βιογραφικο σημειωμα

• Thread starter Thread starter sectus
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

sectus

Νέο μέλος (Tourist)
απορια βιογραφικού

Καλησπέρα παιδιά, έχω μια απορία. Στην ΒΑ όταν κάνεις ένα καθιερωμένο apply για μία θέση σου γίνονται κάποιες απλές ερωτήσεις. Οι 2 απο αυτές είναι επίπεδο μαθηματικών και Αγγλικής γλώσσας, χρησιμοποιώντασ όμως προφανώς, ένα ξένο για εμάς Αγγλικό σύστημα βαθμολογίας το οποίο σίγουρα δεν γνωρίζω, δεν κατανοώ και δεν μπορώ να ξέρω ποιό είναι το αντίστοιχο ''ελληνικό'' βαθμολογικό επίπεδο. Τι απαντάμε? ναι, οτι τόχουμε? και ότι γίνει όταν και άμα έρθει η ώρα της συνέντευξης... και υποτίθετε τους εξηγούμε απο κοντα?

Re: απορια βιογραφικού

Πρέπει να γράψεις τα αντίστοιχα Ελληνικά "προσόντα". Δεν ξέρω ακριβώς τί ζητάει η ΒΑ, γι'αυτό θα βοηθούσε να γράψεις εδώ τί ακριβώς ζητάει (επί λέξη), μπάς και βοηθήσουμε στη "μετάφραση". Δηλαδή, θα μιλάει προφανώς για GCSE ίσως και για GCE, για A Level ή και για O Level, για πόσα χρειάζονται και λοιπά. Γράφτα εδώ και τα ξαναλέμε για το τί σημαίνει το κάθε τί σε ελληνικούς όρους. :wink:

Re: απορια βιογραφικού

Για πτυχίο πανεπιστημίου μπορείς να απευθυνθείς στη γραμματεία του ιδρύματος για να σε πληροφορήσει τα αντίστοιχα επίπεδα (έστω ότι είναι οργανωμένο το ίδρυμα). Σε εμένα δηλαδή (ΣΕΜΦΕ @ ΕΜΠ) το 7.6 ήταν αντίστοιχο του Upper Second Class Honours. Αλλά εξαρτάται από αρκετά, οπότε... :) Πέραν αυτού, πτυχίο πανεπιστημίου = "Equal BSc", πτυχίο πολυτεχνείου = "Equal MSc".

Πέραν αυτού, αυτό που εγώ έχω καταλάβει είναι πως ό,τι πτυχίο και να έχεις, για αρχικές δουλειές καλό είναι να αναφέρεις τα "school leaving results" δηλαδή τους βαθμούς απολυτηρίου λυκείου, τα οποία αντιστοιχούν σε GCE/A-level. Ειδικά αν τελείωσες με γερούς βαθμούς μην το παραλήψεις. Μου το έχουν ζητήσει από πανεπιστήμια για MSc, μέχρι τεράστιες πολυεθνικές - μάλιστα πολλές από αυτές κάνουν απευθείας discard την αίτηση αν δεν περιλάβεις το βαθμό απολυτηρίου.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, καλό είναι να αναφέρεις τα key subjects.

Πέραν αυτού, για τα αγγλικά, αν θεωρείς ότι το'χεις το θέμα της γλώσσας πετάξου να δώσεις ένα IELTS (190euro, αν μιλάς καλά αγγλικά και τη χρησιμοποιείς τη γλώσσα θα χρειαστείς πολύ λίγη προετοιμασία), με έναν καλό βαθμό ψιλοκαθάρισες με τις απαιτήσεις τους.

καλημερα..αν μπορει καποιος να με βοηθησει θελω να μαθω τι επιπλεον στοιχεια χρειζεται να αναφερονται στο βιογραφικο αεροσυνοδου κ τι φωτογραφια χρειαζεται..

καλησπερα!! θα με βοηθουσατε κι εμενα πολυ να μου λεγατε τι ακριβως χρειαζεται!!εχω τελειωσει μια αεροπορικη σχολη και θελω να ξερω ποτε ακριβως μπορω να στειλω ενα βιογραφικο σε καθε εταιρια

Πότε ακριβώς;;; Όταν ζητάνε προσωπικό φαντάζομαι... :lol: