Re: Video Trip Reports / Turkish Airlines A320 IST - SKG
Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά και πάλι, ένα ακόμη flight report από τις Τουρκικές αερογραμμές στο Κων/πολη - Θεσ/νίκη.
Στο βίντεο θα δείτε αρκετά πλάνα από το αεροδρόμιο της Κων/πολης που νομίζω έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες του. Η ΤΚ έχει 2 πτήσεις την μέρα για Θεσσαλονίκη και εδώ είμαι στην πρωινή. Γενικότερα σε αυτό το δρομολόγιο βάζει τα πάντα 319,320,321,737-700,737-800. Άντε να τελειώσει ο διάδρομος να δούμε και 330! :evil: :twisted: :evil:
Επειδή είναι πρωί, δεν έχει τρελές ουρές στο αεροδρόμιο. Συνήθως περιμένεις μέχρι και ώρες, ειδικά στον έλεγχο ασφαλείας. Δυστυχώς ο κόσμος δεν έδινε προτεραιότητα σε μανάδες με παιδιά και ηλικιωμένους... Μετά τον έλεγχο είναι η χαρά του παιδιού αν έχεις χρόνο. Οι Τουρκικές σου δίνουν και δωρεάν εφημερίδα ή περιοδικά (το Time ειδικά το αγαπώ στις πτήσεις), αν και στην Αθήνα το κάνει και η Α3 αν το ζητήσεις στο Gate. Να πω ότι στα Gate οι Έλληνες ακουγόμαστε αρκετά όπως και κάποιοι άλλοι λαοί πιο ανατολικά ή πιο νότια. Στα της πτήσεις όλα ουδέτερα και αδιάφορα με εξαίρεση τα παιχνίδια γεωγραφίας. Το πρωινό αυτό δεν ήταν και το καλύτερο τους, την καλύτερη ομελέτα την είχα όταν γυρνούσα από Στοκχόλμη μαζί τους, έχουν βέβαια καλό φυσικό χυμό φρέσκο 100% πορτοκάλι στημένο και αριάνι ωραίο. Να πω εδώ ότι οι κοπέλες δεν πρόλαβαν να μαζέψουν το φαγητό ούτε πρόλαβαν να ελέξουν τα καθίσματα για την προσγείωση. Πολλοί είχαν ανοιχτό το τραπεζάκι και δε ξέρω πόσο ασφαλές είναι αυτό. Σε αντίθεση με την Α3 που μέχρι και πριν πατήσουμε κάτω οι κοπέλες έκαναν σε όλους τον έλεγχο κτλ. Η θέση είναι ΟΚ για πτήση και δυο ωρών, αν και στο ISU - IST το 737 είχε καλύτερο χώρο και IFE αλλά και το SKG-IST στις 26/10 είχε 737 όπου πήγαινες Αμερική, τρελό χώρο για τα πόδια. Σε εσωτερικά της A3 έτυχε να είναι χειρότερα και από Ryanair, ειδικά σε ένα που ήταν all economy. Η Business είναι κανονική Business. Απογείωση Προσγείωση όλα ομαλά. Πριν απογειωθούμε υπάρχει ένα ωραίο πλάνο με ένα 330 να απογειώνεται από πίσω. Στη Θεσσαλονίκη το αεροδρόμιο όπως το ξέρετε, απλά θα δείτε και τον έλεγχο διαβατηρίων.
IST αεροδρόμιο 4/5 (Γιατί είναι φουλ και αρκετά μεγάλο)
SKG αεροδρόμιο 2/5 (και εδώ χαριστικά επειδή είναι η πόλη μου, θεωρώ πως θέλει αλλαγή νοοτροπίας και γενικώς πολλές αλλαγές...)
A320 3/5 (λόγω έλλειψης IFE και νορμάλ χώρο στα πόδια)
Turkish Airlines 4.5/5 (ναι ναι ξέρω τι θα πείτε για την ασφάλεια αλλά ο συνδυασμός παροχών + τιμής + δίκτυο + οι ανταποκρίσεις μας βολεύουν εμάς εδώ στην επαρχία)
https://www.youtube.com/watch?v=xfJ7znn4bfw