Visa Transit & ΕSTA PROGRAM.

• Thread starter Thread starter dreico33
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ έβγαλα κανονική ESTA και πλήρωσα 79$. :evil:
Θα μείνω 2 ημέρες Νέα Υόρκη, μετά πετάω Βολιβία, επιστρέφω και θα μείνω άλλες 4 μέρες.

Η ESTA με καλύπτει για όλα αυτά, έτσι δεν είναι;
Πρέπει να τους ενημερώσω προκαταβολικά ότι σχεδιάζω να μπω, να βγω, να ξαναμπώ και να ξαναβγώ εντός 17 ημερών;

Δεν καταλαβα, γιατι πληρωσες $79; Αν δεν κανω λαθος ειναι $14.
Δεν χρειαζεται να ενημερωσεις κανεναν εκ των προτερων. Το ESTA ειναι αρκετο.

mikedlkece":3o45fa47 said:
Δεν καταλαβα, γιατι πληρωσες $79; Αν δεν κανω λαθος ειναι $14.
Δεν χρειαζεται να ενημερωσεις κανεναν εκ των προτερων. Το ESTA ειναι αρκετο.

Τι δ***ο, σε λάθος σελίδα πήγα και την έβγαλα;
Αν μου λες ότι κανονικά είναι 14, μάλλον με έπιασαν κορόιδιο.

Την έβγαλα στο http://www.esta-america.org/.
Ορίστε και από το e-mail που έλαβα μετά:
The total charge for our processing services ($ 65.00 processing fee + $ 14.00 government fee) will appear on your credit card statement as: ESTA-AMERICA.ORG or USIM-VISA.COM $ 79.00

Anyway, ελπίζω τουλάχιστον να ισχύει.

Oρίστε το PDF που έλαβα:
ESTA.png

Oριστε το website: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Το γεγονος και μονο οτι δεν ειναι .gov αυτο που πηγες να βγαλεις το esta επρεπε να σε υποψιασει..

Άρα μου λες να βγάλω από το κανονικό site και να καταγγείλω απάτη στην πιστωτική μου για τα 70$;

Αν η ESTA που σου εβγαλαν ισχυει, μαλλον δεν μπορεις να κανεις τιποτα κ θα σου εξηγησω γιατι.
1-Μπες στην κανονικη σελιδα του ESTA, βαλε τον αριθμο που σου εστειλαν κ επιβεβαιωσε αν ισχυει ως αποδεκτος, αν δηλαδη ειναι γνησιος, απο την στιγμη που θα τον δεχεται η κανονικη σελιδα.

Απο εδω κ μετα, κ αναλογα με το αν ειναι εγκυρος ο αριθμος η οχι, εχεις 2 επιλογες:

-Αν ειναι ακυρος, τοτε μπορεις να καταγγειλεις απατη κλπ,

Αλλα

-Αν ειναι εγκυρος, μαλλον δεν μπορεις να κανεις τιποτα, γιατι απλα πληρωσες $65 διαμεσολαβηση σε καποιον αλλον για να σου βγαλει μια νομιμη αδεια εισοδου...Απο τη στιγμη που η αδεια εισοδου ειναι νομιμη κ εγκυρη, εσυ μαλλον θα ειχες την ευθυνη για το γεγονος οτι δεν εψαξες αρκετα το θεμα, κ απλα πληρωσες $65 σε καποιον αλλον για να σου κανει 20 δευτερολεπτα δουλεια.

Αν ομως δεν ειναι εγκυρη η αδεια εισοδου, κανε καταγγελια και στην ιδια την αμερικανικη κυβερνηση ακομα.

Ευχαριστώ YCNZ για την υπόδειξη.
Το πρόβλημά μου ήταν το αν η ESTA ισχύει, και σκεφτόμουν να καλέσω την πρεσβεία στην Αθήνα για να ζητήσω καθοδήγηση, αλλά τσέκαρα στην επίσημη σελίδα και όντως η ESTA ισχύει (δυστυχώς, γιατί έτσι δε μπορώ να καταγγείλω απάτη και να βγαλω νέα).

Anyway, τα 65$ δεν είναι τίποτα, ούτως ή άλλως ήδη το ταξίδι έχει κοστίσει πολλαπλά μια και μιλάμε για μερικές μέρες στη Νέα Υόρκη, στη συνέχεια πτήση Βολιβία, είσοδο από ξηρά στο Περού για επίσκεψη στο Machu Picchu, επιστροφή και διαμονή μερικές ημέρες ακόμα στη Νέα Υόρκη.