βοηθεια μηχανολογος η αεροναυπηγος?

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες. Νομίζω 'οτι το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι όποια κατεύθυνση και να ακολουθήσει κανείς, το πτυχίο είναι μηχανολόγος-μηχανικός και ότι έχει δικαίωμα να εργαστεί και ως τέτοιος με μεγάλη ευρύτητα αντικειμένων απασχόλησης.
 
Παιδιά οι ηλεκτρολόγοι και οι μηχανολόγοι έχουν ακριβώς τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στην ελλάδα πάντα σε επίπεδο μελετητή για οικοδομές.όσον αφορά την αεροπορία ίσως έχουν διαφορές.αλλά οποία σχολή και να τελειώσεις μια χαρά μηχανολογικές μελέτες κάνεις.όσο περίεργο κι αν ακούγεται. :thx:
 
Παιδια εγω εχω την εξης απορια.Απο το Φυσικο μπορω με μεταπτυχιακο να ασχολιθω με την αεροναυπηγικη?
Αν ναι ποια πανεπιστημια παρεχουν αυτη την δυνατοτητα?
 
Μπορείς αλλά όχι σε όλους τους τομείς.Κάποιοι τομείς απαιτούν να έχεις βασικό πτυχίο μηχανικού ενώ άλλοι επιτρέπουν να έχεις και βασικό πτυχίο φυσικομαθηματικών.Ακόμα και αν κάνεις το μεταπτυχιακό, στην Ελλάδα δεν θα έχεις δικαιώματα μηχανολόγου-αεροναυπηγού όμως.

Μερικά ονόματα καλών πανεπιστημίων:Cranfield,Imperial,Loughborough,Surrey,Bristol,Southampton,Manchester και υπάρχουν αρκετά άλλα επίσης.
 
καλησπερα σας, παρακολουθω εδω και καιρο το συγκεκριμενο θεμα και θα ηθελα να εκφρασω μια απορια μου. ειμαι φοιτητης του πολυτεχνειου κρητης στη σχολη μηχανικων ορυκτων πορων (με επιλογη κυκλου αξιοποιηση ενεργειακων πορων δεν ξερω αν παιξει καποιο ρολο, εχει να κανει με πετρελαια και καυσιμα). για να παρω και τον τιτλο του αεροναυπηγου μπορω και με καποιον αλλο τροπο π.χ με καποιο μεταπτυχιακο εκτος της λυσης των καταταρκτηριων εξετασεων στο μετσοβιο πολυτεχνειο? αν καταλαβα καλα διαβασα σε καποιο ποστ οτι η υπα στη συνεχεια σου αφαιρει καποια μαθηματα (αν τα εχεις διδαχθει στη σχολη) απο τις εξετασεις για το πτυχιο της EASA. με συγχωρειτε αν τα εχω καπως μπερδεμενα αλλα με ενδιαφερει πολυ το θεμα και γιαυτο ρωταω.

σας ευχαριστω πολυ.
 
Τίτλο αεροναυπηγού στην Ελλάδα δεν νομίζω οτι μπορείς να αποκτήσεις μόνο με μεταπτυχιακό.

ΥΠΑ και EASA δεν έχουν καμμία σχέση με ακαδημαϊκούς τίτλους. Τα "πτυχία" (όπως συνηθίζονται να λέγονται) τα οποία δίνουν κατόπιν εξετάσεων και πρακτικής εμπειρίας είναι άδειες συντηρητών αεροσκαφών και δεν έχουν σχέση με τον τομέα της αεροναυπηγικής.
 
για σας.θελω να σας πω οτι ειμαι καινουργιος στο φορουμ και απο οτι βλεπω,απο το φορουμ μπορεις να παρεις ευκολα τις πληροφοριες που θες!τωρα,επειδη με ενδιαφερει το ''επαγγελμα'' του αεροναυπηγου...απο οτι εχω καταλαβει μεχρι στιγμης...για να μπεις και να αποφητησεις απο την σχολη...πρεπει α)να δωσεις πανελλαδικες εξετασεις...β)αν πανε ολα καλα στις πανελλαδικες εξετασεις...μπενεις στην σχολη...(σχολη για το ''επαγγελμα'' του αεροναυπηγου υπαρχει μονο στο πανεπιστημιο πατρων ή και καπου αλλου?)...γ)και αφου τελειωσεις τα πεντε χρονια(πανεπιστημιο πατρων)της σχολη παιρνεις το πτυχιο το οποιο ισοδυναμει για μαστερ στην μηχανολογια στο εξωτερικο?.....σωστα?......
 
α) Ναι
β) Πέρα από την Πάτρα, σε όλα τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών της χώρας (ή τουλάχιστον Αθήνα - Θεσσαλονίκη, για τα άλλα δεν είμαι σίγουρος) μαθαίνεις αυτά που χρειάζονται στις αντίστοιχες εξειδικεύσεις, ώστε να μπορείς να σταθείς σε εργασία στην αεροπορική βιομηχανιά.
γ) Σε γενικές γραμμές αναγνωρίζεται ως μάστερ, αλλά όχι παντού. Είναι κατά περίπτωση.
 
Εύχομαι καλή επιτυχία στις επιλογές σου.
Από εμένα μόνο μια επισήμανση - ερώτηση:

Έχεις σκεφτεί σε ποια χώρα θα ψάξεις για δουλειά και ποιες είναι οι προοπτικές εργασίας στη χώρα που θα διαλέξεις;

Πέντε χρόνια σπουδών - 5 αν δε πέσεις σε απεργίες & καταλήψεις - είναι πολλά για να χαραμίσεις.
Θα σου πρότεινα να ψάξεις πολύ το θέμα εργασίας - αν δεν το έχεις κάνει ήδη - προτού πάρεις το δρόμο αυτό, για να προλάβεις τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις.
 
ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
βασικα,εμενα με ενδιαφερει να καταφερω να αποφητησω απο την σχολη...
στην συνεχεια,το πτυχιο αυτο θα με βοηθησει να παρω την κατευθηνση του αστροναυτη της ευρωπαικης διαστημικης υπηρεσιας??

διοτι εμενα με ενδιαφερει αυτη η κατευθηνση...

και παλι συγχαρητηρια για την καταπληκτικη δουλεια που κανετε...
 
Top