μαιο πηρα τηλέφωνο στη SWISS και τους είπα ότι θέλω να μεταφέρω την ημερομηνία επιστροφής και να την βάλω γύρω στις 25 Σεπτέμβρη 2006. Μου απάντησαν ότι το αργότερο που μπορεί να μεταφερθεί η ημερομηνία είναι για τισ 16 Σεπτεμβρίου 2006, ένα χρόνο μετά από τότε που είχα κάνει την κράτηση. Θέλω να ρωτήσω τα εξής:

Πρώτον, στους ναύλους που ισχύουν για ένα χρόνο, ό χρόνος δεν αρχίζει να μετράει από την πρώτη ημέρα του ταξιδιού΄? Δε μου φαίνεται λογικό να μετράει από την μέρα που κάνεις την κράτηση. Δηλαδή εάν κάποιος κάνει κράτηση 6 μήνες πριν ταξιδέψει, το αργότερο που μπορεί να γυρίσει είναι 6 μήνες μετά το πήγαινε? Λίγο κουλό δεν είναι?

Δεύτερον, αφου μου είπαν τα ανωτέρω, τους είπα να ακυρώσω το εισητήριο. Μου είπαν ότι δεν πάιρνω λεφτα πίσω. Λέω OK εντάξει, λογικό ακούγεται. Τους ρωτάω΄τότε αν θα πάρω τους μισούς φόρους πίσω και μου απαντάνε όχι. Συγκεκριμένα μου είπανε ότι καμία εταιρία δεν επιστρέφει φόρους εαν έχει πραγματοποιηθεί το πρώτο σκέλος του ταξιδιού. Ρε παιδιά αυτό δεν είναι πολύ πιο κουλό από το προηγούμενο? Και στην τελική δεν υποχρεούνται νομικά να επιστρέψουν τους μισούς φόρους?

Ευχαριστώ!!!

Έπρεπε να κοιτάξεις το εισιτήριο στα κουτάκια not valid before & not valid after. Eκει βλέπεις τις ημερομηνίες ανάμεσα στις οποίες ισχύει ο κάθε ναύλος. Να σημειώσω ότι οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί ναύλοι της Swiss έχουν 12μηνη ισχύ.

Σε αυτό που λές για τους φόρους έχεις δίκιο. Το ίδιο κάνει και η KLM. Κανονικά πρέπει να σου επιστρέφουν τους αχρησιμοποίητους φόρους (όχι απαραίτητα τους μισούς). Απορώ πώς δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένας να τους κυνηγήσει.

Από MAN ενδιαφέροντες προορισμούς και φτηνές πτήσεις έχει η http://www.thomsonfly.com που πετά, συνήθως, με 757 (έχει όμως και 737 και 767). Βρήκα ένα ενδιαφέρον δρομολόγιο MAN-VCE στις 22.9.2006, τιμή -2.41 (ναι, έτσι λέει!) το οποίο με φόρους γίνεται £26.49. Από Βενετία για Αθήνα πετά η Alpi Eagles (νομίζω καθημερινά) με Fokker. Επίσης με 85 λίρες η Thomsonfly σε πετά από MAN για Καλαμάτα στις 24.9.2006 (από Καλαμάτα για Αθήνα, αφήνεται σαν άσκηση για τον αναγνώστη ;) )