Βαρσοβια με Malev...

• Thread starter Thread starter emilek737
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

emilek737

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
Στον αερα...
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
LOT
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTT
Λοιπον...υστερα απο πολλες ιστοριες με ταξιδια που διαβασα ,εμπνευστικα και αποφασισα να να περιγραψω και τη δικη μου περιπετεια...
Δεν σκοπευω να περιγραψω κατι το τρομερο...απλως θελω να μοιραστω τη στιγμη και να περασει η ωρα... :D !
Ξεκιναω...
22 Δεκεμβριου,ωρα 1 και κατι το μεσημερι....βγενω απο το ταξι και ο ευγενικος ταξιτζης μου βγαζει την βαλιτσα απο το πορτ μπαγκαζ και μου ευχεται καλο ταξιδι!Παω απευθειας για check-in για να ξεφορτωθω τις βαλιτσες...ενας -παλι- ευγενικοτατος και συμπαθιτικος νεαρος καταφερνει με τον τροπο του να μου φτιαξει το κεφι μονο και μονο απο το τροπο που μιλαγε....ειχα 2-3 κιλακια παραπανω αλλα μου τα χαρισε 8) !Μολις αφηνω τις αποσκευες κατευθινομαι αμεσως για την πυλη μου αφου δεν ειχε απομινει και πολυς χρονος...Μολις βρηκα την εξοδο μου παραξενευτικα αφου παρατηρησα οτι εχουν αλλαξει μερος...δηλαδη δν χρειαστικε καν να περασω σε duty free ουτε κανενας μεγαλος ελεγχος....δηλαδη απο την μερια π ειναι ενα μαγαζι με κατι cartoon...τελος παντων περναω χωρις κανενα προβλημα στο ελεγχο :wink: ...Στη συνεχεια μολις ηρθε η ωρα επιβιβαστικαμε στο αεροπλανο.Ηταν ενα boeing 737-400.Ξεχασα να ανεφερω οτι η πτηση μου ηταν μεσω Βουδαπεστης.Αρα 2 πτησεις :D !Ολη η διαδικασια εγινε πολυ γρηγορα και οταν αρχισαν να μιλανε ουγγρικα εντυποσιαστικα...περιεργη γλωσσα...!τελος παντων..Μολις το αεροπλανο απογειωθηκε δεν προλαβε να καλα καλα να φυγει απο τα σπατα και 1 λεπτο μετα εγινε ενα τρομαχτικο κενο αερος...τουλαχιστον στα 10 χρονια που πεταω δεν μου ειχε ξανασυμβει κατι τετοιο!Ολοι ουρλιαξαν και πιαστηκαν απο τα χερουλια των καθησματων (μου εκανε εντυπωση γιατι ολοι το εκαναν μαζι με μενα λες και θα βοηθησει σε κατι...)...στη συνεχεια μολις το αεροπλανο εφτασε στο καταλληλο υψομετρο ξεκινησε to service...πρωτα μας προσφεραν ποτα και στη συνεχεια ενα γλυκακι...για να πω την αληθεια τιποτα το ιδιαιτερο στη συνεχεια της πτησης...το ενδιαφερον ηταν οτι υπηρχαν οθονες απο πανω που μας εδειχναν την πορεια της πτησης...μολις φτασαμε στο αεροδρομιο τη βουδαπεστης αποβιβαστικαμε και μπηκαμε στο λεοφορειο...μας πηγαν στα duty free...για το αεροδρομιο της βουδαπεστης δεν θα σχολιασω γτ μπορει να προσβαλλω χωρις να θελω....κατα τη γνωμη μου το αεροδρομιο ειναι αστα να πανε...τουλαχιστον εκει που ειμασταν εμεις ηταν πολυ μικρος ο χωρος...υπηρχε και ενα αλλο προβλημα ομως....οι εξοδοι ηταν γυρω στις 20 και υπηρχαν παρα πολλες πτησεις...αρα υπηρχε και συγχηση καθως υπηρχαν πτησεις που εφευγαν την ιδια ωρα απο την ιδια εξοδο...για φαντασου...αρα επρεπε να περιμενει η μια πτηση για να τελιωσει η αλλη......ετσι με 2 ωρες καθυστερηση...(ευτυχως που ειχα το λαπτοπ και το αεροδρομιο προσφερε ιντερνετ...)Οταν εφτασε η ωρα επιτελους, μπηκαμε στο επομενο αεροπλανο το οποιο ηταν ενα boeing 737-800..η πτηση εγινε φυσιολογικα χωρις κατι ιδιαιτερο αν και η προσγειωση ηταν λιγο..εμ...ζαλιστικη αφου αν καταλαβα καλα ηταν κατι στυλ crosswind και επειδη ειχε ομιχλη μας κουνουσε δεξια αριστερα....προσγειωθηκαμε κανονικα...παντως κατι που μου εκανε εντυπωση ηταν η ταχυτητα της τροχοδρομισης...με ποσα knots μπορει να παει ενα αεροσκαφος στους τροχοδρομους?γιατι μου φανηκε οτι ετρεχε πολυ!...τελος παντως....το λεωφοριο υστερα απο την αποβιβαση μας πηγε απευθειας στο καινουριο terminal της βαρσοβιας το terminal 2 απο που πηραμε τις βαλιτσες και κατευθην8ικαμε προς την πολη....

Βιαστικο λαθος...736 εννοουσα...

Πολύ καλή η περιγραφή σου..και εγώ έχω ταξιδέψει με Malev και δεν νομίζω ότι θα ξανά ταξιδέψω πάλι με αυτές τις αερογραμμές… :with:

Ενδιαφέρον trip report.
Έτυχε να εχω ταξιδέψει με τη Malev 2 φορές και η εικόνα μου γι αυτή είναι θετικότητα. Ευγενέστατο service, ολοκαίνουργια αεροσκάφη(έτυχε να μπω σε fokker της και πάλι ήταν πολύ καλοσυντηρημένο), και πάντα on-time. Εάν δεν έχει πολύ κόσμο η business class, ένα κάθισμα στις πρώτες σειρές του αεροπλάνου εγγυάται ένα πολύ άνετο ταξίδι τόσο λόγω seat pitch αλλά και πλάτους. Στο θέμα catering υπάρχει ένα θεματάκι, αλλά οι περισσότερες εταιρίες πλέον δεν νοιάζονται ιδιαίτερα γι αυτό.
Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, αν και παλαιό, είναι αρκετά πρακτικό για transfers λόγω του μικρού του μεγέθους, ευτυχώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης.
Με ένα καλό ναύλο θα ξαναπετούσα ευχαρίστως με την Malev.

Στα εισητήρια και στο site της έγραφε οτι στην πτηση απο αθηνα-βουδαπεστη θα πηγεναμε με fokker αλλα τελικα δεν ισχυε..

Οι τύποι που αναγράφονται στην ιστοσελιδα της σπανια ισχύουν. Στην πτήση HAM-BUD, ενώ υποτίθεται ότι θα εκτελείτο με CRJ, τελικά στην πύλη μας περιμένε ένα 737-700. Οι τύποι πηγαίνουν ανάλογα με τη ζήτηση υποθέτω.