Βλέποντας με τα μάτια ενός δορυφόρου....!

• Thread starter Thread starter air_boy
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

air_boy

Economy-Class-Member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη - Aλεξανρούπολη
Μέχρι τώρα μου έχετε απαντήσει σε όλα μου τα ερωτήματα... Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί μέσα σε αυτό το forum υπάρχουν αξιόλογα άτομα...

Αυτό το Topic αποτελεί νομίζω μια πρόκληση...
Λοιπόν......

Ξέρει κάποιος αν γίνετε να βλέπεις από δορυφόρο τη γη?? Δεν μιλάω για το Google Earth! Αλλά για κάποιο άλλο πρόγραμμα-ή δε ξέρω γω τι άλλο.. με το οποίο θα μπορείς να δεις μέχρι και τα σουβλάκια που ψήνει ο χοντρός κύριος στη διπλανή αυλή!
Εννοώ ένα πράγμα που φυσικά και θα το πληρώσεις. Και που φυσικά και θα έχει ζωντανή εικόνα!

Αυτό το ερώτημα μου το έκανε η μητέρα μου. Θέλει να δει από δορυφόρο τα χωράφια που έχει ο παππούς μου... :P Μαμά δε γίνετε της λέω....

όμως μου είπε να το ψάξω... επειδή όμως αυτό αποτελεί πρόκληση για εμένα σκέφτηκα να το ερευνήσω... Και φυσικά αρχίζω από το αγαπημένο μου forum....

Λοιπόν τι λέτε?? Θα μπορέσετε να κάνετε κάτι.....? :D

air_boy":2eddlgma said:
Αυτό το ερώτημα μου το έκανε η μητέρα μου. Θέλει να δει από δορυφόρο τα χωράφια που έχει ο παππούς μου... :P Μαμά δε γίνετε της λέω....

όμως μου είπε να το ψάξω... επειδή όμως αυτό αποτελεί πρόκληση για εμένα σκέφτηκα να το ερευνήσω... Και φυσικά αρχίζω από το αγαπημένο μου forum....

Λοιπόν τι λέτε?? Θα μπορέσετε να κάνετε κάτι.....? :D

Καλά της απάντησες, δεν γίνεται "ακόμα", τουλ. για ιδιώτες. Σε ζωντανή εικόνα μπορείς να πάρεις δεδομένα μόνο από μετεωρολογικούς δορυφόρους (χαμηλή ανάλυση).
Μπορείς σήμερα να αγοράσεις δορυφορικά δεδομένα με ακρίβεια περ. 1 μέτρο αλλά μετά από παραγγελία. Τις καλλιέργειες τις ελέγχουμε ήδη δορυφορικά με κάποια σχετική ακρίβεια. ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπόν....

επειδή είδα ότι είσαι Αλεξανδρούπολη ξέχασα να σου γράψω ότι ζήτησα δορυφ. δεδομένα 1 μέτρου (περ. σαν Google Earth) για τον ποταμό Έβρο πριν 2 μήνες και αναμένω χρηματοδότηση....

υπαρχει κατι αντιστοιχο της ΝΑΣΑ με καποια συνδρομη , βλεπεις κινηση κανονικα, το ειχε ενας φιλος απο αυστραλια , και θυμαμαι βλεπαμε κανονικα τα αεροπλανα εν κινιση στην πιστα του βενιζελου και κλπ κλπ.. ισως να βρεις καποιες πληροφοριες στην σελιδα της ΝΑΣΑ , για κατι αλλο δεν γνωριζω. :D :D :D :D

HELP ME

ipilot δεν μπορείς να μας βοηθήσεις λίγο περισσότερο??? Να μας πεις πώς λέγετε?? Και αν έχει καλή ανάλυση…?

convair μάλλον εννοείς να αγοράσεις απλός εικόνες έτσι?? Όχι κάποιο πρόγραμμα που να βλέπεις ζωντανά??

