Βαρσοβία

• Thread starter Thread starter athlios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

athlios

Low-Cost-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
QFA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Καλησπέρα. Με την προσφορά της Aegean, έκλεισα εισιτήρια για Βαρσοβία για τον Ιούνιο και μιας και δεν έχω ταξιδέψει ξανά στην Πολωνία θα ήθελα κάποιες πληροφορίες:
1)Έχετε να προτείνετε κάποια περιοχή της πόλης στην οποία να κλείσουμε ξενοδοχείο (βάσει εύκολης πρόσβασης προς αξιοθέατα, νυχτερινή ζωή κλπ)
2)Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού είναι 5 μέρες (οι μέρες μετάβασης-επιστροφής υπολογίζονται ως 1). Με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα, μου φαίνονται πολλές για Βαρσοβία και σκεφτόμαστε μήπως τη συνδυάσουμε με κάποια άλλη πόλη. Πόσες μέρες θεωρείτε ότι είναι αρκετές για να δούμε (σε ικανοποιητικό βαθμό) τη Βαρσοβία?
3)Ποιες εναλλακτικές έχουμε σε περίπτωση που επιλέξουμε να επισκεφτούμε και κάποια άλλη πόλη (εύκολα προσβάσιμη με τραίνο ή φτηνά αεροπορικά εισιτήρια, εντός ή εκτός Πολωνίας)? Μία σίγουρα είναι η Κρακοβία αν και δεν ξέρω αν 5 μέρες είναι αρκετές και για τις 2 πόλεις (για να είμαι ειλικρινής την Κρακοβία την είχα υπόψιν ως μελλοντικό προορισμό για περισσότερες μέρες-η Βαρσοβία επιλέχθηκε λόγω πολύ φτηνών εισιτηρίων). Για εκτός Πολωνίας, κλίνουμε περισσότερο προς πόλεις σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ (πχ Μινσκ,Ρίγα, Κάουνας κλπ). Εσείς τι προτείνετε?
4)Τέλος, ευπρόσδεκτη είναι οποιαδήποτε πρόταση που αφορά αξιοθέατα, φαγητό και διασκέδαση στη Βαρσοβία.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. :great:
Φυσικά και περιμένω πληροφορίες από τον ειδήμων αλλά προτίμησα αντί προσωπικού μηνύματος να απευθυνθώ σε ολόκληρο το forum (όσες περισσότερες πληροφορίες τόσο το καλύτερο)!

1) Κέντρο (Srodmiescie) με μεγάλη ποικιλία απο ξενοδοχεία και κλαμπς. Άλλα και λίγο έξω απο το κέντρο να πας, θα έχεις νυχτερινό μετρό όπως και μεγάλο δύκτιο νυχτερινών τραμ και λεωφορείων ;)

2+3) Δε σε βολεύει με τίποτα εκδρομή από Βαρσοβία προς εκτός χώρες (μόνο μια μονοήμερη εκδρομή στο Βίλνιους), μιας και η Ουκρανία είναι μακρυά και στην Λευκορωσία θέλεις βίζα (και για τους κατόχους ελληνικού διαβατηρίου είναι λίγο ακριβή). Θα σου πρότεινα μια μονοήμερη εκδρομή στο Πόζναν ή δύο μέρες στο Γκντανσκ

4) πες μου τι σε ενδιαφέρει και θα σου πω :)

Αν έχει καλό καιρό, η Βαρσοβία από μόνη της είναι ενδιαφέρουσα, ειδικά η παλαιά πόλη. Πολλά πάρκα, πολύ πράσσινο, όμορφος ζωολογικός κήπος, και πολύ φτηνές τιμές.

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ και τους 2!

