Βάρος αποσκευών

• Thread starter Thread starter Stelios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Ακριβώς έτσι είναι. Με δύο διαφορετικά εισιτήρια, εφαρμόζονται οι σχετικοί όροι των αντίστοιχων ναύλων. Η ΟΑ έκανε πολύ καλά που χρέωσε υπέρβαρο:

α) Γιατί η BA έξέδωσε εισιτήριο με Piece Concept (λογικά 2 Χ 50 lbs)
β) Γιατί η ΟΑ εξέδωσε εισιτήριο βάσει του Weight Concept (max 23 κιλα)

Καλησπέρα σε όλους!
Γνωρίζει κανείς αν στην Α3 επιτρέπεται πέραν της χειραποσκευής να έχω μαζί μου και το λαπτοπ (στην οικονομική θέση, πτήση εξωτερικού); Ρώτησα στο κέντρο κρατήσεων αλλά μου απάντησαν ότι πιθανόν να έχω πρόβλημα, χωρίς όμως αυτό να είναι σίγουρο :roll:
Αυτό σημαίνει ότι εξαρτάται από τον εκάστοτε υπάλληλο;;

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται, πάντως την τελευταία φορά σε δρομολόγιο εξωτερικού με την Aegean (economy) δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Είχα την τσάντα μου την κανονική και την τσάντα με το laptop. Δεν είπαν απολύτως τίποτε. Ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε στο DUS.

Αν και κανονικά επιρέπεται μόνο μία χειραποκευή, στην έξοδό σου από την Ελλάδα δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα.
Δεν ξέρω βέβαια αν θα έχεις πρόβλημα (πολύ πιθανό) στην αναχώρησή σου για την πτήση της επιστροφής. Σε κάποια αεροδρόμια (πχ Χίθροου) είναι πολύ αυστηροί με τέτοια θέματα.

αν ερχονταν απο LHR με ΒΑ θα του τα χρεωναν παλι? ή επειδη ειχε ερθει απο Καναδα θα του τα αφηναν?

O aakunz το έγραψε ξεκάθαρα:
aakunz":3gij4t0m said:
Με δύο διαφορετικά εισιτήρια, εφαρμόζονται οι σχετικοί όροι των αντίστοιχων ναύλων.
Μόνο αν είχε κόψει ΟΛΑ τα δρομολόγια σε ένα εισιτήριο, ΜΟΝΟ τότε δεν θα πλήρωνε.

fotis":qrmlpsre said:
Σε κάποια αεροδρόμια (πχ Χίθροου) είναι πολύ αυστηροί με τέτοια θέματα.

Στο Heathrow εδώ και μερικούς μήνες έχουν επαναφέρει το "1 χειραποσκευή + 1 laptop"

Στην Aegean πλήρωσα 10 Ευρώ για 5 κιλά υπέρβαρο

Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που συνέβη σήμερα με την Aegean, δεν έχει σημασία που και πότε, αλλά ήταν πτήση εσωτερικού. Πετούσαμε 2 άτομα και είχαμε 45 κιλά (χωρίς χειραποσκευές) και μας έβαλε η Αιγαίου να πληρώσουμε 10 ευρώ τα 5 κιλά υπέρβαρο. Με 8000 μίλια στους τελευταίους 8 μήνες, Semi-flex εισιτήριο 245 ευρώ εσωτερικό πηγαινέλα, να με βάλουν να πληρώσω. Από σήμερα, κόβεται, και συνεχίζουμε ΜΟΝΟ με Ολυμπιακή και Athens. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

Re: Στην Aegean πλήρωσα 10 Ευρώ για 5 κιλά υπέρβαρο

Hey,calm down mate..εγω έχω πλήρωσει 45 ευρω για 11 κιλα(που τα βρήκαν τόσα?)..υπάρχουν και χειρότερα..αν ειναι ομως ετσι όπως τα λες είναι λογικό να έχεις τόσες απαιτησεις σαν "πελατης" τους τοσο καιρό..παντως δεν περίμενα κατι διαφορετικό απο τη συγκεκριμένη εταιρία

Re: Στην Aegean πλήρωσα 10 Ευρώ για 5 κιλά υπέρβαρο

Και πάλι καλά να λες. Πάνε δες πόσο κοστίζουν τα 5 κιλά σε άλλες εταιρίες (κι όχι μόνο σε LOCO). 5-40 €/ κιλό χρεώνει π.χ η LH ανάλογα με τον προορισμό (εδώ ο σχετικός τιμοκατάλογος). Ο semiflex ναυλος της AEGEAN έχει baggage allowence 20kg (+5 στους κατόχους της Μπλε Κάρτας). Οπότε αν τα 5 κιλα δεν τα είχε ο κάτοχος αυτής, δίκαια πλήρωσες το πρόστιμο.

Αυτό βέβαια είναι σχετικό και εξαρτάται από την υπάλληλο του check-in. Έχει τύχει πολλές φορές να checkάρω 20+ κιλά (μέχρι27 νομίζω) σε μια αποσκευή για 2 άτομα και να μην πληρώσω τίποτα. Κλείνοντας, μην είσαι απόλυτος με αφορισμούς του τύπου "ΤΕΛΟΣ Μ' ΑΥΤΟΥΣ". Μπορεί να σου πήραν άδικα το 10άρικο αλλά σε σύγκριση με τους ΑΛΛΟΥΣ είναι κλάσεις ανώτεροι σε προσφορά υπηρεσιών.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.