Κάποιος άλλος που να το έχει κάνει ή να ξέρει κάτι περισσότερο??

Περιμένω τις απαντήσεις σας….
8)

ειναι στο στυλ του google σε επεξερασια εικονας , δεν αγοραζεις εικονες βλεπεις on line κατεθειαν, δεν γνωριζω περισοτερα δυστηχως , και οταν ρωτησα τον γνωστο μου δεν μου ειπε και πολλα . :(

Ειμαι ο μονος που τσαντιζεται με την ολη ιστορια?
Κατω τα χερια απο την ιδιωτικη ζωη μας.

Κοίτα άμα κάποιος πληρώνει ένα σκασμό λεφτά σε δορυφόρους και τέτοια συστήματα για να παρακολουθεί ένα άτομο, το τελευταίο για το οποίο θα πρέπει να ανησυχεί είναι η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του....! :wink:

Τώρα, για να παρακολουθείς χωράφια (και ανθρώπους αν θες), άποψή μου είναι ΄τοι το κάνεις και πιο φτηνά με ένα αεροπλανάκι νοικιασμένο....Πρέπει να θες πολύ εξειδικευμένες πληροφορίες (hint: στρατά) ή κάλυψη μιας τεράστιας επιφάνειας (πχ. έναν ολόκληρο νομό) ή να θες μη φωτογραφικές πληροφορίες (υγρασίες, νεφώσεις κλπ.) για να μην σε καλύπτει με κάποιον τρόπο ένα αεροφωτογραφικό (και δε μιλάμε μόνο για RF-4 ! :lol: ).

Xaxa.. :lol: Ωραίος Pingu! :P

Κάποια ποιο ουσιώδη σχόλια από άτομα που να μην έχουν τις απόψεις του Vasili(φιλικά πάντα..) ή του Pingu :P :roll:

"Vasili κάτσε πρώτα να βρούμε τον τρόπο να σε βλέπουμε από δορυφόρο... και μετά ανησυχείς... (φιλικά..)"

aerial photography

pingu":clwv5qcv said:
Τώρα, για να παρακολουθείς χωράφια (και ανθρώπους αν θες), άποψή μου είναι ΄τοι το κάνεις και πιο φτηνά με ένα αεροπλανάκι νοικιασμένο....Πρέπει να θες πολύ εξειδικευμένες πληροφορίες (hint: στρατά) ή κάλυψη μιας τεράστιας επιφάνειας (πχ. έναν ολόκληρο νομό) ή να θες μη φωτογραφικές πληροφορίες (υγρασίες, νεφώσεις κλπ.) για να μην σε καλύπτει με κάποιον τρόπο ένα αεροφωτογραφικό (και δε μιλάμε μόνο για RF-4 ! :lol: ).

Τα δορυφορικά είναι πολύ φτηνά (<8 Ευρώ/τετρ. χλμ σε υψηλή ανάλυση!) και σε λίγο προσιτά σε πολλούς. Η αεροφωτογράφηση μάλλον φθίνει, τουλ. σε κλασσικές εφαρμογές- είναι πολύ πιο ακριβή και αναγκαία μόνο όταν ζητάμε μεγάλη ακρίβεια ή ειδικές εφαρμογές *LIDAR κτλ.*...
Ο στρατός/αεροπορία καλό είναι να σταματήσει να επενδύει και να "τρώει" λεφτά σε επιχειρήσεις αεροφωτογράφησης εκτός των min. επιχειρησιακών ή εκπαιδευτικών αναγκών του. Θυμάμαι και τα όμορφα AeroCommander του Ε.Σ.....

Vasilis Nikas":fnjn98k3 said:
Ειμαι ο μονος που τσαντιζεται με την ολη ιστορια?
Κατω τα χερια απο την ιδιωτικη ζωη μας.

no problem with me boy, as long as they do not "read" my mind.... they track you with other means (GSM, ATMs). Που είσαι Μάτα Χάρι...!?