Thanasis_U2":2rladb32 said:
2+3) Δε σε βολεύει με τίποτα εκδρομή από Βαρσοβία προς εκτός χώρες (μόνο μια μονοήμερη εκδρομή στο Βίλνιους), μιας και η Ουκρανία είναι μακρυά και στην Λευκορωσία θέλεις βίζα (και για τους κατόχους ελληνικού διαβατηρίου είναι λίγο ακριβή). Θα σου πρότεινα μια μονοήμερη εκδρομή στο Πόζναν ή δύο μέρες στο Γκντανσκ

Το ξανασυζητήσαμε με την παρέα και μάλλον θα κινηθούμε εντός Πολωνίας . Το Γκντανσκ σίγουρα αποτελεί μια επιλογή αλλά λόγω του ότι θα θέλαμε να επισκεφτούμε και το Άουσβιτς κλίνουμε περισσότερο προς Κρακοβία, με τη λογική 2 ημερών στη Βαρσοβία (μέρα μετάβασης- μέρα αναχώρησης + 1 ολόκληρη μέρα) και τριών στην Κρακοβία (1 για το Άουσβιτς και 2 για την πόλη). Πώς σου φαίνεται ως επιλογή ως προς το χρονικό πλαίσιο? Αξίζει ή απλά θα δούμε ένα μικρό κομμάτι από την κάθε πόλη? Οποιαδήποτε αντιπρόταση καλοδεχούμενη!

Thanasis_U2":2rladb32 said:
4) πες μου τι σε ενδιαφέρει και θα σου πω :)
Γενικότερα οτιδήποτε το παραδοσιακό-ντόπιο είτε σε φαγητό είτε σε διασκέδαση-θέαμα (παραδοσιακή μουσική ή τοπικά θεάματα όπως πχ οι Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες για την Τουρκία, το Μαύρο Θέατρο για την Πράγα κλπ ). Επίσης λόγω "αδυναμίας" της παρέας προς τις μπύρες, προτάσεις για μπυραρίες θα βοηθήσουν πολύ!

Η καλύτερη επιλογή, είναι Κρακοβία 3 μέρες. Αν έχετε και πασό φοιτητικό και ISIC σε 3 ώρες και 5 ευρώ είστε στην Κρακοβία.

Για Μπυραρίες προτείνω https://www.facebook.com/Pijalnia.Wodki ... group_id=0 όπως και το http://www.uszwejka.pl/?gclid=CKuGz-e69 ... zAodVAsAiA στην Βαρσοβία,

Κρακοβία είναι μεγάααααλη η ατζέντα :Ρ

όσο για το trade mark δε έχει κάτι που είναι διάσημο η Βαρσοβία εκτός του ποτού

Δυστυχώς δεν είμαστε πια φοιτητές αλλά σίγουρα πιο φτηνά θα μας έρθει από τη LOT!
Με τις τιμές της LOT γενικά τι παίζει; Ψάχνοντας εισιτήριο WAW-KRK για ... αύριο έως και τα τέλη Μαρτίου μου βγάζει 104€ και από Απρίλιο έως Ιούνιο σταθερά 136€! Παίζουν last minute τιμές ή απλά είναι γενικά σταθερές και τώρα "έπεσα" σε προσφορά;
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες κι ελπίζω να μην σε κούρασα!

δε συμφέρει το αεροπλάνο από Βαρσοβία για Κρακοβία. Ποιο πολλή ώρα κάνει (να πας αεροδρόμιο, 1 1/2 ώρα νωρίτερα, πτήση 50 λεπτά, παραλαβή αποσκευής και μετά να πας στην πόλη) από το να πάρεις το τρένο και να πας απευθείας. Το τρένο τότε θα σου στοιχίσει κοντά στα 10 ευρώ ;) και σε 3 ώρες είσαι Κρακοβία

Ωστόσο τα τρένα στην Πολωνία δεν είναι ότι το καλύτερο, είναι κάτι σαν ΟΣΕ δεκαετίας 80. Με αεροπλάνο είχα πάει από Βαρσοβία Κρακοβία, και πήγαινε γύρω στα 100 ευρώ μετ' επιστροφής. Από το αεροδρόμιο είχε συγκοινωνία για την πόλη